Wat mag je wel of niet meenemen in het vliegtuig?

Travel door Petra

Yes, de vakantie staat al bijna voor de deur en voor de examenleerlingen is het zelfs al zover! Misschien ga je in de zomer wel voor het eerst op vakantie met het vliegtuig, spannend!! Maar wat moet je eigenlijk allemaal weten als je met het vliegtuig gaat? Het is handig dat je van tevoren weet wat je wel en niet mee kan nemen in het vliegtuig. Lees daarom hier het lijstje even grondig door, zodat je kunt genieten van een zorgeloze vakantie!

vakantie
Bron: Tumblr

Regels voor handbagage (binnen de Europese Unie)
Het is heel fijn als je een paar spulletjes mee kunt nemen als handbagage, maar niet alle producten mogen zomaar mee. Je moet namelijk vloeistoffen en gels in een aparte verpakking stoppen van maximaal 100 ml. Onder vloeistoffen en gels valt bijvoorbeeld jouw eigen shampoo of lenzenvloeistof (en ook lippenstiften!). Hieronder vind je alle voorwaarden:  

♥ Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 ml
♥ De verpakte vloeistoffen en gels moeten in één doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje zitten van maximaal één liter
♥ Per persoon mag maar één plastic zakje van één liter worden meegenomen
♥ Medicijnen en babyvoeding, die aantoonbaar nodig zijn tijdens de reis, zijn toegestaan  

vliegtuig
Bron: Flickr

Deze regels gelden voor iedereen die vertrekt van, of overstapt op een luchthaven binnen de Europese Unie. Wil je toch vloeistoffen, gels of spuitbussen meenemen die je niet nodig hebt aan boord van het vliegtuig? Dan kun je deze beter in je ruimbagage stoppen, nog voordat je incheckt.  

Alles wat je op Schiphol na de paspoortcontrole koopt, mag gewoon met je mee vliegen. Je kunt deze dan ook meenemen als handbagage, als de gekochte vloeistoffen en gels aan de volgende voorwaarden voldoen:  

♥ De vloeistoffen en gels zijn door de taxfree winkel of aan boord van het vliegtuig, speciaal verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als je moet overstappen op een andere luchthaven, mag je de zegel niet verbreken totdat je op je eindbestemming bent gekomen.
♥ De vloeistoffen en gels zijn aantoonbaar op de dag van de vliegreis gekocht.

vliegtuig
Bron: Tumblr

Voorwaarden voor buiten de Europese Unie
♥ Vloeibare artikelen die taxfree zijn gekocht op een luchthaven buiten de Europese Unie worden op Schiphol in beslag genomen, zelfs als deze verzegeld zijn. Dit geldt ook voor de aankopen die je doet aan boord van een niet-Europese vliegtuigmaatschappij.
♥ Verzegelde vloeibare artikelen vanuit de Verenigde Staten, Canada en Maleisië mogen via Schiphol meegenomen worden op de volgende vlucht. Met uitzondering als je doorvliegt naar de Verenigde Staten, of wanneer je met Delta Airlines naar Mumbai vliegt.  

Hoe zwaar mag mijn koffer zijn?
Voordat je vertrekt naar de luchthaven, is het verstandig om je koffer nog even te wegen. Er is namelijk een maximum gewicht voor je ruimbagage. Het maximale gewicht staat vermeld op je ticket. Als je toch meer bagage mee wilt nemen zul je er extra voor moeten betalen. De tarieven hangen verschillen per luchtvaartmaatschappij. Nog een handige tip is om je koffer nooit tot het maximale gewicht vol te stoppen als je vertrekt. Je weet maar nooit of je nog veel gaat shoppen op vakantie!  

free
Bron: Tumblr

Als je gaat shoppen moet je er wel goed bij stil staan dat je niet alles weer mee terug mag nemen naar Nederland. Zo is het verboden om schelpen en sieraden van ivoor mee te nemen. Ook mag je geen nep- of namaakspullen meenemen. Koraal is ook absoluut verboden om mee te nemen.  

Bekijk de lijst van verboden voorwerpen hier, voor de spullen die absoluut NIET mee mogen aan boord. Heb je nog meer vragen over jouw bagage?

Check dan de site van Schiphol voor nog meer informatie.

Ga jij voor het eerst vliegen deze zomer?

Bron: Schiphol.nl

Bedankt voor de tip Lieke!