Fashion

Primark’s Najaarscollectie 2013!

De najaarscollectie van Primark ligt in de winkel! Lang verwacht, eindelijk daar. In de collectie heeft Primark de focus gelegd op combinaties van tegenpolen: mannelijk en vrouwelijk, luxe en grunge, lief en stoer. Alles draait om contrast dit seizoen! Er wordt gebruik gemaakt van retro-lijnen en zachte vormen, die gecombineerd worden met een sportieve of zelfs op punk geïnspireerde stijlen. Spannend!

Er zijn dit najaar drie lijnen: het ingetogen Graceful, het rebelse Highland Grunge en het wat donkerdere karakter van Sport Luxe. Daarnaast zijn ook accessoires ook in dit seizoen erg belangrijk in de collectie van Primark, of ze nu worden gedragen om strakke vormen te verzachten of een outfit juist meer pit te geven. Er worden statements gemaakt met opvallende kettingen en forse ringen. Bij de schoenen krijgen hoge hakken voorrang op platte schoenen, maar het populairst zijn de enkellaarsjes met dikke veters, druksluitingen, gespen en versieringen. Je najaarslaarsjes zijn er om gezien te worden! 


1. Jas €35.


2. Jas €40, Trui  €16, Blouse €10, Peeptoe-laarsjes €18.


3. Jack €35, Blouse €10, Pantalon €17, Tas €5.


4. Blazer €25, Blouse €10, Pantalon €17, Pumps €18.


5. Wollen trui €17, Pantalon €17, Pumps €18, Ketting €6.

Graceful
Deze lijn is ingetogen met zachte lijnen en silhouetten. Een romantisch najaarsgevoel wordt gecreëerd door een mannelijke snit te combineren met zachtroze en warme grijstinten. De vrouwelijke stijl van de elegant vallende blouses en zachte breisels contrasteert met de mannelijke pantalons. De jassen hebben dit seizoen een aflopende schouderlijn, waarbij de knopen en afwerking eenvoudig gehouden is voor een minimalistische, serene uitstraling.


6. Jack €29, Denim gilet €15, Shirt met print €6, Geruite blouse €13, Jeans €15, Laarsjes €20.


7. Trui €10, Shirt €8, Ketting €10, Ringen €5.


8. Jas €35, Shirt €14, Rok €19, Tas €14, Opengewerkte laarsjes €24.


9. Jas €31, Trui €10, Rok €17, Panty €2, Laarsjes €24, Ketting €6. 


10. Top €15, Rok €15, Peeptoe laarsjes €22, Ketting €5, Ringen €5.


11. Jurk €17, Panty €2, Laarsjes €24.

Highland Grunge
Dit is een trend waarbij een vleugje punk wordt gecombineerd met rock en wat heavy metal voor een knipoog naar de glamrock van tientallen jaren geleden. In deze uitdagende stijl worden geruite flanellen bomberjacks gedragen in combinatie met bedrukte shirts en gescheurde jeans. Een belangrijke look in deze lijn is de laatste: de tartan babydoll met contrasterende kraag in combinatie met zwarte motorlaarsjes, wat precies de brutale look uitstraalt waar deze stijl om vraagt. 


12. Top €15, Pantalon €17, Pumps €18, Ketting €10.


13. Jack €31, Trui €18, Rok €19, Laarsjes €24, Ringen €5. 


14. Trui €14, Ringen €5, Ketting €5, Armband €6. 


15. Trui €25, Joggingbroek €17, Peeptoe laarsjes €22. 

Sport Luxe
Deze trend heeft een wat donkerder karakter. Studs, quilts, bloemmotieven en versieringen zijn hierin erg belangrijk. Urban streetstyle met een hoge dosis glam! Sweatertops en joggingbroeken met lederlook worden gecombineerd met stiletto-hakken en grove kettingen. Een metallic afwerking geeft een robuuster karakter aan fijne knitwear items, en zichtbare ritsen en studs geven de vrouwelijke skatershirts en jasjes een stoerdere uitstraling. 

Wat vind jij van de najaarscollectie van Primark, en wat is jouw favoriete lijn: Graceful, Highland Grunge of Sport Luxe?

Must reads 👀