Elite Model Look 2013!

Celebs door Redactie

Is het jouw droom om een succesvolle carrière te hebben als topmodel? Wil jij shinen voor de camera en paraderen over de catwalk? Voor het 30ste jaar op rij geeft Elite duizenden meisjes tussen de 14 en 22 jaar de kans om hun droom werkelijkheid te laten worden en in de voetsporen te treden van iconen als Lara Stone, Gisele Bündchen en Yfke Sturm. Grijp je kans en doe mee! 

Het Elite team reist de komende maanden door Nederland op zoek naar nieuw talent. Elite Model Look is de beroemdste internationale modellencompetitie ter wereld en trekt jaarlijks meer dan 350.000 deelnemers uit verschillende landen. Lara Stone, Yfke Sturm en Rianne ten Haken zijn allemaal winnaressen van de Elite Model Look. Ook Gisele Bundchen, Diane Kruger, Alessandra Ambrosio en Cindy Crawford zijn hun succesvolle carrière begonnen met deze prestigieuze wedstrijd. En JIJ zou binnenkort in dat rijtje kunnen passen! 

Elite Model Look is een unieke kans om in de fashion wereld terecht te komen. Het is een fantastisch opstapje naar een internationale modellencarrière. Naast een contract bij Elite Model Management Amsterdam kun jij een plek bemachtigen in de prestigieuze World Final op 27 november in Shenzhen China. De modellen van Elite sierden meer dan 1000 covers over de hele wereld met onder andere legendarische namen zoals Claudia Schiffer, Naomi Campbell en Gisele Bundchen. Elk jaar biedt Elite een aantal meiden de kans om deel te nemen en zo lid te worden van de presitgieuze Elite-familie. 

Krijg jij helemaal de kriebels als je over Elite Model Look leest en is het jouw droom om een internationale modellencarrière te hebben? Doe dan mee! 

Voorwaarden
Om mee te kunnen doen aan Elite Model Look moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen:
Leeftijd tussen 14 en 22 jaar
Minimale lengte van 172 cm

Inschrijven
Voldoe jij aan de voorwaarden en wil jij graag lid worden van de Elite-familie? Schrijf je dan in om deel te nemen aan de castingdagen! Alle kandidaten kunnen zich inschrijven via elitemodellook.nl of via de casting app op Facebook

Je moet drie recente foto's van jezelf uploaden:
Een van het gezicht
Een portret
Een foto waarop het hele lichaam zichtbaar is

Het is belangrijk dat je zo min mogelijk make-up draagt en dat je accentuerende kleding draagt (denk aan skinny jeans of legging met een basic T-shirt). 

Ben je onder de 18? Dan is het verplicht om bij de casting een toestemmingsbrief van je ouders of verzorgers mee te nemen.  

Castingdagen
25 augustus van 12.00 – 17.00 uur in Muiden (Explore aan de Maxisweg)
♥ 1 september van 13.00 – 17.00 uur in Groningen (Grote Markt)
8 september van 12.00 – 17.00 uur in Beek (Markt)

De wedstrijd
De geselecteerde modellen in spé strijden vervolgens op 22 september aanstaande, in de toonaangevende salon van Rob Peetoom Hair + Make-up aan de Elandsgracht in Amsterdam, om een plek in de finale. Deze vindt plaats in The Harbour Club in Amsterdam en is live te volgen via YouTube. Naast een contract bij Elite Model Management Amsterdam is het doel om een plek te bemachtigen in de prestigieuze World Final op 27 november in Shenzhen China. Hier zullen talenten uit de hele wereld strijden om de titel Elite Model Look 2013, een 3-jarig contract bij het Elite Model Agency Worldwide en wereldwijde bekendheid.

Tips
Hou het naturel. Te veel bronzer, een overload aan oogschaduw en mascara... NIET doen. Een beetje concealer, natuurlijk lipgloss en lichte mascara is the way to go.
Laat je pincet thuis. Wenkbrauwen geven je gezicht extra expressie, laten liggen dus! 
Smile like you mean it! Denk aan iets waar je blij van wordt en lach! Faken is een no-go en door een echte glimlach straal je.
Poseer niet te veel. Stuur het liefst foto's door waar je niet te geposeerd op staat. Mocht je toch willen poseren, bekijk jezelf dan goed in de spiegel en weet wat je sterke punten zijn, zodat je weet hoe je die kunt benadrukken. Maar kijk uit met pruillippen en duckfaces!
Hou je kleding basic. Te veel print, kleuren, logo's etc. leiden de aandacht af van hetgeen waar het om draait: jou! Ga ook niet voor baggy kleding. 

Kun/wil jij niet meedoen, maar wil je de wedstrijd wel volgen? Dat kan via Girlscene, wij zullen op allerlei manieren jullie op de hoogte brengen! To be continued....  Volg Elite Model Look ook op Twitter, Facebook en Instagram

Ga jij meedoen met Elite Model Look?