Maak je voeten zomerklaar

Beauty door annemerel

Heerlijk om iedere maand een voetmassage te krijgen en de deur uit te gaan met gladde en mooie voetjes, alleen wordt het wel een erg dure hobby om hiervoor steeds naar de pedicure te gaan. Zeker als je het ook nog eens heel erg makkelijk zelf kunt doen!


Bron beeld

Relaxen
Als eerste laat je die heerlijke hobbit tenen even goed weken in een relaxing badje. Hiervoor knip je eerst je teennagels en vul een teiltje met warm water. Dan voeg je een kopje zout, een theelepel soda en vijf druppeltjes lavendelolie toe en roer alles goed door elkaar. Laat je 15 minuten lekker goed weken om vervolgens met de puimsteen je hielen even goed te scrubben.


Bron beeld

Scrubben
Vervolgens wil je dat je schone voeten ook fluweelzacht worden. Dit doe je met een eigengemaakte suikerscrub. Voor deze stap heb je een kopje rietsuiker, een half kopje olijfolie en acht druppels lavendelolie nodig. Mix dit door elkaar en kijk of je misschien nog ietsje meer suiker nodig hebt. Nu kun je je voeten grondig reinigen door ze te scrubben! Vergeet niet om je voeten daarna goed af te spoelen en te drogen.


Bron beeld

Maskertje
Je voeten hebben af en toe ook wat rustig nodig. Om optimaal tot rust te komen, maar je een maskertje en laat je je voeten ontspannen. Nu moet je zorgen dat je voeten er weer even flink tegenaan kunnen en een tijdje zacht blijven. Snijd een handje vol aardbeien in kleine stukjes, knijp een halve citroen uit in een bakje (met de aardbeien er al in) en voeg een scheutje melk toe. Als laatste nog een lepeltje honing en rauw ei om vervolgens de boel eens even flink door elkaar te klutsen. Dit mixje is jouw zelfgemaakte maskertje.

Smeer je voeten ruim in met de aardbeien en wrijf het goed je huid in. Nu moet je het goed in laten trekken en dat doe je door een plastic zak om je voeten te doen, naar achter te zitten en twintig minuten te ontspannen. Na die tijd spoel je je voeten goed af en smeer je ze in met een lekkere bodylotion.


Bron beeld

Pretty Nails
Nu je voeten weer helemaal schoon zijn, is het tijd om je nagels een mooi kleurtje te geven. Kies een fleurig kleurtje uit een lak je nagels. Vergeet vooral niet om een topcoat aan te brengen zodat je nog langer van je pedicure kunt genieten.

Wat doe jij om je voeten zomerklaar te maken? Zijn jouw voeten al klaar voor de zomer? Of is er nog wat werk aan de winkel?