Test: Lush Hair Doctor

Beauty door Fleur

Soms weet je niet meer wat je met je haar aan moet. Het is droog, pluizig, je hebt gespleten haarpunten en het ziet er dood uit: S.O.S. time! Je haar kan op dat moment wel even wat extra aandacht gebruiken. Een fijn haarmasker is een perfecte manier om je haar een gezonde oppepper te geven! Lush Hair Doctor komt in dat geval als geroepen, en is er voor je als jouw haar 112 wil bellen. Fashionscene's Esmée testte het!Hair Doctor is een vers haarmasker met onder andere heerlijke rozemarijnolie. Het stimuleert de bloedcirculatie waardoor je haarwortels gezond blijven en je haren schitterend glanzen. Verder vind je in Hair Doctor nog reinigende kleisoorten, pepermunt en kamille. De gist is een veganistische bron van proteïne en zorgt in combinatie met amandelolie en kokosolie voor sterke en bouncy lokken!


Deze heerlijk ruikende rozemarijnplant werd meegeleverd!

Op het potje staat een duidelijke gebruiksaanwijzing en een uitgebreide ingrediëntenlijst. Er zitten verschillende soorten voedende oliën in zoals kokos-, jojoba-, amandel-, pepermunt- en kamilleolie. 

Esmée van Fashionscene.nl kon wel een oppepper voor haar blonde haar gebruiken en testte het masker. 

"Van de naam werd ik direct blij, één van de sterke punten van alle Lush producten. Nu de werking nog! Ik heb geblondeerd haar dus het is snel droog, maar ik heb ook snel een vette hoofdhuid; dat is best lastig bij het kiezen van verzorgingsproducten. Ik kies niet graag voor een masker dat ik na het wassen in moet brengen, omdat ik het idee heb dat mijn haar daar snel vet van wordt. Gelukkig, de Lush Hair Docor moet op droog haar, voor het wassen aangebracht worden.
Wanneer ik de deksel van het potje haal staart een grijzige modder mij aan. Hmm… niet heel aantrekkelijk. Ik hang mijn lange haar voorover en begin met het aanbrengen. Het masker moet zowel op je hoofdhuid (de pepermunt en rozemarijn verzorgen en verfrissen je hoofdhuid) én in je haar. Ik heb een aardige bos en ik heb dan ook zeker het halve potje nodig om alles te bedekken. De eerste minuut tijdens het aanbrengen vind ik die mintgeur vrij heftig, maar een minuut later weet ik waarom het er toch in zit; je voelt een heerlijke tinteling over je hoofdhuid, alsof een kapster je een hoofdmassage geeft met haar vingers!

Na twintig minuten is het masker echt hard en ga ik mijn haar uitspoelen en wassen. Ik voel onder de douche al dat mijn haar zacht is. Nadat ik het heb gedroogd merk ik behalve dat het zachter is niet heel veel verschil. Toch vind ik het een fijn masker, doordat je tijdens het gebruik een echt 'spa' gevoel krijgt. Ik denk dat mensen met last van hun hoofdhuid absoluut wat aan het masker hebben. Voor mij was het een extraatje!"

Hair Doctor bevat geen conserveermiddelen en moet in de koelkast bewaard worden. Het is ongeveer drie weken houdbaar. Een potje Hair Doctor kost €11,65 en is goed voor ongeveer drie haarmaskers.

Wat vinden jullie van dit Lush haarmasker en zouden jullie het graag gebruiken?