10x Vakantie Tips

Travel door annemerel

Vakantie hebben is fijn. Vakantie hebben is fantastisch. Soms wensten we dat we altijd vakantie hadden. Tijdens de vakantie hebben we ineens tijd voor dingen waar we anders nooit tijd voor hebben. Maar vakantie betekent ook: meer geld uitgeven dan normaal en hoewel je in de vakantie misschien ook wel een centje bijverdient, is het ook wel fijn om iets met je vriendinnen te doen dat geen tot nauwelijks geld kost. Wij geven je tien tips voor tijdsbestedingen met je vriendinnen die niet zo veel geld kosten.


Bron beeld

DIY Jeans Cut-Offs
Men neme... Een groep vriendinnen en oude spijkerbroeken, kraaltjes, kledingverf, bleek, scharen en een beetje creativiteit. Verspreid al je versiersels en bepaal hoe kort je de broek wilt gaan afknippen. Knip je oude spijkerbroek af en versier hem naar wens! Inspiratie nodig? Kijk hier of hier.

Beauty Prep Party
Maskertjes, pedicures, manicures, ontharen, scrubben... Natuurlijk allemaal onder het genot van een potje thee en een gezellig muziekje. Organiseer een beautyparty! Als jullie gezicht helemaal vertroeteld is, jullie nagels gelakt en jullie benen glad, is het natuurlijk tijd voor.. make-up! Zoek op YouTube leuke make-uptutorials en ga helemaal los. Daarna zijn jullie klaar om de stad onveilig te maken of... om een fotoshoot te houden!


Bron beeld

Flea Market Shopping
De meest bijzondere items vind je op een rommelmarkt. Trommel je vriendinnen op, zoek een leuke rommelmarkt in de buurt en start shopping!

City Trippin'
Van 16 juli tot 16 augustus kun je dan misschien niet gratis reizen met je OV-jaarkaart, ervoor en erna kun je dat natuurlijk wel! Heb jij een OV-jaarkaart? Waarom ga je dan niet gewoon een keer met je vriendinnen naar het station en stap in de eerste de beste trein naar een stad die je niet (zo goed) kent! Geniet van de tijd dat je je OV hebt, als je hem straks niet meer hebt moet je gewoon weer 40 euro betalen voor een retourtje Amsterdam-Maastricht! En hoe leuk is het om in de vakantie, op een vrije dag, samen met je vriendinnen en stad te ontdekken?

Bootcamptime
Organiseer een bootcamp met je vriendinnen. Trek je mooiste sportoutfit aan en spreek af op een plek waar je een beetje de ruimte hebt. Wijs één van je vriendinnen aan als Drill Surgeant (degene met de meeste sportieve ervaring), zij gaat jullie keihard laten zweten (en ze moet zelf natuurlijk ook meedoen!) Ren een stukje, doe een warming up, gebruik een bankje om push ups te doen, ren weer een stukje, doe wat walking lunges, ren weer een stukje, vind een muurtje waar je op kunt liggen en buikspieroefeningen op kunt doen, ren weer een stukje, enz. Hartstikke gezellig en tegelijkertijd hartstikke goed voor jullie lichaam.

Picture Time
Men neme.. Een goede fotocamera, een gezellige locatie, je mooiste kleding en... je vriendinnengroep. Het is tijd voor een fotoshoot! Hoe leuk is het om mooie foto's van jou en je vriendinnen te hebben? Leuk voor Facebook, maar ook voor later!

Bron beeld

DIY Ice Tea Party
Schijnt de zon? Houd een Ice Tea Party? Een Ice Party? YEAH! Nodig je vriendinnen uit en maak je eigen Ice Tea. Dat doe je heel makkelijk. Zorg dat je genoeg kannen en ijsklontjes in huis hebt, zorg voor citroentjes, limoentjes en verse munt en natuurlijk: je favoriete thee. Zet je favoriete thee op de manier waarop je dat normaal ook zou doen. Laat de thee net iets langer trekken. Gooi de thee vervolgens in een kan en gooi hier ijsklontjes, citroentjes, limoentjes en verse munt bij en zet de kan in de koelkast. Even wachten en... Say Ice Tea! Een heerlijke verfrissende dorstlesser tijdens een zonnige dag!

100 Things
Maak met zijn alle een lijst met 100 dingen die jullie nog samen willen doen, plekken die jullie willen bezoeken, activiteiten die jullie echt nog een keer willen proberen.. Als jullie helemaal in een creatieve bui zijn, kun je er ook nog een moodboard bij maken en jullie plannen visueel maken.


Bron beeld

Book club!
Begin een boekenclubje! Dit klinkt misschien heel erg saai en iets dat je oma ook zou doen, maar je oma leest waarschijnlijk niet het nieuwste boek van Lauren Conrad, of een andere chicklit. Hoe zo'n boekclubje precies in zijn werk gaat? Je leest het boek en komt na het lezen van het boek bij elkaar om erover te praten. Meestal schrijven één of meerdere uit de club alvast een paar vragen op, waar jullie over kunnen praten. Ok, misschien klinkt dit toch wel een beetje saai.. Maar hé, kun je ook niet uren praten over de laatste aflevering van Pretty Little Liars, praten over een chicklit is minstens zo leuk en je leest nog eens wat!

Swap Party
Ruim je kledingkast op en leg alle kleding die je niet of nauwelijks nog draagt apart. Vraag je vriendinnen hetzelfde te doen en organiseer een grote Swap Party met thee en koekjes bij één van je vriendinnen. Ruil je kleding die je niet meer draagt met kleding van je vriendinnen. Aan het eind van de party ga jij met een nieuwe garderobe naar huis!

Heb jij nog leuke tips voor leuke tijdsbestedingen met vriendinnen voor weinig geld?!