Beauty

Test: Le Soft Perfume parfumsticks!

Lekker ruiken willen we natuurlijk allemaal, maar wat precies 'lekker' is, is heel persoonlijk. De één houdt van zwaardere en heftige geuren, de ander juist alleen van een lichte 'touch'. Le Soft Perfume is een hele nieuwe weg ingeslagen: parfumsticks! Deze nieuwe cosmetische parfum uit Frankrijk met veel natuurlijke producten is naast een parfum ook een verzorgend product. En geef toe: wat zien ze er leuk uit! 


Er zijn tien verschillende parfumsticks waar veel goede, natuurlijke stoffen in zitten zoals shea butter, mango butter, en monoi-olie. Deze ingrediënten zijn stuk voor stuk fijn voor je huid en werken dus ook hydraterend. De info op een rijtje:

– Met één Le Soft Perfume stick kun je 375 keer geur doseren.
– Dit staat gelijk aan 50 ml. parfum.
– De stick weegt maar 20 gram, dus niet zwaar in je tas!
– 0% alcohol en 0% parabenen.
– 12 maanden houdbaar.
– Milieubewust ontwikkeld.
– Niet getest op dieren!
– Werkt niet uitdrogend zoals veel andere parfums, maar juist hydraterend.

Volgens bedenkster Isabelle Masson-Madonnaud heeft onze huid meer zachtheid en verzorging nodig. Met Le Soft Perfume heeft ze een parfum ontwikkeld waarin 'pure emotie wordt gekoppeld aan cosmetisch welzijn'. Vandaar de vriendelijke, leuke en milieubewuste parfumstick! 


De sticks worden geleverd in leuke cadeauverpakkingen die je horizontaal opent en dus openslaat als een boek. Binnenin vind je de parfumstick met nog wat extra informatie over de geur en de parfumsticks. 


Op de achterkant staat informatie over de geur met daarbij tips waar de parfum allemaal aangebracht kan worden. Er worden originele plekken genoemd zoals de knieholtes, het topje van je neus en om je navel heen. 


In de parfumsticks zitten bestanddelen als candalilla was en olus olie. Op de zijkant van de verpakking staat ook nog extra informatie.  

1. Nemamiah
"Nemamiah staat voor welvaart en grootheid. Ik houd je strak tegen me aan en ik onderga mijn lot."

De geur: Citroen, Mandarijn, Sinasappel Passievrucht, Appel, Mango.

Lekker fris, daar hou ik van! Citrusgeuren zijn altijd een favoriet bij mij als het om parfum gaat. Maar niet alleen de frisse citrus, het maakt het juist extra lekker door het zoete van de passievrucht en mango wat er doorheen komt. 

2. Umabel
"Umabel vertegenwoordigt inspiratie: Je laat me wegvliegen … Ik stel mijn dromen aan je voor en je neemt bezit van de woorden."

De geur: Perzik, Bergamot, Fresia, Roos, Iris Patchouli, Musk, Sandelhout, Amber.

Deze geur is een beetje houtig en zacht. Ik stel me deze geur voor bij een mooie herfstdag- of avond! 

3. Lucky Bay
"Een strand vol heerlijke delicatesse. De zon op mijn blote huid en golven krullen om me heen door mijn levendige parfum."

De geur: Mandarijn, Citroen, Roos, Graan, Néroli, Kruidnagel Ceder, Musk, Patchouli, Sandelhout, Amber. Veel ingrediënten dus! Deze verpakking straalt ook echt en is heel opvallend. De geur is vrij scherp en de citrus overheerst best erg, dus als je daar van houdt is dit je geur!

4. La Reine Soleil…
"Verwoestend, vurig, zonnend, hectisch. De tuin ademt, ze luisteren naar je lichte stappen. Je draagt je parfum en lacht, ze zijn stil …"

De geur: Limoen, Bergamot, Honing, Ylang-Ylang, Heliotroop Vanille, Musk, Patchouli.

Ik vind deze heel erg lekker! Het is echt een boeket vol bloemen. De musk en vanille maken het compleet als zonnig en exotisch geurenfeest!

