Laura's Bakery: caramel shortcake

Food door Redactie

Vandaag heb ik - Laura - weer een overheerlijk recept voor jullie! Ik ben echt gek op deze caramel shortcake, je kunt het vergelijken met een Twix in taartvorm. De taart is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens ontzettend snel en eenvoudig te maken! Lees snel verder voor het recept.

Degenen die weleens op mijn blog kijken weten dat ik twee boekjes (taarten en cupcakes) heb gemaakt die nu bij Action in de schappen liggen. Deze taart is één van de 17 taarten die in het taarten boekje staat. Mijn collega’s waren mijn proefpersonen en die waren het er unaniem over eens: HEERLIJK!  

Caramel shortcake voor een 26 cm vorm (voor 14-16 personen)
Laura's bakery

Ingrediënten voor de bodem:

♥ 55 gram suiker 120 gram boter
♥ 180 gram zelfrijzend bakmeel
♥ Snufje zout

Ingrediënten voor de karamelvulling:
♥ 1 blikje gecondenseerde melk
♥ 60 gram boter
♥ 4 el donkerbruine basterdsuiker

Ingrediënten voor de topping:
♥ 200 gram melkchocolade
♥ 40 gram witte chocolade  

taart

Bereiding bodem
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de boter en suiker tot het romig wordt, voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeeltes toe en mix het geheel totdat het meel goed is opgenomen. Bekleed een ingevette bakvorm vervolgens met het deeg. Prik gaatjes in de bodem en bak het geheel in 20 minuten gaar.

Bereiding karamelvulling
Smelt de boter in een pannetje. Voeg de melk en suiker toe. Blijf roeren op een laag vuur tot alle suiker is opgelost. Als alle suiker opgelost is, zet je het vuur hoger en blijf je kloppen met een garde. Breng het mengsel aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten koken terwijl je roert. De karamelvulling is klaar als deze genoeg is ingedikt. Giet de vulling op de afgekoelde koekbodem en verspreid dit met een spatel gelijkmatig in de vorm. Zet het geheel in de koelkast om te laten afkoelen.

Topping
Wanneer de karamel is afgekoeld smelt je de melkchocolade au bain marie. Zodra alle chocola is gesmolten haal je de kom van het pannetje water en zet je deze even apart, laat de chocolade iets afkoelen. Doe de witte chocola ondertussen in een wegwerp spuitzakje, leg deze in de magnetron en smelt hierin de chocola. Giet de melkchocolade in de vorm en verspreid deze egaal over de karamel. Knip nu het puntje van het spuitzakje af en spuit lijnen van links naar rechts over de bodem heen. Pak een mes of prikker en haal deze van boven naar beneden door de laag chocola, zo ontstaat het patroon op de taart. Zet de taart in de koelkast zodat de laag chocolade hard kan worden.

Eet smakelijk!  

Laura's bakery

Ga jij deze taart ook maken?

Door: Laura