Food

DIY: Gezond ijs!

41

Droom je tijdens deze warme dagen ook alleen nog maar van verkoelende en heerlijke ijsjes? Heerlijke, smaakvolle, romige ijsjes. Stiekem weten we wel dat elke dag een Magnum niet heel goed is voor de lijn. Of voor mensen met een lactose-intolerantie. Daarom hier speciaal voor jullie: gezond ijs. Ja, je leest het goed! Ijs zonder room, suiker en kunstmatige stoffen, maar óh zo heerlijk!

De basis voor dit heerlijke toetje of tussendoortje is: banaan. Banaan zorgt voor dat romige effect waardoor het net echt roomijs is! 


Bron: mulher

Dus, voor de basis heb je nodig (voor 2 personen):

- 3 bananen
- een keukenmachine of staafmixer

Snijd de bananen in stukken en doe ze in een bakje. Zet dit bakje minstens twee uur in de vriezer. Wanneer de bananen bevroren zijn haal je ze uit de vriezer en doe je ze in de keukenmachine of in de kom/bak waar je staafmixer bij zult gebruiken. Maal de bananen helemaal fijn, totdat het een romige substantie heeft. Je kunt het nu meteen opeten, maar het ijs wordt wat steviger als het nog even (ongeveer 20 minuten) terug in de vriezer gaat. Hierna kun je genieten van je heerlijke, simpele, romige en gezonde ijs!

Dit basis-bananenijs kan natuurlijk opgeleukt worden naar je eigen voorkeuren. Hier een aantal tips!

- Doe wat bevroren aardbeien/bosvruchten/stukjes mango bij de bananen in de keukenmachine. Maal het samen fijn en je hebt een superfruitige ijscoupe! Om het wat smeuïger te maken kun je eventueel een klein beetje (soja/amandel) melk toevoegen aan het mengsel.


Bron: welke

- Garneer je ijs met wát je maar kunt bedenken: blauwe bessen, kiwi, aardbeien, hagelslag, noten, geraspte kokos, en ga zo maar door!

- Doe eens een eetlepel pindakaas, cacaopoeder of kaneel door je bananenijs. Voeg dit toe voordat je het mengsel gaat blenden. Yum! Enneh.. cacao + pindakaas = snickers!

- Toch niet zoet genoeg naar jouw smaak? Voeg dan wat (vanille-) suiker, agavesiroop, vanille-extract of honing toe aan je ijsmengsel.

Geniet van de zomer en je gezonde, zelfgemaakte ijsje!

Wat vinden jullie van dit DIY-gezond-ijs recept, en wat is jullie favoriete variant?

LOVE dit artikel
67 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

41 reacties

  • 5 jaar geleden annekusjex

    Super ik heb een lactose-intolerantie dus zeker gaan proberen!

  • 5 jaar geleden Miss_Efron

    Ga ik proberen!!

  • 5 jaar geleden TessaNutella

    ga ik zeker eens proberen!

  • 5 jaar geleden wake me up when it's all over

    oeh ziet er lekker uit

  • 5 jaar geleden LovelyDreamer_

    leuk ik wil gaan maken heb geen keukenmachine en staafmixer!

  • 5 jaar geleden Scorpio

    @sofie

    ja ik heb het ook nog langer laten staan, maar het was helemaal bevroren en eewl. hahah

  • 5 jaar geleden Meeesx

    ik ga het meteen proberen!

  • 5 jaar geleden Laura

    Leuk!

  • 6 jaar geleden macDitoras

    Ik deed dit altijd met mijn vriendin, een bevroren banaan mizen (we deden er dan wel superveel suiker bij )

  • 6 jaar geleden Amberlientje

    Superleuk idee!

    Ben pas gelden verhuist en we hebben nu een supergrote keuken.

    Ik vind het heel leuk om voor vrienden en familie lekkere dingen te maken dus dit is zeker weten iets voor mij!

  • 6 jaar geleden sofie

    @xLove Je bent niet de enige, ik had precies hetzelfde. Heb het maar een dag langer in de vriezer laten staan en nu maar kijken hoe het eruit komt.

