Fashion

Style guide voor volslanke dames

Welk meisje houdt er nou niet van fashion? Lekker de winkelstraten afstruinen, op zoek naar de leukste en hipste items. Toch zijn zulke shopsessies niet voor iedereen even leuk. Als je bijvoorbeeld een maatje meer hebt, dan kan het knap lastig zijn om hippe en goedzittende kleding te vinden. Geen nood! Girlscene heeft een aantal slimme stijltips voor de volslanke dames onder ons. 


Bron

Draag kleding in je maat
Dit klinkt als een inkoppertje, maar veel mensen (met een maatje meer of niet) gaan hier de mist in. Door te grote kleding lijk je dikker dan je bent en het kan er wat 'slordig' uitzien. Te kleine kleding zit niet lekker en het zal je figuur geen eer aan doen. Draag daarom alleen kleding in je maat. Weet je niet wat je maat is? Pak er een meetlint bij (op internet kun je genoeg maattabellen vinden) of vraag hulp in de winkel. 

Zit het toch niet helemaal goed? Maak het op maat!
Als je een fabulous dress vindt die perfect zit bij je heupen, maar juist te wijd zit bij je taille, laat het dan op maat maken. Het is moeilijk om kleding te vinden met de juiste pasvorm, maar het is gelukkig niet het einde van de wereld. Breng de jurk naar de kledingmaker of misschien is jouw oma of moeder er wel heel handig mee. Zo kun je toch shinen in je nieuwe jurkje! 

Benadruk je sterke punten
Iedereen heeft een deel van haar lichaam die ze wil benadrukken. Ben jij trots op je taille? Leg de focus daar dan op door een mooie tailleriem te gebruiken. Als jij killer legs hebt, laat ze dan zien door een opvallende rok of broek. Gek op je armen? Breng ze onder de aandacht met sleeveless shirts. 


Bron

Webshops zijn the key!
Online shoppen wordt steeds populairder en dat is niet zo gek! Op het web zijn inmiddels duizenden webshops, waardoor er gegarandeerd voor iedereen wat te scoren valt. Struin het internet af op zoek naar nieuwe merken die (ook) plus size kleding aanbieden. Bovendien is het assortiment aan grote maten bij bekende merken veel groter op internet! Zo verkoopt H&M in de webshop veel meer plus size kleding en ook Mango biedt sinds kort kleding aan met een maatje meer. 

Investeer in bh's
Veel meiden onderschatten het belang van goede bh's. Vooral als jouw lichaam curvy is, dan is een goede bh een musthave. Vraag in de lingeriewinkel of ze jouw maat willen opmeten, dit is heel belangrijk. Tachtig procent van de vrouwen draagt de verkeerde maat en hoe grotere borsten je hebt, hoe grotere kans dat je de verkeerde maat aan hebt.  Investeer in bh's met hoge kwaliteit die jouw borsten goed laten uitkomen! Bovendien ziet elke outfit er beter uit met een goedzittende bh. 

Laat je inspireren door andere plus size ladies
Sommige meiden vinden het heel moeilijk om te weten wat ze aan moeten. Laat je inspireren door andere curvy dames! Een paar bekende bloggers zijn A Curious FancyBorn in SequinsElann Zelie en Jay Miranda. Neem eens een kijkje op verschillende blogs en er zit vast iemand bij die helemaal bij jouw stijl passen. 

Dare to shine!
Veel volslanke dames hebben het gevoel dat ze voornamelijk zwart aan kunnen en niet mee kunnen doen aan fashion trends. Wij dagen jou uit om te shinen in wat je maar wil! Laat je niet beperken door je figuur (mocht je dat doen) en trek juist iets aan met een wild patroon of een knalkleur. Iedereen is mooi zoals hij is en dat mag gezien worden! 


Bron

Wat is jouw ultieme stijltip?

Bron: oprah, refinery29, thechicfashionista

LOVE dit artikel
19 meiden hebben deze blog geloved