Hoe overleef je de laatste schoolweken?

Lifestyle door Emma

Ze zeggen ook wel dat de laatste loodjes het zwaarst wegen. Dit merk je vooral in de laatste weken van school! De vakantie staat voor de deur en in het klaslokaal kun jij alleen maar denken aan hoe jij op het strand ligt. Maar in de laatste weken heb je veel belangrijke toetsen; help, hoe krijg je motivatie?!

De laatste schoolweken zijn zwaar voor twee redenen: 1. Je hebt super veel belangrijke toetsen en 2. Je hebt nog nooit zo weinig motivatie gehad. Niet een al te beste combinatie dus! Girlscene wil jou motiveren om toch nog even je best te doen. Na dit artikel écht aan het werk dus ;-). 


Bron

Lijstje
Begin met een het maken van een lijstje met de dingen die je nog moet doen. Bij gebrek aan motivatie willen we liever niet denken aan onze to-do list en doen er dan ook alles aan om het te vermijden (stiekem toch naar buiten gaan of kattenfilmpjes kijken). Ga er toch voor zitten en maak de lijst! Een goed begin is het halve werk. Een lijstje geeft je rust in je hoofd en je kunt veel beter plannen wat je nog moet doen. Daarmee komen we bij de volgende tip:

Plannen
Plannen is niemands sterkste punt -tenminste, dat lijkt zo-, maar wel een hele belangrijke. Zonder planning denk je al gauw 'Oh dat doe ik morgen wel' en heb je geen inzicht in wat er allemaal gedaan moet worden. Als je niet zo'n goede planner bent kun je nog altijd de hulp van je ouders inschakelen. Let wel op de je planning realistisch is, anders ben je elke dag teleurgesteld en heb je het gevoel dat je te weinig hebt gedaan. Ben je niet zo van het heel ver vooruit plannen? Maak dan een lijstje van wat je die dag gedaan wil hebben. 


Bron

Study buddy
''Gelukkig'' zijn er veel mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Al jouw klasgenootjes zitten ook liever in de zon en hebben ook die vervelende toetsen. Waarom alleen als het ook samen kan? Met steun van een ander voel jij je iets minder zielig en je kunt elkaar motiveren. Een afspraak om te gaan studeren is een goede stok achter de deur om écht te gaat studeren (kies wel een study buddy waarvan je weet dat jullie goed samen kunnen studeren, anders heeft het natuurlijk weinig zin). 

Een paar studietips:
- Neem regelmatig een kwartiertje pauze
- Kijk niet de hele tijd op de klok
- Slaap genoeg 

Geef niet op
Ook al zie je het soms helemaal niet meer zitten: GEEF NIET OP! Vaak heb je de neiging om het bijltje erbij neer te gooien, maar neem dan gewoon een korte pauze en zet jezelf daarna weer aan het werk. Uiteindelijk heb je er alleen maar jezelf mee. Als je de toets niet haalt ga je misschien niet over/moet je een herkansing maken/volgend jaar overdoen.. In ieder geval iets wat niet leuk is. Als je vakantie hebt, dan wil je gewoon vakantie!


Bron

Beloon jezelf
Spreek met jezelf af dat als je alle toetsen hebt gehaald, dat je jezelf op iets heel moois mag trakteren. Denk aan een mooie lipstick of die dure schoenen die je altijd al wilde hebben. Misschien willen jouw ouders je wel iets geven als jij het jaar goed afrondt. Als dat niet genoeg motivatie is, dan weten wij het ook niet meer! 

Tot slot een aantal motiverende quotes!


Bron


Bron


Bron


Bron


Bron


Bron


Bron


Bron


Bron


Bron


Bron


Bron

Kom op ladies, nog even doorzetten en dan liggen we echt op dat strand! 

Bedankt voor de tip, M.!