Tips om minder te zweten

Beauty door Fleur

Je kent het vast wel: net tijdens die presentatie voel je dat je zweetplekken onder je oksel hebt. Of tijdens die eerste date, de eerste keer dat je bij zijn ouders gaat eten of die keer dat je tijdens het uitgaan wil shinen in je nieuwe outfit! Niet fijn, en zeker niet gewenst! Wil je weten hoe je hier minder last van kunt hebben? 

Iedereen zweet, elke dag. Het is een natuurlijk proces van ons lichaam wat ons koel houdt in tijden van stress of inspanning, maar niet altijd even praktisch! Je zit niet altijd (oké, nooit) te wachten op die zweetplekken of dat vochtige voorhoofd, al helemaal niet op de geur die er vaak mee gepaard gaat. Ondanks je je er écht niet voor hoeft te schamen kunnen we er wel rekening mee houden of proberen het tot een minimum te beperken. Girlscene geeft tips!

  Zorg dat je zoveel mogelijk kleding draagt gemaakt van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan katoen, linnen en zijde. Deze stoffen zijn ademend waardoor je het minder snel warm krijgt en dus minder snel zweet!


Bron: weheartit

  Probeer luchtige kleding te dragen. Zweet komt eerder op én zie je eerder in strakke kleding. Denk hierbij dus aan tuniekjes, tops zonder mouwen, of strapless jurkjes!

  Hou je toch heel erg van strakke truitjes? Dan kun je in de ‘oksels’ van je shirt een klein katoenen lapje naaien. Hier zijn ook speciale ‘pads’ voor verkrijgbaar. Op die manier vangt het lapje het transpiratievocht op en heb jij minder last van zweetplekken!

 Zorg ervoor dat je één of twee keer per dag je oksels wast met een neutrale zeep. Probeer je oksels zoveel mogelijk haarvrij te houden: de haartjes houden vocht en bacteriën vast en zorgen eerder voor een vervelend luchtje.


Bron: google

 Laat, na het wassen, je oksels goed drogen. Doe daarna pas deodorant op!  Zo ‘hecht’ de deodorant beter en kan het beter zijn werk doen. Geef de deodorant ook de kans goed op te drogen, wacht dus een paar minuten met het aantrekken van je kleding.

 Maak het liefst gebruik van een deodorant waar ‘anti-perspirant’ of ‘anti-transpirant’ op staat. Deze deodorant probeert niet de zweetgeur te maskeren (zoals veel spuitdeo’s) maar pakt de diepere oorzaak aan. De antiperspirant zorgt ervoor dat de zweetklieren deels geblokkeerd worden waardoor je er daadwerkelijk minder door gaat zweten.

 Draag elke dag een schoon en fris shirt. Zo voorkom je dat er vervelende luchtjes ontstaan waar je je niet prettig bij voelt. Oud zweet ruikt namelijk veel sterker dan vers zweet!

Bron: fffave

 Heb je vaak last van zweet in de ochtend? Ga eens na of je vaak haast hebt ’s ochtends. Zorg ervoor dat je ruim op tijd opstaat en zo min mogelijk hoeft te haasten of stressen. Neem de tijd om jouw ochtendroutine rustig te doen en voor het ontbijt. Zorg er ten slotte voor dat je ruim op tijd van huis weg gaat en niet hoeft te racen op je fiets. Dat scheelt zeker een hoop!

Heb jij veel last van zweet en wat zijn jouw tips om minder te zweten?


Bedankt Meerten voor de tip!

Bronnen: salusi, beautylab