Love handles be gone met een handdoek!

Health door Redactie

Maak je lichaam strak en fit met deze simpele work-outs! Het enige wat je nodig hebt is een strandhanddoek. Geen gedoe met gewichtjes dus! Met deze oefeningen pak je vooral je love handles en je buik aan. Dit is vaak toch wel een lastig gebied om mooi strak te krijgen, maar met deze work-outs moet dat wel lukken!

♥ Workout 1
Ga met je knieën gebogen zitten, houd je voeten plat op de grond en trek de handdoek strak met je armen. Span je buikspieren aan en ga met een roeibeweging langs je lichaam met de handdoek. Doe hetzelfde aan de andere kant, maak bij het wisselen van kant met de handdoek een een cirkel van achter naar voren. Breng je lichaam terug rechtop en houd de handdoek boven je hoofd. Herhaal de oefening vervolgens weer. Doe in totaal 20 afwisselende cirkels.  

workout

♥ Workout 2
Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en de voeten plat op de grond. Vouw de handdoek op en leg hem onder de onderrug zodat het comfortabel ligt. Plaats nu je handen achter je hoofd en adem in. Ga, terwijl je uitademt, nu met je hoofd en schouders van de grond en span je buikspieren aan. Kom binnen 3 tellen steeds een stukje verder omhoog en houd dit vast voor 3 tellen. Kom dan weer in 3 tellen naar beneden en herhaal dit 10 keer.

workout

♥ Workout 3
Ga weer op je rug liggen, houd met de handdoek je hoofd omhoog en maak een fietsbeweging. Ga bij elke beweging met je lichaam naar de zijkant. Als je linkerbeen gestrekt is draai je naar de rechterkant en andersom. Zo train je de zijbuikspieren. Kom na elke kant eerst terug naar het midden met je bovenlichaam. Doe deze oefening voor elke kant 10 keer.

workout

♥ Workout 4
Plaats je handen en voeten op de grond, met de handdoek onder je voeten opgevouwen. Schuif nu, met behulp van de handdoek, met de voeten naar voren toe, maar zorg ervoor dat je de grond niet raakt met je knieën. Houd hierbij je buikspieren aangespannen. Schuif nu je voeten weer terug, zodat je weer in een plank positie staat.

workout

♥ Workout 5
Ga op je rechterzij liggen en strek je rechterarm, zodat je hoofd op je arm ligt. Leg een opgevouwen handdoek onder je hand. Plaats de linkerhand op de vloer voor je borst. Houd de benen gestrekt op elkaar. Druk nu met je rechterhand in de handdoek en til je bovenlichaam van de grond, zodat de handdoek in de richting van je bovenlichaam schuift. Met je linkerhand ondersteun je je lichaam. Houd dit vast voor 1 tel en schuif terug naar de beginpositie. Herhaal dit 15 keer en doe vervolgens hetzelfde op je linkerzij.

workout

♥ Workout 6
Ga in een plankpositie staan met de handdoek opgevouwen onder je voeten. Houd nu één knie gebogen en zorg dat je knie de grond niet raakt. Je trekt de knie dus op naar je borst. Schuif nu met je voet, die nog op de handdoek staat, naar de zijkant zodat je benen elkaar raken. Schuif nu weer terug zodat je been weer gestrekt is. Herhaal deze oefening 10 keer en herhaal dit ook voor de andere kant.

workout

♥ Workout 7
Ga met je knieën gebogen op de grond zitten en plaats de handdoek onder je knieën. Houd de uiteinden van de handdoek vast met je handen en houd hierbij je armen gebogen. Ga nu langzaam met je bovenlichaam naar de grond en houd je benen in dezelfde positie met behulp van de handdoek. Span hierbij je buikspieren aan en zorg dat je hoofd de grond niet raakt. Houd dit even vast en kom vervolgens weer omhoog. Herhaal dit 10 keer.

workout

Houd je van een uitdaging? Maak de oefening dan zwaarder door de handdoek boven je hoofd te houden en breng je arme vervolgens langs je lichaam als je naar beneden komt. Houd dit ook weer even vast en kom vervolgens weer omhoog.

Doe deze oefeningen maximaal vier dagen per week. Voer de 7 workouts achter elkaar uit en herhaal de volledige reeks 2 tot 3 keer.

Gaan jullie ook aan de slag met deze workouts?

Bron: realsimple.com, shape.com