  • 6 jaar geleden Scorpio

    (het leek ook helemaal niet op ijs)

  • 6 jaar geleden Scorpio

    ik heb het gemaakt. maar of het is gelukt? ik vond het niet zo lekker ;d ik heb vast iets verkeerd gedaan ofzo ;p

  • 6 jaar geleden Bente

    Ik ben het nu aan het maken

  • 6 jaar geleden xGothCinderella

    Klinkt heel lekker! Er kunnen wel wat kilootjes eraf bij mij dus vervangers zoals deze zijn very welcome

  • 6 jaar geleden KathleenRAWR

    @Fem17: Suikers uit fruit (fructose) wordt sneller omgezet in vet dan sucrose

  • 6 jaar geleden fem17

    Met het gebruik van fruit hoef je minder te letten op calorieën. De suikers die daarin zitten worden veel beter verteerd dan de suikers in roomijs. Hierdoor blijft het wel gezond. Alleen toevoegen van pindakaas is geen goed idee hierbij

  • 6 jaar geleden KathleenRAWR

    Is misschien wel gezonder maar heeft meer calorieën..

    1 bolletje roomijs heeft ca. 120 kcal en dit heeft er 372.

    Just saying.

  • 6 jaar geleden Itjustme

    lekker hoor me vriendin had em vandaag nog gemaakt voor me en het smaakte lekker

  • 6 jaar geleden Watermelon

    Heb het helemaal fijngeprakt met een vork laat het mog een kartiertje staan. Dan eettuh!

  • 6 jaar geleden fiftyshadesofunicorn

    Ik heb het gedaan maar twee uur in de vriezer is echt te kort!

  • 6 jaar geleden Chocolateduck

    Suuuperbedankt, ga ik zeker proberen! Kom er namelijk net achter dat ik een intolerantie voor suiker heb..

  • 6 jaar geleden Ordinary.

    oftewel, gewoon een bevroren smoothie hihi

  • 6 jaar geleden Cenedra

    jaa ik doe dat best vaak is heerlijk! het is eigenlijk hoe vegans ijs maken loveit healty

  • 6 jaar geleden Astrantia

    Lekker!!!

  • 6 jaar geleden MyShoesAreMarried

    Oh dat ga ik echt proberen! Thanks girlscene, ik ben namelijk lang op zoek naar een recept voor gezond ijs

  • 6 jaar geleden ThePretender

    Nu heb ik zin in banaan.

  • 6 jaar geleden Merel_Jasmijn

    Ik ga dit dus mooi niet proberen aangezien het met banaan is, ik kan daar gewoon eeeeecht niet tegen, van de geur alleen al moet ik overgeven

  • 6 jaar geleden Floralscents

    je moet wel uitkijken dat je niet te hard mixt want dan krijg je een smoothie

  • 6 jaar geleden Peej

    Nicee...

  • 6 jaar geleden Watermelon

    Lekkur.

  • 6 jaar geleden anon

    jaammmiiieeee

  • 6 jaar geleden Cupcakejeeex

    jammieeeee

  • 6 jaar geleden Heart for dance

    Omg mmmmm

  • 6 jaar geleden Hannelore

    Ik doe dit al lang, het is heeeerlijk en het is ook echt dezelfde consistentie als ijs! Jumm

  • 6 jaar geleden miss.candy

    het is dan toch eerder een smoothie??

  • 6 jaar geleden ohmymurs

    Dit maak ik al heel lang, superlekker!

    Ik laat de banaan er altijd een nacht instaan (al gepureerd) en voor ik het ga eten een oaar minuutjes in de koelkast, dan is het perfect!

  • 6 jaar geleden Mystic_illussions

    Mmm, die met banaan ga ik zeker proberen!

  • 6 jaar geleden Vera

    Lekker, Ga het meteen proberen. X

  • 6 jaar geleden icutiepie

    Ziet er lekker uit! Ga ik straks eens proberen

  • 6 jaar geleden emma

    ziet er zoooo lekker uit

  1. 1