Beauty

How to: je haarborstel reinigen

Elke dag zijn we bezig met ons haar. We wassen het, doen er haarproducten in en borstelen het dagelijks. Na een tijdje wordt het vet en begint het riedeltje opnieuw! Je borstel is een verzamelplaats voor dode haren, resten haarproducten en viezigheid. Soms haal je er natuurlijk wel wat haren uit, als hij vol zit. Maar reinig jij je borstel weleens écht goed? 

Het is heel erg belangrijk om eens in de zoveel tijd (bijvoorbeeld een keer per drie maanden) je borstel grondig te reinigen. De producten die je in je haar doet, dode haren en huidcellen en andere viezigheid hoopt zich namelijk allemaal op in je borstel! Zo ga je te werk als je je borstel eens grondig wil reinigen:


Bron: theskeletonofme

#1 Verwijder de haren 
De eerste stap is het verwijderen van je haren uit de borstel. Dit kan op verschillende manieren. Er zijn zelfs speciale borsteltjes om haren uit borstels te halen. Heb je deze niet? Dan kun je het eens proberen met een kam of andere borstel. Ga met de kam of borstel door je eigen borstel heen zodat alle haren loskomen van de borstel en je ze er zo uit kunt trekken. Wil je wat preciezer te werk gaan? Gebruik dan een schuifspeldje. Zo kun je tussen alle pinnetjes in heel precies alle haren meenemen. Zorg er, voordat je verder gaat, voor dat alle haren uit je borstel verdwenen zijn.

#2 Grijze pluisjes
Om veel pinnetjes hebben zich waarschijnlijk kleine grijze pluisjes opgehoopt. Dit is een combinatie van stof, haarproducten, haar en dode huidcellen. Echte viezigheid dus! Dit wil je niet in je borstel hebben natuurlijk. Je kunt deze pluisjes van de pinnetjes afhalen met een schuifspeldje, maar het beste werkt gewoon met je vingers en nagels. Dit is echt een priegelwerkje en kan wel even duren, dus zet een lekkere serie op of je favoriete muziek aan!

#3 Wash it up
Nu is het tijd om te wassen! Vul je gootsteen met warm water en voeg wat shampoo toe. Gebruik hiervoor babyshampoo of een andere 'gewone' shampoo, maar niet iets voor gekleurd haar of iets dergelijks. Dit is zo mild mogelijk voor je borstel en je haar. Het deel van je borstel waar de pinnetjes aan vast zitten, het 'poofy' gedeelte, mag niet vollopen met water, dus let daarop. Dit is er namelijk lastig uit te krijgen en kan gaan stinken. Dip je borstel met de pinnetjes naar beneden in het sopje en ga een beetje heen en weer. Pak nu een (oude tandenborstel) en schrob je borstel! Ga lekker overal tussendoor en neem ook het handvat, de randjes en de achterkant mee. Let op: spetters gegarandeerd!

#4 Shake it
Spoel je borstel goed af zodat al het schuim weg is. Nu is het zaak om al het water van je borstel af te schudden. Geef 'm dus een goede shake! Druk ook een paar keer goed op het 'poofy' gedeelte, er is vast wel een beetje water in gekomen en dan kun je er op die manier uitdrukken. 

#5 Drogen
Om te voorkomen dat je borstel gaat stinken is het belangrijk hem goed af te drogen. Heb je het gevoel hebt dat er toch wat water in de borstel is blijven hangen? Gebruik dan een föhn om hem goed droog te blazen. 

#6 De finishing touch!
Bijna klaar! Wil je je borstel écht helemaal schoonmaken, dan is het belangrijk om ook het vet nog een beetje aan te pakken. Dit kan goed met alcohol. En wat is er nou beter dan alcohol met een lekker geurtje? In je parfum zit veel alcohol, gebruik dit dus! Spuit een beetje op je borstel; dit werkt reinigend en zorgt er ook nog eens voor dat je borstel en straks je haar heerlijk ruikt! 

Maak jij je borstel weleens goed schoon en heb je nog tips?

LOVE dit artikel
30 meiden hebben deze blog geloved