Fashion

DIY: Marc Jacobs Mouse Flats

Ken jij de Mouse Flats van Marc Jacobs al? Het zijn schattige ballerina's met het gezichtje van een muis erop. Deze schoenen zijn de musthaves van de zomer en mogen dus niet in je garderobe ontbreken. Helaas hangt er een behoorlijk prijskaartje aan de Marc Jacobs Mouse Flats, maar met deze DIY kun jij ze gewoon zelf maken!


Bron: The Blond Salad

Wat je nodig hebt:
Ballerina's
4 studs
Lijm (liefst waterresistent)
 
First things first… de ogen! Hiervoor neem je best eerst een potlood om op je schoen een markering te plaatsen van waar je de oogjes wilt hebben.  Zorg voor ongeveer 1,5 cm spatie tussen de oogjes. Why? Wel ja, een schele muis is niet echt de bedoeling ;).
 
Nu je de markeringen hebt geplaatst neem je twee studs en bevestig je ze op de juiste plek. Als de studs moeilijk door je schoen prikken kan je met een naald eerst even gaatjes prikken.

Omdat we niet graag zere voetjes hebben, is het ook van belang om de pinnen van de studs die nu aan de binnenkant van de schoen zitten om te plooien. Gebruik hiervoor een vlak voorwerp zoals een schaar bijvoorbeeld.
Op naar de oortjes! Ik vond in mijn kast een riem dat al jaren geen zonlicht meer gezien had. Deze leek mij perfect om de oortjes te maken. Hoe ik dat deed? Ik knipte onderstaande vormpjes uit mijn riem.
Om de oortjes te plooien doe je wat lijm met een tandenstoker op de binnenkant van het oortje. Laat dit even drogen en doe dan wat lijm op één kan van het oortje. Plak deze nu op je schoen. En doe hetzelfde voor de andere oortjes.

En dan nu, het snuitje! Deze heb ik ook uit dezelfde riem geknipt in onderstaande vorm. Je kan zelf nog kiezen welke grootte je het snuitje wil geven.
Ook hier doe je wat lijm op de achterkant en plak je het op je schoen. Druk alles nog even goed aan en laat het enkele uren drogen. 
 
Vergeet natuurlijk niet om bij de andere schoen dezelfde stappen te doen… anders zal de ene muis wat lonely zijn :(. Anyway, eens alles droog is zijn de schoenen klaar om het daglicht te zien! 
 
En voilaaaaa, say hello to my little friends! 
 
Ga jij deze DIY maken?
 
Bedankt voor deze leuke DIY, Luana!
LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved