Health

Beach work-out

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, beach body kom maar gauw! Ein-de-lijk schijnt de zon en lijkt het strandweer te worden. Maar wat nou als je lichaam eigenlijk nog wel een work-out kan gebruiken? Dan doe je je work-out toch gewoon op het strand! Wij vonden een fijne work-out die je op het strand kunt uitvoeren.


Bron beeld

De Beach Crawl
How to:
Ga in plankpositie staan, met je onderarmen op de grond staan in het zand. Kruip vervolgens 30 seconden naar voren op je onderarmen.
Waarom is het goed: Het zand zorgt voor onstabiliteit voor je handen en voeten, hierdoor worden je hamstrings en de spieren in je kont aan het werk gezet. Wil je het jezelf extra zwaar maken? Probeer dan achteruit te lopen, of naar de zijkant.


Bron beeld

10-20 Drill
How to:
Begin op het zachte droge zand in de buurt van het water. Neem 10 snelle hardlooppassen en neem vervolgens 20 langzame hardlooppassen richting de zee. Jog vervolgens terug naar je begin plek. Herhaal dit drie keer.
Waarom is het goed: Deze oefening activeert je buikspieren, je voeten, je enkels, hamstrings en kontspieren. Door het rennen over het zachte zand moet je jezelf in balans houden. Als je jezelf nog meer wil uitdagen, doe je de oefening op nog zachter zand.


Bron beeld

Run, run, skip
How to:
Begin op een zacht en droog stuk in de buurt van het water, neem twee hardlooppassen en spring vervolgens een stap. Hou dit een minuut lang vol. Jog vervolgens terug naar je beginpositie in het zand. Herhaal die drie keer. 
Waarom is het goed: Omdat je voeten wegzakken in het zand, is het het moeilijker om omhoog te springen. 


Bron beeld

Beach chair pull
How to: Sta bij het voeteneind van een strandbedje met je rug naar het strandbedje toe en een partner tegenover je op zo'n 20 meter bij je vandaan. Doe je armen naar achteren met je palmen omhoog. Pak het strandbedje vast en ren met het strandbedje vast naar je partner, het strandbedje sleep je achter je aan. Jog terug naar je beginpositie, het is nu aan jouw partner om het bedje terug naar jou te brengen. Doe dit in totaal allebei drie keer.
Waarom is het goed: Als je door het zand ploetert, moeten de spieren in je schouders harder werken om te stabiliseren.


Bron beeld

Sand lunges
How to: Stap naar voren met één voet, houd je voorste knie boven je enkel, zak naar beneden zodat de knie van je achterste been bijna de grond raakt. Kom daarna weer omhoog en zet je achterste voet eerst naast je voorste voet en zet vervolgens met diezelfde voet een stap naar voren. Herhaal. Doe dit met beide benen twaalf keer.
Waarom is het goed: Doordat je niet zo stabiel staat in het zand, om te blijven staan moeten alle spieren in je lichaam zich aanspannen. 

Wat vind jij van deze work-out voor het strand, durf jij het aan om een work-out te doen op het strand?

Bron: Womenshealth.com

LOVE dit artikel
22 meiden hebben deze blog geloved