Jouw naam op een fles Coca-Cola

News door annemerel

120 jaar lang stond er 'Coca-Cola' op ieder product van Coca-Cola, maar deze zomer komt daar tijdelijk verandering in. Tot en met 31 augustus staat er namelijk niet alleen Coca-Cola op de flessen, aan één zijde van de flessen staat één van van de 150 populairste Nederlandse voornamen.

De voornamen staan op de 500 ml PET-flesjes, op alle andere producten van Coca-Cola vind je woorden als 'Friends' 'Family' en 'You'. Reden van deze ludieke actie? Coca-Cola's campagne 'Share a Coke' waarin mensen worden aangespoord een colaatje met vrienden en familie te delen.

Welke naam je vindt op de 500 ml PET-flesjes? Van Sanne tot Tim en van Thomas tot Laura. Er is door de website Voornamelijk.nl onderzoek gedaan en hieruit zijn de 150 populairste Nederlandse voornamen gekomen. Saillant detail? Meer dan de helft van de Nederlanders die geboren zijn tussen 1983 en 1999 heeft één van de 150 namen.

Zit jouw naam er niet tussen? Niet getreurd. Coca-Cola reist deze zomer door het hele land met een apparaat waarmee jij jouw eigen label voor je Cola-flesje kunt maken. 

Op de website Shareacoke.nl kun jij kijken of jouw naam één van de 150 populairste Nederlandse voornamen is (en jouw naam dus in de supermarkt verkrijgbaar is). Daarnaast kun je daar ook een digitaal flesje of blikje Cola ontwerpen.

Onze namen stonden er helaas allemaal niet tussen, maar voor Danique was er wel speciaal een flesje Cola gemaakt. Annemerel moest het doen met 'You'. 

Is jouw naam één van de 150 populairste namen?