5. Etre ici et ailleurs…
"Neus in de wind, lopend in Marco Polo tuinen, in de stromende regen. We beleven de dag en het bliksem licht verlicht onze lichamen, weelderig beleven we ons leven."

De geur: Roze peper, Sinaasappel, Iris, Heliotroop, Tuberoos narcis Sandelhout, Vanille, Tonka, Musk, Amber.

In deze geur ruik ik iets 'muffigs', dat vind ik niet zo heel erg lekker. Ik vind hem niet heel erg sprekend, maar hij is wel erg zacht en dus niet zo overheersend. 

6. Copacabana
"Prinses van de Zee, halve maan van gouden zand die de muziek en de geur overstijgt van bloemen die in de zee zijn geworpen …"

De geur: Bergamot, Roze peper, Graan,Jasmijn, Viooltje, Orangebloesem, Amber, Eikenmos, Patchouli, Musk, Amber. 

Een lekkere frisse geur met ook wat aardse elementen als eikenmos en graan. En combinatie van fris en houtig, lekker!

7. Striptease flowers…
"Alle vrouwen zijn bloemen, gestript in iemands gedachten. En toch is hun geheim is des te beter bewaard."

De geur: Bergamot, Mandarijn, Orangebloesem, Néroli Patchouli, Amber, Karamel, Vanille.

Het zoete van amber en karamel, het frisse van mandarijn en oranjebloesem: dit is een topper! Heerlijk voor lange zomeravonden. 

8. Emballe moi…
"Omhul mij zonder me pijn te doen, als zijdepapier zonder mij te verstikken. Bereisde vogel, ik wil alleen maar spelen."

De geur: Mandarijn, Bergamot, Roze peper, Rood fruit, Framboos, Roos, Lelietje van Dalen Amandel, Patchouli, Amber.

Een warme geus die een tikkeltje mysterieus overkomt. Door de amandel en roze peper vrij aards en toch pittig, met wat frisse zoetheid door mandarijn, roos en lelie. 

9. Rock
"Een houding, een energie, een trilling. Een geur als een rots waanzin op mijn huid."

De geur: Bergamot, Citroen, Sinaasappel, Ceder, Amber, Sandelhout, Vanille, Leer, Praline, Patchouli.

De combinatie van citrusvruchten en leer doet het niet voor mij. Het is een aparte en bijzondere geur: je houdt ervan of je haat het!

10. Zazou
"Zazou, mijn engel, mijn heerlijkheid. Ik voel je lichtjes om mijn pols, ik teken een hart met mijn parfum en je glimlach streelt mij licht."

De geur: Limoen, Citroen, Cypres, Grapefruit, Neroli Ceder, Musk, Amber.

Heel fris! Limoen en grapefruit zorgen voor de overheersende citrusgeur. Vrij scherp, maar wordt door de amber en musk wat zachter en zwoeler. Lekker!
 

Watch on YouTube

De parfums smeren lekker en zijn precies de goede substantie om goed smeerbaar te zijn en tegelijkertijd niet te lang vettig op je huid blijven aanvoelen. Het voelt een beetje alsof je lippenbalsem op je huid smeert! Mijn favorieten zijn 'La Reine Soleil…' en 'Nemamiah'. 

De parfumsticks zijn via de webshop verkrijgbaar en kosten €19,95. Het lijkt duur, maar de parfum staat gelijk aan 50 ml. vloeibare parfum! Dus dan valt het weer reuze mee. De geur wordt alleen maar lekkerder hoe langer hij op je huid zit, alle geuren komen langzaam naar boven.

Het is natuurlijk moeilijk om op basis van alleen een review jouw favoriete geur uit te kiezen. Le Soft Perfume biedt daarom geurkaartjes aan! Zo kun je kennis maken met de verschillende geuren en makkelijker kiezen als je twijfelt. Heel handig om een goede indruk van de geuren te krijgen! 

Wat vinden jullie van de Le Soft Perfume parfumsticks? 

Must reads 👀