Lifestyle

Leer te houden van je lichaam

44

Vind jij jezelf soms te dik, lelijk of voel je je minder dan een ander, om welke reden dan ook? Baal je van die ene vetrol of pukkel op je gezicht? Dit is nergens voor nodig! Je bent namelijk veel mooier dan je zelf soms denkt. Leer je lichaam respecteren en waarderen, het is belangrijk (ook voor je gezondheid!).

Het lichaam is het mooiste, functioneelste en beste bezit dat je hebt gekregen. Het werkt super hard om jou gezond te houden en maakt bijna alles mogelijk wat jij wil. Ervan leren houden is dus heel belangrijk. Denk eens aan hoeveel je lichaam waard is en hoeveel wonderen het verricht. Als je hierbij stil staat besef je misschien ook dat je lief moet zijn voor je lijf, in letterlijke en ‘mentale’ zin. Probeer er zo goed mogelijk voor te zorgen als je kunt, van binnen en van buiten.


Bron: theberry

Als je op dit moment of op sommige momenten ontevreden bent over je lichaam is het wat moeilijker om ervan te houden. En dat staat dan ook je zelfvertrouwen in de weg. Door te leren houden van je lichaam groeit je zelfvertrouwen en ga je lekkerder in je vel zitten. Dit ‘mentale’ lief te zijn voor je lichaam zorgt ervoor dat je het leert accepteren en waarderen zoals het is. En dat is prachtig!

Ga bewust om met je lichaam en verzorg het goed, vanbinnen en van buiten. Want, als je goed voor je lichaam zorgt leer je het beter kennen en zo ook meer waarderen. Ga dus met zorg om met je haar, huid, nagels en voed je lichaam met voldoende water, vitaminen en mineralen. Smeer je lekker in met een lekker ruikende bodylotion en lak je nagels als je dat fijn vindt.

Leer naar je lichaam te luisteren. Het is slimmer dan je denkt! Je emoties hebben namelijk heel vaak effect op hoe je je voelt. Denk bijvoorbeeld eens aan die knoop in je maag als je stress hebt of ergens tegenop ziet, het ‘trillen’ van angst of hartkloppingen door spanning of opwinding (in positieve of negatieve zin). Je kunt je dus misschien wel voorstellen dat als je vooral positief denkt, je je automatisch beter gaat voelen.Bron: weheartit

Probeer dus open te staan voor de signalen die je lichaam je geeft. Ben je moe, ga dan een paar dagen wat eerder naar bed. Voel je je gestresst, ga dan na waar het vandaan komt en probeer deze stress te verminderen door positief en objectief over de situatie na te denken. Zo voel je je meer ontspannen, heb je meer grip op je leven en kun je je beter voelen over jezelf. Zo versterk je ook de relatie met je lichaam en voed je het met liefdevolle gedachten.

Wat ook heel erg belangrijk is op weg naar het respecteren en waarderen van je lichaam is stoppen met het bekritiseren ervan. Stop met jezelf naar beneden halen! In de media wordt een onrealistisch beeld geschept van ‘het perfecte lichaam’, waar amper 1% van de bevolking aan kan voldoen. Besef dat dit niet realistisch of de norm is. Je bent goed en mooi zoals je bent, en hoeft daar niets aan te veranderen! Je hebt geen ‘perfect’ lichaam nodig om bijvoorbeeld succesvol of geliefd te zijn. Het is juist mooi en leuk dat iedereen anders en zichzelf is. Probeer dus je lijf helemaal te accepteren, respecteren en waarderen. Zeur niet over een pukkeltje of vetrol waar je ontevreden over bent, praat niet negatief over je lichaam. Kijk juist naar alle dingen die mooi zijn aan jouw lijf!

Ben jij ook wel eens te negatief over je eigen lichaam, of accepteer en waardeer je het helemaal? 

LOVE dit artikel
44 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

44 reacties

 • 5 jaar geleden Me-forever

  Ik hou juist van mijn lichaam. Ik vind van mezelf dat ik een mooi figuur heb en ik probeer mezelf altijd goed te verzorgen.

