DIY: gemarmerde glaasjes

Lifestyle door Fleur

Het is altijd leuk om de show te stelen met iets origineels, van een zelf gecustomized kledingstuk tot DIY items in je huis of kamer. Wij helpen je daarbij door soms inspiratie te geven hoe je zelf met iets aan de slag kunt. Met deze nieuwe en kleurrijke DIY hoeven jouw glazen, potjes en kaarshoudertjes nooit meer saai te zijn! Hét geheime wapen: nagellak!

We gaan je in deze do-it-yourself laten zien hoe je jouw saaie en eenvoudige glaasjes op kunt pimpen met flitsende kleurtjes nagellak. Wie had gedacht dat het zo makkelijk kon zijn om jouw volgende feestje op te leuken met originele glazen? Hoe feller en lichter de kleuren zijn, hoe meer jouw glazen zullen gloeien! Je hebt nodig:
- glazen/kaarsenhoudertjes met een platte bodem
- verschillende felle kleurtjes nagellak
- een transparante nagellak
- een wegwerp plastic bakje of bakje wat je daarna niet meer nodig hebt
- nagellakremover
- schilderstape
- tandenstokers

Plak een rand schilderstape om de onderkant van het glas heen.Doe wat water in een plastic bakje. Open al je nagellakflesjes en druppel kleur voor kleur wat in het water. Maak laagjes met de kleuren, de ene op de andere. Met een tandenstoker kun je een mooi zwierig patroon maken zodat de kleuren mooi door elkaar heen lopen. Werk wel snel, want de nagellak kan snel harder worden!

Dompel de onderkant van het glaasje in de nagellak. Laat de nagellak zich ook een beetje hechten aan de zijkant van het glas, en til het glas langzaam omhoog. Er kunnen kleine luchtbelletjes ontstaan maar dat is normaal! Voordat je verder gaat met het volgende glas haal je met een tandenstoker de overgebleven nagellak uit het water. Laat het glaasje met nagellakbodem helemaal drogen voordat je er een laagje transparante nagellak overheen doet. Wanneer ook de transparante laag helemaal droog is verwijder je de schilderstape. Werk eventuele vlekken of uitgelopen stukken bij met nagellakremover en een watje. Je 'gloeiende, gemarmerde' glazen zijn klaar! Was ze allen met de hand om ze zo mooi mogelijk te houden!

Geef toe: hoe leuk, vrolijk en flitsend ziet dit eruit?!

Wat vinden jullie van deze gemarmerde glaasjes en zou je het zelf gaan maken?

Bron tutorial: honestlywtf