SOS op vakantie! Tips om je vakantie probleemloos door te komen!

Lifestyle door Fleur

Je doet natuurlijk al alles met je vriendinnen, van meidenavonden tot ellenlange shopsessies en van dagjes weg tot uren kletsen aan de telefoon of met een kop thee. Maar er gaat natuurlijk niets boven een afsluiting van het schooljaar met een vriendinnenvakantie! Er is alleen één kleine ‘maar’: die shopsessies en meidenavonden duren een halve of een hele dag, een vakantie al snel meerdere dagen of een week! Hoe kom je die probleemloos door? 


Bron: Bitchpink

Jullie hebben dus besloten met zijn allen de zomer en de vakantie te vieren. Supertof! Maar er kunnen natuurlijk altijd dingen gebeuren die de pret zouden kunnen bederven zoals slecht weer, onenigheid binnen jullie groep of iemand die ziek wordt!

Tip 1: Plannen
De allerbelangrijkste tip om onaangename verassingen te voorkomen is plannen! Begin op tijd met zoeken naar land, locatie of een festival wat jullie graag willen bezoeken. Zo voorkom je dat je ineens - oeps! - te laat bent met boeken en alles vol is, en jullie genoodzaakt zijn een andere bestemming of accommodatie te zoeken!

Tip 2: Kies een bestemming voor iedereen
Zoek een bestemming uit waar iedereen het mee eens is en zich goed bij voelt. Zo voorkom je dat als je eenmaal op vakantie bent er toch iemand spijt heeft, en dat zou erg zonde zijn! Wees dus creatief en probeer plek te vinden waar voor ieder wat wils te doen is!

Tip 3: Voorkom (weers-) verassingen
Het weer is natuurlijk nooit te plannen, maar wil je écht zeker zijn van zon en warme temperaturen, google dan vooraf even hoe het weer in een bepaalde periode op jullie uitgezochte bestemming is en hoeveel regen er in die maand jaarlijks valt. Je kunt natuurlijk altijd voor verassingen komen te staan, maar op die manier kun je de kans in ieder geval zo klein mogelijk maken!

Tip 4: Praat met elkaar
Oké, deze tip klinkt erg logisch, maar het is heel erg belangrijk om met elkaar te praten over jullie verwachtingen en plannen. De één houdt misschien meer van lekker chillen en zon, zee, strand en feesten terwijl de ander liever een actieve zeil-week beleeft! Probeer natuurlijk zó te kiezen dat iedereen tevreden is, zodat jullie er echt een onvergetelijke tijd van kunnen maken.

Tip 5: Deel je mening
Deze tip hangt erg samen met de vorige. Durf je mening te geven! Als je tijdens een avondje stappen liever niet meegaat of eerder naar huis wil, vertel dit dan aan de groep en zoek samen een oplossing! Wees daar eerlijk over, het is ook jouw vakantie! Probeer andersom natuurlijk ook open te staan voor de mening van anderen en elkaar te respecteren.


Bron: Favim

Tip 6: Maak goede afspraken!
Deze tip is ook superbelangrijk! Maak goede afspraken over geld, uitgaan en wat als bijvoorbeeld iemand ziek wordt. Maken jullie één pot met geld waar jullie alles van betalen, of delen jullie alleen de boodschappen en is het voor de rest ieder voor zich? Spreek van tevoren ook af dat als er iemand ziek wordt er altijd iemand op de kamer/bij de tent/het appartement blijft om de zieke gezelschap te houden en te helpen.

Tip 7: Ga nooit alleen naar huis
Zorg dat er nooit iemand alleen naar huis gaat. Altijd met minimaal twee! Zo zorg je voor elkaar, raak je elkaar niet makkelijk kwijt en het is een stuk veiliger. Denk dus niet: "het is maar een klein stukje" of "ik ben niet bang om alleen te lopen", maar vraag of er iemand mee naar huis loopt.

Tip 8: Geniet!
Probeer vooral zoveel mogelijk te genieten! Bekijk alles van de positieve kant, relax, en geniet van al het moois en je vriendinnen om je heen! Je bent op vakantie, denk niet in problemen maar in oplossingen! Op die manier wordt het voor iedereen vast en zeker een topvakantie! YES!


Bron: weheartit

Wat ga jij deze zomer doen met je vriendinnen? Of heb je nog geen plannen? 

Bedankt Meerten voor de inspiratie voor dit artikel!