 • 5 jaar geleden NEZ

  Fijn artikel, alleen moeilijk als je depri bent

 • 6 jaar geleden Kyra

  Mooi geschreven artikel! Iedereen zou moeten houden van zijn lichaam.

  Tip voor studenten: http://centjebijverdienen.weebly.com/

 • 6 jaar geleden Rosemarijn

  Even een berichtje aan mensen die vinden dat alle workout/gezonde recepten artikelen moeten verdwijnen..

  Het accepteren van je lichaam is iets wat heel belangrijk is en dit artikel is dan ook heel erg goed! Maar dat betekent niet dat sporten en een gezonde levensstijl er niet toe doen. Misschien is de verhouding nu een beetje scheef, maar die artikelen zijn net zo belangrijk als deze, vind ik dan. Ik vind het raar dat mensen het zo zwart wit zien; óf je houdt van je lichaam, óf je sport en je eet gezond. Dat is dus écht niet zo, het hangt allemaal samen. En die sport/gezonde recepten artikelen zijn een goede motivatie. En dit soort artikelen zijn een goede wake-up call!

 • 6 jaar geleden noraa

  Wat een geweldig artikel!

 • 6 jaar geleden justbeingme

  Meer artikels in deze trant!

 • 6 jaar geleden believe in yourself

  ik ben niet het magerste en knapste meisje, maar sinds ik een vriendje heb doet hij mij er aan herinneren dat ik goed ben zoals ik ben en hij mij fantastisch vind. mijn vriendinnen helpen me ook!!

 • 6 jaar geleden Marissa

  @LOVELY ik ben het echt niet met je eens. Ik ben hartstikke blij met me lichaam en vind workouts doen heel leuk en ik maak graag gezonde dingen. Het is super gezond voor je en je gaat er goed van uit zien.

 • 6 jaar geleden Antsje

  Ik ben het ermee eens dat die gezond afvallen,healty food en workouts artikels er echt af moeten, of iniedergeval verminderen want dit zet er bij meiden toch de druk er wel op, dit vind ik een goed artikel want de basis is om van je lichaam te houden.

 • 6 jaar geleden Fleur - Stagiaire

  Hoi meiden, de foto is niet bewust gekozen op 'perfecte meisjes'. De foto is gekozen omdat de meisjes blij en vrolijk zijn, en geluk uitstralen.

  Liefs, Fleur

 • 6 jaar geleden Ordinary.

  supergoed artikel, maar ik ben het wel met aardbeienaap eens over die foto, work outs vind ik overigens wel leuk, ik doe die niet om af te vallen maar omdat ik ze leuk vind om te doen! Vooral met vriendinnen, gezonde maaltijden zijn ook niet alleen maar om af te vallen, ik vind ze hartstikke lekker!

 • 6 jaar geleden gingergymnast

  Goed artikel, maar waarom moet die foto het dan weer verpesten? Dit is precies het idee van de media van een perfect figuurtje, wat ons als meiden onzeker maakt. En al die work-outs en gezonde maaltijden mogen van mij dan ook wel van Girlscene af.

 • 6 jaar geleden Floralscents

  leuk geschreven!

 • 6 jaar geleden _lauraaaax

  Supergoed artikel! Mooi geschreven.

 • 6 jaar geleden xKeepsmiling

  goed artikel!

 • 6 jaar geleden Charles

  Goed artikel! ik ben altijd onzeker over mezelf als ik naar atletiek ga, en zometeen heb ik training, maar ik ben minder gespannen. Bedankt!

 • 6 jaar geleden rosa1234

  -

 • 6 jaar geleden ohmymurs

  Ik kreeg het helemaal warm van binnen toen ik dit las, supergoed artikel!

 • 6 jaar geleden Madelief-xx

  ik heb een streep op m'n buik omdat ik teveel kromzat vroeger, nu moet alleen maar rechtop zitten en dat is bestwel moeilijk soms!!!

 • 6 jaar geleden Milkshake

  Goed artikel!

