Fashion

DIY festival outfit

De festivals zijn weer begonnen! Een festival is de perfecte gelegenheid om je leukste outfit uit de kast te trekken. Maar wat als je op het laatste moment toch niets leuks kunt bedenken of niet genoeg geld hebt? Dan zijn hier onze handige en duurzame oplossingen. Lees snel verder om te weten wat deze oplossingen zijn! 

DIY
Heb je nog wat oude bedels van kettingen of armbanden die je niet meer gebruikt? Misschien heb je ook nog wat touw liggen? Zo niet, kun je bij creatieve winkeltjes of winkels zoals Pipoos of Action heel veel leuke dingen kopen. Rijg een leuke bedel aan een mooi stuk touw en je hebt binnen no time een leuk armbandje.

Recycle
Je hebt vast nog wel wat dingen in je kast liggen die je niet meer aan doet, zoals een broek met gaten in de pijpen. Knip de pijpen er af en klaar, je hebt een nieuw shortje. Ga je voor de grungy look? Maak dan wat kleine knipjes of scheurtjes in de onderkant zodat het gaat rafelen.

Trash = treasure
Weet je niet welke schoenen je aan moet? Vraag een vriendin of zus of je haar schoenen een keer aan mag. Dit kan natuurlijk ook met kledingstukken of sieraden. Zo maken jullie elkaar blij met dingen die jullie zelf misschien niet meer aan doen en bespaar je geld dat je weer uit kunt geven aan andere leuke dingen. One girl's trash is another one's treasure!

Tweedehands
Neem eens een kijkje bij de kringloopwinkel bij je in de buurt. Als je goed zoekt kom je vast iets leuks tegen! Het kan zijn dat je het niet zo'n fijn idee vindt om kleding aan te doen die al door iemand anders is gedragen, maar alles wordt netjes uitgewassen voordat het verkocht wordt. En een ander dingetje: kleding in de gewone winkels is ook al door zwetende voorgangers in te kleine pashokjes gepast ;) Tweedehands is niet alleen goedkoper, maar ook heel duurzaam.

Vintage
Deze vorm van eco-kleding wordt steeds hipper. Vintage winkels zijn vaak te vinden in de wat minder bekende straten in steden, maar ook op internet zijn er genoeg vintage webshops. Op deze manier loop je er duurzaam en met one of a kind items bij.

Mijn eco last minute outfit
Top – een grijze tweedehandse top van de kringloopwinkel
Shortje - afgeknipte oude broek
Armbandje - DIY! Een oude peace bedel en een stuk neon-touw en klaar is kees
Veter boots - Geruild met mijn zus, handig als je dezelfde schoenmaat hebt

Op deze manier heb je een leuke, goedkope en originele en duurzame outfit die niemand anders heeft en ben je helemaal klaar om naar een festival te gaan. Ik heb zelf gekozen voor een stoere, donkere outfit, maar met deze tips kan je natuurlijk elke outfit bedenken die je leuk vindt.

Door Renée Quekel, MyStyle

LOVE dit artikel
21 meiden hebben deze blog geloved