Beauty

Test: GOSH herfst/winter 2013 collectie

GOSH is een cosmeticamerk dat we fijn vinden: goede producten voor een fijn prijsje. Met een breed assortiment vol nagellakjes, eyeliners, mascara's en nog veel meer is GOSH een naam die we graag tegenkomen in onze toilettas! Ook dit najaar worden we verrast met mooie nieuwe producten die ons helemaal herfst- en winterproof maken. Wij testten ze voor jullie!

BB-creams zijn al een tijdje niet meer weg te denken uit ons persoonlijke assortiment. Sinds kort is ook de CC-Cream booming: Colour Correcting Cream. Net als de BB-Cream biedt de GOSH CC-Cream veel resultaat. De creme geeft een lichte dekking, is hydraterend en heeft een SPF 10 bescherming. Wat fijn is aan de variant van GOSH is dat de formule vrij is van olie, parfum en parabenen.

De CC-Cream is uitgebracht in de kleuren Sand en Natural. Hij smeert fijn en voelt licht en niet vettig aan. De creme licht mijn huid op door de licht reflecterende pigmenten die erin zitten en het geeft een mooi egaal effect. 

Je koopt de CC-Cream voor €12,99. 

Ook nieuw in de collectie van GOSH: de BB  Skin Perfection Kit. Volgens GOSH geeft deze kit je de mogelijkheid om te werken als een echte make-up artist. Het doosje bevat namelijk twee verschillende kleuren concealers en een highlighter, zodat je je gezicht perfect kunt concealen en shapen.

De lichtere kleur breng ik aan onder mijn ogen, de donkerste op de imperfecties op mijn huid. De highlighter breng ik aan onder mijn wenkbrauwen en op mijn jukbeen. Hiermee creëer ik een open blik en een liftend effect van mijn wangen. Het zijn kleine en subtiele aanpassingen, maar het ziet er netjes en fris uit. 

De kit komt in twee kleurencombinaties: Light en Medium. De prijs is €12,49.

Om de basis make-up helemaal af te maken heeft GOSH twee nieuwe natural blushes ontwikkeld: Melon en Flower Power. Ik test de oranje/perzikkleurige Melon. De blush is heel licht van textuur en brokkelt niet. Als ik hem aanbreng op mijn huid voelt het zacht en het geeft een subtiele blos op mijn wangen. De blushers kosten €8,79.

De ogen zijn letterlijk ware eyecatchers en verdienen daarom alle aandacht. Dit najaar zijn er dan ook vijf nieuwe kleuren Velvet Touch Eyeliners uitgebracht: Rebellious Brown, I Sea You, Temptation, Fashionista en Renaissance Gold. De eyeliners zijn verrijkt met vitamine E en jojoba olie en dus ook nog eens fijn voor je oogleden! Wij ontvingen de paarse (Temptation) en zeekleurige (I Sea You) varianten en ik testte de laatste. 

Voor:

Na:

De kleur is fel en opvallend, en door de glinstering erin erg feestelijk. De eyeliner is erg zacht en is heel gemakkelijk aan te brengen. Hij blijft heel erg lang zitten doordat het waterproof is, fijn! Zo kun je heel de dag van je oogmake-up genieten. De eyeliner is verkrijgbaar voor €7,79.

Meer een oogschaduwfan? Ook dan zit er iets voor je bij in de nieuwe GOSH collectie. De Matt Duo Eye Shadow is uitgebracht in de nieuwe kleur Blue Jeans. Je kunt zowel een natuurlijke als een intense look met deze kleuren creëren. Ook van de Quattro Eye Shadow is een nieuw palet uitgebracht: Tempting Purple. De kleuren dekken goed en blenden goed en zijn gemakkelijk met elkaar te blenden. Met dit palet kun je een opvallende paarse smokey-eye look creëren of een of twee kleuren gebruiken voor een iets minder opvallend effect.

De Matt Duo Eye Shadow is verkrijgbaar voor €9,49; de Quattro Eye Shadow voor €10,99. 

Om je make-up look helemaal af te maken maakt GOSH de collectie af met twee nieuwe mascara's: Darling Lashes Extreme Volume en Waterproof Volume. Het gedraaide borsteltje van de Darling Lashes is zo ontworpen dat wimpers een volumeboost krijgen en extra gespreid worden doordat het borsteltje haartjes van verschillende lengtes heeft. De waterproof mascara heeft juist een compacter, rubberen borsteltje om zo min mogelijk te vlekken. Zo kun je onder elke weersomstandigheid naar buiten.

De mascara brengt makkelijk en mooi aan, de haartjes doen inderdaad hun werk. Het effect is niet heel dramatisch of indrukwekkend, maar 'gewoon' mooi. De mascara's zijn verkrijgbaar voor €10,99. 

Om je herfst- en winterlook helemaal compleet te maken introduceert GOSH zes flitsende nieuwe kleuren nagellak: Mysterious Mauve, Kind of Pink, Denim Delight, Frosted Silver, Frosted God en Frosted Purple. Wij ontvingen de Denim Delight en Frosted Gold uitvoeringen, die ik voor je testte:

Ik ben heel erg enthousiast! Voor doordeweekse dagen doet de Denim Delight het heel erg goed. De nagellak dekt de eerste laag bijna volledig, de kleur is mooi basic en het past perfect bij je denim look.

De Frosted Gold is juist flitsend voor het weekend en alle feestjes die je hebt. De nagellak is dekkend (de eerste laag was al bijna genoeg!) en het effect is heel mooi en opvallend. Erg mooi! De prijs: €7,29 per potje.

Wat vinden jullie van de nieuwe herfst/winterproducten van GOSH, en wat is jullie favoriete nieuwe product?

Must reads 👀