Fashion

DIY: dip dye dress

De dip dye trend is al even aan de gang. Dip dye is vooral heel leuk omdat je er leuke DIY's mee kunt maken. Wat dacht je van een dip dye dress? Perfect voor in de zomer! Ben jij benieuwd hoe je dat moet maken? Lees dan snel verder. 


De inspiratie

Wat heb je nodig?
Een wit jurkje
Dylon textielverf
Dylon zout
Handschoenen
Een bak met water
Een kannetje met water

Om te beginnen zorgde ik ervoor dat ik mijn jurk ergens kon hangen waar het enkele centimeters van de grond hing. Dus mijn oude pingpongtafel in de kelder deed dienst! Daarna plaatste ik hieronder de bak gevuld met heet water. Eens deze constructie klaar was kon het verf erin! Piece of cake, maar vergeet zeker je handschoenen niet aan te doen want er is gevaar voor gekleurde handen die je niet zomaar weg krijgt. 

Voeg hierna 30 gram zout toe en dan is het een kwestie van alles goed mengen. Dip je jurk nu stilletjes in de verf. Wacht een paar minuutjes en neem dan het kannetje met water om deze uit te gieten boven het deel van je jurk dat nu al lichtjes gekleurd is. Deze stap zorgt ervoor dat de verf als het ware “omhoog kruipt” en zorgt voor het ombre-effect.

En dan is het nu gewoon een kwestie van wachten…. Iets waar ik absoluut geen held in ben! Na een half uurtje kon ik het niet laten om de jurk uit de verf te halen. Ik vond de kleur ondertussen goed genoeg: niet te licht of te donkerblauw. Hoe langer je de jurk in de bak laat zitten, hoe intenser en donkerder de kleur.

 
Nadat de jurk uit de verf gehaald is, dan is het tijd om te spoelen. Hiervoor heb ik mijn jurk in de douche gehangen. Spoel en wring de jurk goed uit tot er geen verf meer af komt. Eens dat goed zit, is het tijd om je jurk te laten drogen.
Droog? Dan is het eindelijk tijd om je dip dye dress te dragen! Mijn jurk is wat lichter dan de voorbeelden die ik op Google vond, but I like it... Als je het resultaat zelf wat te licht vindt, dan kan je het hele proces nog eens herhalen en een donkerdere kleur gebruiken of de jurk langer in de verf laten zitten.
Wat vind jij van deze DIY?
 
Bedankt voor de super leuke DIY, Luana!
LOVE dit artikel
64 meiden hebben deze blog geloved