Lifestyle

Instagram krijgt videofunctie

Zijn jullie net zo verslaafd aan Instagram als wij zijn? Wij updaten de hele dag onze foto timeline en zien in iedere poep & scheet een mooi instagram-plaatje. Goed nieuws voor ons, want Instagram kom binnenkort waarschijnlijk met een nieuwe functie. We kunnen straks niet alleen mooie foto's maken, we zouden ook korte video's kunnen gaan maken.

Het gerucht is nog niet officieel bevestigd, maar de website Techcrunch heeft uit een bron binnen Facebook vernomen dat dat aanstaande donderdag tijdens een officieel persevenement van Facebook bekend gaat worden gemaakt (Instagram is sinds vorig jaar onderdeel van Facebook). Op de uitnodiging van Facebook staat 'een klein team heeft aan een groot idee gewerkt'.

Het gerucht dat Instagram een videofunctie krijgt gaat al een aantal weken. De video's zouden tussen de 5 en 10 seconden lang kunnen zijn. Nog geen woord over het feit of de filmpjes wel of niet met de bekende instagram filters geplaatst kunnen worden.

De videofunctie in Instagram zou een reactie op de stijgende populariteit van video-app Vine zijn. In Vine kun je video's van zes seconden maken en ook korte filmpjes monteren in een zes seconden filmpje. Vine is sinds januari heel erg sterk in populairiteit gestegen en de applicatie is sinds deze maand ook voor android te downloaden. We zijn benieuwd of de verwachte nieuwe functie van Instagram nog populairder gaat worden.

Zouden jullie het leuken vinden om een videofunctie in Instagram te krijgen? Zijn jullie ook groot Instagram-fans?

Bron: Techcrunch.com

Must reads 👀