Test: Rimmel Retro Mania

Beauty door Fleur

Met het nieuwe seizoen in aantocht komen er ook tal van nieuwe beautyproducten op de markt. Zo ook mascara's! Het nieuwste pareltje van Rimmel heet 'ScandalEyes Retro Glam Mascara', een hele mond vol. Gebaseerd op de sixties en met als doel het creëren van heuse Bambi-ogen! In de Retro Mania collectie zit ook een eyeliner en twee nagellakjes. Fleur en Renée gaan het testen!

De mascara


 Rimmel is klaar om de sixties te herbeleven. Vrijheid van meningsuiting maar vooral: vrijheid van verleiding. Dankzij het borsteltje met zandlopervorm volgt het perfect de vorm van je wimperlijn waardoor elke wimper afzonderlijk omhoog en naar voren wordt geduwd. Het zou zelfs de allerkleinste wimpertjes bereiken met als resultaat: grote ogen en veel volume! Rimmel belooft dus echte Bambi-ogen en perfect gescheiden wimpers zonder klontjes. Ik ben benieuwd! 

De verpakking is scherp en geometrisch, met een schuin aflopende draaidop met daarop een ingeprent kroontje. Cirkels en ronde vormen in strak zwart-wit zijn het patroon van de verpakking. Volgens Rimmel is dit een eerbetoon aan de ontwerpers uit de sixties. Zonder mascara ben ik - Fleur - vandaag naar de redactie gefietst, om met frisse en schone wimpers de ScandalEyes Retro Glam Mascara te testen. Zo zien mijn ogen eruit zonder mascara: Hierna heb ik de mascara bij mezelf aangebracht. Mijn oog zag er toen zo uit: Wat vind ik?
 - Uiterlijk: De verpakking is simpel doordat de kleuren beperkt worden tot slechts zwart en wit. Toch zorgen de cirkels en grote letters ervoor dat de mascara toch in het oog springt. De 'cirkels in cirkel' geven inderdaad een erg retro-effect. Leuk! 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10.

- Gebruik: Het gebruik is meer dan fijn. De verpakking is best 'dik' en ligt dus fijn in de hand en draait makkelijk open. De vorm en haartjes van het borsteltje zorgen er inderdaad voor dat mijn wimpers perfect gescheiden en omhoog geduwd worden, zoals beloofd. Dat is dus een groot pluspunt.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10.

- Resultaat: Mijn wimpers zijn mooi 'gewaaierd' en zwart. Het echte bambi-effect wordt niet bereikt, maar ik ben erg tevreden. Hij klontert inderdaad niet en voelt heel licht aan. 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10.

De Rimmel ScandalEyes Retro Glam Mascara is er alleen in zwart, is verkrijgbaar vanaf september en kost €12,99. 

De eyeliner

De ScandalEyes Thick & Thin eyeliner heeft een afgesneden punt, waardoor je makkelijk een winged liner maakt. Met deze eyeliner kun je een dikke of dunne lijn tekenen. De verpakking van de eyeliner is prima. Het is een dunne stift die lekker in de hand ligt. 

De swatch op mijn hand is een dunne, gepigmenteerde lijn. Omdat ik - Renée - geen geschikte oogleden heb voor een winged liner, maak ik een gewone lijn. Hoe werkt het?

Zo ziet mijn oog eruit zonder iets erop: 

 Toen zette ik een dunne lijn met de Rimmel ScandalEyes Thick & Thin eyeliner.

Wat vind ik?

 - Uiterlijk: De verpakking van deze eyeliner is goed. Het is een dunne stift, zoals ik van andere merken gewend ben. De eyeliner houdt lekker vast in de hand en door het uiterlijk zie je dat de eyeliner bij de ScandalEyes Retro Glam mascara hoort. Prima!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10.

Gebruik: Het is aan te raden om de stift goed te schudden voordat je het aanbrengt op de ogen. Het is eenvoudig om een dunne lijn te zetten, wat ik persoonlijk fijn vindt. Ik hou niet van een dikke eyeliner look! De pigmentatie is goed, maar het aanbrengen vind ik minder prettig. Het is moeilijk om een vloeiende lijn te krijgen op het oog. Ik ben gewend dat eyeliners als het ware over mijn ooglid glijden. Deze eyeliner doet dat niet. 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10.

Resultaat: Het resultaat mag er wel wezen. Ik heb de look gecreërd die ik wilde: een dunne lijn. Winged liner is niet mijn specialiteit, maar door de afgesneden punt van de eyeliner is het wel gemakkelijker om die te zetten. 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10.

De Rimmel ScandalEyes Thick & THin eyeliner is er alleen in zwart, is verkrijgbaar vanaf september en kost €7,99. 

De nagellak

Deze 60 seconds nagellak past perfect bij de sixties sfeer van Rimmel. Deze lakjes zitten in een kleine potjes. Perfect om mee te nemen in je tas of op reis! De lichte kleur heet 730 Silver Bullet en de donkere kleur is 800 Black Out. Rimmel belooft dat de nagellak snel droogt en het kwastje zorgt ervoor dat je in één seconde de nagellak aanbrengt. Op de lange termijn krijg je vijf keer sterkere nagels door deze nagellak te gebruiken. Dat hebben we niet kunnen testen.

730 Silver Bullet (2 laagjes)


800 Black Out (2 laagjes)

Wat vind ik?

 - Uiterlijk: Het uiterlijk van deze nagellak vind ik top. Het is simpel, maar strak. De potjes zijn klein, waardoor ik deze nagellak sneller mee zou nemen dan mijn grote OPI nagellakjes. 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10.

Gebruik: Ik ben blij met het brede kwastje. Hierdoor is het makkelijk om de nagellak op de nagels aan te brengen. Snel en eenvoudig! Deze lak heeft wel meer dan zestig seconde nodig om te drogen. 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10.

Resultaat: Persoonlijk ben ik geen fan van parelmoer kleur, dus 730 Silver Bullet is niet voor mij weggelegd. De nagellak glanst en dekt volledig na twee lagen. De zwarte kleur is geschikt voor de winter en ik denk dat je deze nagellak ook voor nail art kan gebruiken.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10.

De Rimmel 60 Seconds nagellak kost €4,99.

Wat vinden jullie van de nieuwe Rimmel Retro Mania collectie, en zouden jullie het kopen?