Beauty

10 zomerse haartrends

Hup, weg met die sobere wintermutsen, héllo zonnige zomerkapsels! Het is weer bijna tijd voor zon (afgelopen weekend konden we dat al!), zee en strand en hoewel de make-up flink mag worden beperkt, moet het kapsel des te meer opvallen. Welke haartrends móét je uitproberen deze zomer? Manon heeft speciaal voor Girlscene de tien trends voor je op een rij gezet. 

De tien beste haartrends voor de zomer van 2013:

1. Stijltang in de aanslag
Voor de dames onder ons die dromen van coupe krul: niet meer doen. Stijl haar domineerde vrijwel alle spring/summer 2013 modeshows. Lange lokken, sluik langs het gezicht vallend en het liefst met een glansje hier en daar is een coupe die voor overdag, maar ook ’s avonds kan deze zomer. Er is niet veel voor nodig: een stijltang, een serum tegen pluis en voor de hardnekkige krullenkopjes een spray die zorgt dat het haar langer steil blijft, zoals de John Frieda 3-day straight spray. Geen pluk haar meer op je hoofd die het waagt een andere kant op te springen.

2. Vlecht maar door
Lauren Conrad heeft ‘m een tijdje geleden geherintroduceerd en sindsdien is-ie niet meer weggeweest: de vlecht. Dik, dun, bovenop ’t hoofd, laag in de nek of langs ’t gezicht, de vlecht mag overal deze zomer. Moeilijk? Nee hoor! Om het haar wat meer textuur te geven is een zeezout spray of volumepoeder voldoende, kam het haar nog even door en vlechten maar! Inspiratie nodig? Koningin van de vlecht, mevrouw Conrad, laat op haar website Thebeautydepartment.com tientallen vlechtkapsels zien.

vlecht
Bron: Tumblr

3. De schaar er in
Het is misschien een tikkeltje drastisch, maar wel helemaal in: lange lokken vervangen voor een kortere hairdo. Van een middellange bob tot  een ultrakorte coupe, de celebs volgen elkaar in rap tempo op met een modieus kort kapsel. Anne Hathaway ging voor een pixie cut, Julianne Hough heeft tegenwoordig een korte bob en Jennifer Lawrence pronkte laatst met een volumineuze, halflange bob tijdens een feestje. Overtuigd? Laat je kapper adviseren welk kort koppie het beste bij jou zou passen, dit is namelijk een typisch don’t try this at home-gevalletje.

4. Opsteker
Pfoe, de temperatuur kan af en toe aardig oplopen in ons kikkerlandje en dan biedt een simpel haarelastiek toch nog steeds de beste uitkomst. Verban die dan ook niet naar een of andere rommel la, maar maak gebruik van ‘m. De knot en paardenstaart mogen namelijk ook weer, als ze maar laag in de nek gedragen worden. Elegant én makkelijk. De knot mag rommelig, maar in combinatie met de steiler-dan-steil trend ben je natuurlijk wel helemaal up-to-date.

updo
Bron: Tumblr

5. Accessorize-me
Een andere trend die veel op de catwalk voorbij kwam, was de accessoire-trend. Haarbanden met bloemenprint, meisjesachtige strikjes en fonkelende haarspelden pronkten op de hoofden van de modellen. Alles mag dus, zolang het versierstuk maar bij je past en een leuk kleurtje bevat. Snel een bezoekje brengen aan de H&M, Primark of dichtstbijzijnde accessoireswinkel dus. Zit originaliteit in jouw bloed? Maak dan zelf een haarversiersel. Op de markt en in hobbywinkels vind je genoeg spullen om een leuk accessoire te maken.

6. Gekleurde plukjes
Een trend die nog steeds hot is, is de trend waarbij felgekleurde plukjes door het haar heen schitteren. Roze, blauw, paars, of allerlei kleuren – maak er van wat jij leuk vindt, het kan en mag nog steeds. Voor blondines is het resultaat makkelijk te bereiken; je kiest een kleurtje uit en verft je haar. De brunettes daarentegen hebben het iets lastiger: permanent gekleurde highlights bereik je door een aantal plukjes te ontkleuren en weer opnieuw te verven met de kleur die jij het liefste wil. Permanente kleuring te heftig? Er zijn speciale stiften die het resultaat net zo goed bereiken, maar wel uitwasbaar zijn.

kapsel
Bron: Tumblr

7. Pastel haar
Durf jij nogal veel met je locks en vind je gekleurde plukjes véél te saai? Verf het hele haar in een pasteltint. Lichtroze, blauw en groen zijn al gespot, maar de echte trend van het moment is abrikooskleurig haar. Mode icoon Whitney Port is ermee gespot en ook actrice Blake Lively is niet vies van het lichtrode kleurtje. Ook proberen? Om niet in een crisissituatie te belanden is een bezoekje aan de kapper geen overbodige luxe en heb je binnen no-time lokken à la Whitney.

8. Warhoofd
De makkelijkste trend van allemaal: de messy look: coupe à la net-uit-bed. Ook dit is een veel geziene trend op de catwalks van de zomerse modeshows en voor zowel kort haar als lang haar is-ie geschikt. Het enige wat je hoeft te doen is de borstel te laten voor wat-ie is, wat droogshampoo te sprayen op de roots en met de handen door het haar te gaan – letterlijk. Spray nog wat haarlak in en op haar, schud het haar voorover en achterover en klaar ben je.

messy
Bron: Tumblr

9. Wet look
Handig op dagen dat de regenbuien zich vaker wél dan niet laten zien (en dat gebeurt hier nogal vaak): de wet look haartrend. Een achterovergekamd kapsels met een flinke kluit glansgel boven op het hoofd is een trend die bijna elk jaar wel zijn intrede doet. Geschikt voor alle haartypes, van vet tot droog en over de stijltang hoef je niet in te zitten – de gel doet zijn werk wel. Laat die regenbui maar komen, jouw wet look is onverslaanbaar.

10. Ombre blijft
Hij blijft leuk én bepaalt nog steeds het straatbeeld: de ombre-haartrend. Grote beautymerken pikken steeds meer de trend op, zo heeft L’Oréal een ombre-haarkleuring op de markt gebracht met in het pakje een makkelijk kammetje, waarmee je zelf kunt bepalen vanaf welke lengte je de ombre aan wil brengen. Koop ‘m bij de dichtstbijzijnde drogist en jij bent binnen een paar dagen ombre-proof. Leuk!

Door: Manon

Welke stijl ga jij zeker proberen?