DIY: Geschulpte bikini

Fashion door Emma

Belangrijkste kledingstuk in de zomer? Je bikini natuurlijk! Tijdens de vakantie staat er veel zwemmen en zonnen op het programma, dus het is belangrijk dat je een mooie bikini hebt. Heb je jouw ideale exemplaar nog niet gevonden? Dan is deze DIY voor een Chloe inspired bikini iets voor jou. Hip, vrouwelijk en ontzettend zomers! 

Wat heb je nodig?
Triangelbikini
Zigzag stof in dezelfde kleur als de bikini van polyester, 1 cm breed
Spelden
Schaar
Naald en draad in de kleur van de bikini

Wat moet je doen? 

1. Pas de zigzag stof af op je bikini. Je kunt dit gewoon op de grond doen, maar om het zo precies mogelijk te meten, kun je de bikini ook aandoen en dan opmeten. 

2. Knip de zigzag stof af. Het is handig om nog een paar centimeters bij de gemeten lengte te doen, zodat je die er later eventueel altijd nog af kunt knippen. Als je de stof hebt geknipt, schroei de uiteinden dan met een aansteker (voorzichtig heen een weer met de vlam over de uiteinden) om rafelen te voorkomen.

3. Speld de zigzag stof nu aan het randje aan de onderkant van de bikini. Doe dit vervolgens ook aan de bovenkant.

4. Speld nu ook de onderkant. Het is belangrijk om de zigzag stof niet helemaal 'precies' en strak te spelden op de bikini, zorg juist dat je het een beetje losjes speldt. Het zal lijken of de zigzag stof te lang is voor de bikini, maar als je het losjes speldt dan zal de bikini niet te strak zitten.

5. Gebruik naald en draad om de zigzag stof vast te naaien. Naai het niet te strak!

Voila! Je zomerse en fashionable bikini is klaar! Het duurt even, maar dan heb je ook wat. 

Ga jij deze DIY maken?

Bron: apairandasparediy