Series & Films

Girls seizoen 2: weer net zo herkenbaar en hilarisch!

We schreven al eerder dat Girls onze nieuwe favoriete serie is. Seizoen een keken we in sneltreinvaart af en sindsdien zijn wij verslaafd. Girls gaat over vier jonge meiden in New York die in hilarische en eng herkenbare situaties terechtkomen. Wij kunnen je verzekeren dat seizoen 2 weer net zo leuk is als de eerste. De serie die jij moet gaan volgen in de vakantie? Girls! 

Het leven van een twintiger is niet makkelijk. Het is altijd nog maar de vraag of je de huur van deze maand kunt betalen en eerste dates zijn rampzalig. Bovendien wil je graag als volwassene behandeld worden, maar je kunt geen fatsoenlijke baan vinden en moet daardoor noodgedwongen pappie en mammie's hulp inschakelen... Herkenbaar? We zeiden het toch! 

Voor degenen die Girls niet kennen: de serie volgt de vriendinnen Hanna (gespeeld door Lena Dunham, die ook het scenario schrijft en de serie regisseert, hoe knap is dat!)  Jessa, Marnie en Shoshanna. Ze wonen in 'de stad waar alles kan' maar de meiden weten nog steeds niet wat ze met hun levens willen. Girls is een serie zoals we die nog niet gezien hebben. Geen meisjes met een Victoria's Secret-figuur en onbetaalbare spullen, maar meisjes waarin we onszelf herkennen.  

In het tweede seizoen van Girls werkt Hanna Horvath gedreven verder aan haar droom bestsellerauteur te worden en begint ze een nieuwe relatie. Haar enthousiasme wordt enigszins getemperd door de verantwoordelijkheid die ze nog voelt tegenover haar ex Adam, die nog herstellende is van het ongeval. Marnie (Allison Williams) wordt ontslagen en moet bedenken wat ze met haar leven wil doen. Intussen keert de getrouwde Jessa (Jemima Kirke) terug van haar huwelijksreis en plant ze Hannah enkele interessante ideeën in het hoofd. Shoshanna (Zosia Mamet) ontpopt zich tot een seksueel actieve vrouw, al ziet Ray (Alex Karpovsky) hun relatie toch heel anders. De meiden beleven elk hun eigen ups en downs en de rauwe zeggingskracht en tintelende humor van Girls blijven ook in seizoen twee onaangetast.

Wij zijn niet de enige die gek zijn op Girls. De serie is dit jaar bekroond met twee Golden Globes ('Beste TV-serie, musical of komedie') en Lena Dunham ontving de prijs voor 'Beste actrice in een TV-serie, musical of komedie'. 

Op 28 augustus komt seizoen 2 uit op DVD. Op de DVD staat ook veel bonusmateriaal, zoals:
- Guys on Girls
- Inside the Episodes
- Episode 5 Table Read
- 7 Audio commentaren met cast en crew

Seizoen 2 bestaat uit 10 afleveringen van 30 minuten, ideaal kijkvoer voor de vakantie. 

Als Girlscene-lezeres maak jij kans een van de vijf Girls seizoen 2 exemplaren! 

Wat moet je doen?
♥ Log in op je Girlsceneprofiel
♥ Geef in onderstaand tekstvakje (NIET het reactievakje, maar het tekstvakje onder "win") antwoord op de vraag & vergeet niet je adresgegevens in te vullen:

Waarom moet jij Girls seizoen 2 winnen?

Je mag maar één keer deelnemen per persoon. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaressen worden na afloop van de prijsvraag persoonlijk gemaild, om privacy redenen worden de winnaressen niet op de site gezet.

Oja, wil jij meer kans maken op één van de Girls DVD's? Tweet de winactie dan via de link in de linkerbalk naast dit artikel en/of like het artikel op Facebook.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaressen worden na afloop van de prijsvraag persoonlijk gemaild, om privacy redenen worden de winnaressen niet op de site gezet.

Succes meiden!

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved