DIY: Gezond ijs!

Food door Fleur

Droom je tijdens deze warme dagen ook alleen nog maar van verkoelende en heerlijke ijsjes? Heerlijke, smaakvolle, romige ijsjes. Stiekem weten we wel dat elke dag een Magnum niet heel goed is voor de lijn. Of voor mensen met een lactose-intolerantie. Daarom hier speciaal voor jullie: gezond ijs. Ja, je leest het goed! Ijs zonder room, suiker en kunstmatige stoffen, maar óh zo heerlijk!

De basis voor dit heerlijke toetje of tussendoortje is: banaan. Banaan zorgt voor dat romige effect waardoor het net echt roomijs is! 

Bron: mulher

Dus, voor de basis heb je nodig (voor 2 personen):

- 3 bananen
- een keukenmachine of staafmixer

Snijd de bananen in stukken en doe ze in een bakje. Zet dit bakje minstens twee uur in de vriezer. Wanneer de bananen bevroren zijn haal je ze uit de vriezer en doe je ze in de keukenmachine of in de kom/bak waar je staafmixer bij zult gebruiken. Maal de bananen helemaal fijn, totdat het een romige substantie heeft. Je kunt het nu meteen opeten, maar het ijs wordt wat steviger als het nog even (ongeveer 20 minuten) terug in de vriezer gaat. Hierna kun je genieten van je heerlijke, simpele, romige en gezonde ijs!

Dit basis-bananenijs kan natuurlijk opgeleukt worden naar je eigen voorkeuren. Hier een aantal tips!

- Doe wat bevroren aardbeien/bosvruchten/stukjes mango bij de bananen in de keukenmachine. Maal het samen fijn en je hebt een superfruitige ijscoupe! Om het wat smeuïger te maken kun je eventueel een klein beetje (soja/amandel) melk toevoegen aan het mengsel.


Bron: welke

- Garneer je ijs met wát je maar kunt bedenken: blauwe bessen, kiwi, aardbeien, hagelslag, noten, geraspte kokos, en ga zo maar door!

- Doe eens een eetlepel pindakaas, cacaopoeder of kaneel door je bananenijs. Voeg dit toe voordat je het mengsel gaat blenden. Yum! Enneh.. cacao + pindakaas = snickers!

- Toch niet zoet genoeg naar jouw smaak? Voeg dan wat (vanille-) suiker, agavesiroop, vanille-extract of honing toe aan je ijsmengsel.

Geniet van de zomer en je gezonde, zelfgemaakte ijsje!

Wat vinden jullie van dit DIY-gezond-ijs recept, en wat is jullie favoriete variant?