 • 6 jaar geleden normaliteit

  goed artikel!

  zelf houd ik totaal niet van mijn lichaam

  en ik probeer zoveel maar ik heb echt het figuur wat in de familie zit..

  erg genoeg dus

  kijk ook op mn wordpress: justjaimy.wordpress.com

  daar (ga ik) en schrijf ik over sporten, gezond leven, beauty en mn eigen leven

  x

 • 6 jaar geleden JO

  Goed artikel Helemaal waar!

 • 6 jaar geleden Kraplapje

  Door dit artikel lijkt het me een mooi plan om dan de nadruk op het sporten en workout ideeën van GC te halen.

  Het accepteren van het lichaam is een eerste stap, met of zonder alle healthy meals en workouts.

 • 6 jaar geleden yvettevpijlen

  Leuk leuk leuk!!

 • 6 jaar geleden -X-Kaylee-X-

  Leuk artikel

 • 6 jaar geleden Jonila

  Super artikel!!!!! Ik vind het heel leuk dat er af en toe zo een soort artikels staan op girlscene, maakt mijn dag weer goed. Ik zelf ben al een paar maanden aan het sporten maar dat is ook niet het enige dat ik moet doen om aan mijn lijn te werken. Daarbij komt ook nog gezond eten kijken en bovenal je eigen accepteren hoe je bent. Iedereen is mooi omdat iedereen juist zo verschillend is en dat maakt het juist nou zo mooi. Dus dankje wel de redactie om zoiets te posten.

 • 6 jaar geleden lara herenhof

  heel erg goed artikel! Super geschreven ook

  kijk ook op mijn site; beautylifenl.blogspot.nl

  x

 • 6 jaar geleden Lovely

  Heel leuk artikel en ook goed, maar wat ik een beetje stom vind is dat er in dit artikel weer een foto bijstaat van perfecte meiden..

 • 6 jaar geleden Conjuction

  Heel erg goed geschreven en een leuk artikel!

 • 6 jaar geleden Vera

  ..Ik vind vaak mensen 'lelijk', en probeer ze zo goed mogelijk te ontwijken, ..Maar ik ben zelf ook niet perfect.. Ik haat het, maar ik kan er niet tegen als iemand die ik haat( En Lelijk is) Niet mag, .. Ben zelf wel negatief over me lichaam.. Maar zit nu in een fase.. waar ik denk.. wat is er mis met me ? , Want ik begin nu best positief naar me zelf te kijken... En soms denk ik ook ik wil me 'oude' ik terug, terwijl ik nogsteeds het zelfde meisje ben.. Sorry. GoedArtikel

 • 6 jaar geleden Mystic_illussions

  Heel leuk artikel. Door de media wordt het steeds moeilijker van je lichaam te houden! Een pluim voor Girlscene.

 • 6 jaar geleden 234720

 • 6 jaar geleden Marloes

  Goed artikel! Andere tip die ikzelf kreeg: probeer andere mensen niet steeds te beoordelen op hun uiterlijk of manier van doen. Zo leer je anders naar anderen te kijken, en ook naar jezelf. Zo kan je in de spiegel kijken zónder iets te denken (zoals 'Wat lijken mijn heupen breed' of 'Wat een grote pukkel op m'n voorhoofd' etc.). Een stuk minder vermoeiend ook!

 • 6 jaar geleden xHeyStar

  Ik krijg echt de gruwels bij het woord 'lijf' haha, maar daar kom ik wel overheen. Wel een erg goed artikel namelijk!

 • 6 jaar geleden lieliela

  Super artikel

 • 6 jaar geleden Seagold

  Goed artikel, ik haal mezelf de laatste tijd heel erg naar beneden. Moet ik niet meer doen

 • 6 jaar geleden TiinkaJochen

  Leuk artikel

 • 6 jaar geleden NOYOUDONT

  Ga sporten!

 • 6 jaar geleden Httpx.Mary

  Mooi artikel, heeft me wel geholpen

 • 6 jaar geleden Marie

  super artikel!

 • 6 jaar geleden Sara

  Leuk artikel vroeger was ik er ook niet blij mee vond me te dun,nu niet meer

 • 6 jaar geleden Cayenna

  Goed artikel dit!

 • 6 jaar geleden Anna

  goed artikel ! hier heb ik wel wat aan

 1. 1