Girlcrush: Lianne La Havas

Celebs door Fleur

Soms springt er, naast al het mannelijk schoon wat we hier graag bespreken, ook een vrouw in ons oog. Deze vrouwen hebben gemeen dat ze hun dromen najagen en hard aan de weg timmeren in de wereld van muziek, film, sport, fotografie of magazines. Ze vallen op doordat ze stuk voor stuk girlpower hebben! Op dit moment hebben we een nieuwe girlcrush: Lianne la Havas. Benieuwd naar wie deze powergirl is en wat ze doet? Lees snel verder!Deze 23-jarige singer-songwriter werd geboren op 23 augustus 1989 in Londen en heet officieel Lianne Charlotte Barnes. Haar vader is van Griekse afkomst en haar moeder komt oorspronkelijk uit Jamaica. Exotische mix dus! Ze begon met zingen toen ze zeven jaar oud was en zegt zelf dat de muzieksmaak van haar ouders heel erg van invloed zijn geweest op haar eigen muziek nu. Haar vader kon zelf meerdere instrumenten bespelen en heeft dat al vroeg aan zijn muzikale dochter geleerd.


Bron: instagram

Hoewel Lianne ooit is begonnen met een studie gericht op business, ondernemerschap en kunst heeft ze deze al snel verlaten om zich op haar muzikale carrière te storten. Haar vaders achternaam was de inspiratie voor haar artiestennaam nu: hij heette Henry Vlahava’s, waar Lianne ‘La Havas’ van maakte.

In 2010 tekende ze een contract met Warner Bros, en na twee extended plays (Lost & Found en Live from LA) bracht ze in 2012 haar eerste album uit: Is Your Love Big Enough? Dit werd aan het eind van dat jaar zelfs uitgeroepen tot iTunes album van het jaar! Haar muziek is een mix van soul en folk, waar veel gevoel en emotie in zit. 

In Nederland & Belgie stond ze in 2012 onder andere op Pukkelpop, Lowlands en het North Sea Jazz festival. In 2013 stond ze voor de tweede keer op North Sea Jazz, wat een groot succes was!Op dit moment is ze nummers aan het schrijven voor haar nieuwe album, maar neemt daar ruim de tijd voor. Ze weet nog niet hoe dit nieuwe album gaat worden, maar ze wil wat meer uit gaan pakken met haar stem en volume. Over een jaar hoopt ze het af te hebben. Spannend!

Ook heeft deze lady veel gevoel voor stijl, wat al opgepikt werd door Vogue en verschillende grote modehuizen. Haar stijl is vrouwelijk en stoer, met een sexy knipoog. 


Bron: instagram

Wat vinden jullie van Lianne La Havas, deze upcoming zangeres?

Bronnen: reporters, liannelahavas.com, radio2.

Bedankt voor deze tip, Simone!