Handige beauty tools

Beauty door Petra

Girlscene heeft voor jou een aantal handige beauty tools op een rijtje gezet, die bijna iedereen wel in huis heeft. Wist je bijvoorbeeld dat je met een stukje plakband een perfecte cat eye look kunt creëren? En zo voorkom je met een stuk papier dat er allemaal oogschaduw op je gezicht valt. Lees snel verder en ontdek nog meer van dit soort handige tips!

♥ Plakband
Plakband is enorm handig bij het aanbrengen van oogmake-up. Zo kun je een perfecte scherpe lijn maken bij je oog, door de plakband vanaf je onderste ooglid schuin omhoog op je huid te plakken. Ga er vervolgens de gewenste kleur oogschaduw aanbrengen op je oog en ga, met eventueel een donkere kleur, langs het plakband. Trek vervolgens voorzichtig het plakband van je huid en je hebt een mooie, strakke lijn als resultaat: een prefecte cat eye look!

cat eye
Bron: Pinterest

Je kunt een stukje plakband ook goed gebruiken bij het weghalen van overtollige glitters. Glitters kunnen heel leuk zijn voor een bepaalde look, maar de glitters komen vaak niet alleen op je oogleden terecht. Vaak belanden er veel glitters op je wangen als je het op je oogleden aanbrengt. Pak hiervoor een schoon stukje plakband en dep als het ware, voorzichtig met de plakband op de glitters die je weg wilt hebben. De glitters blijven nu plakken aan de plakband in plaats van aan je huid!

♥ Visitekaartje
Hoe vervelend is het als je net mascara hebt opgedaan en het zit al meteen op je oogleden omdat je even hebt geknipperd. Nog vervelender, wanneer je net oogschaduw hebt aangebracht. Als je de mascaravlek wilt verwijderen, haal je meteen je oogschaduw weer weg. Met behulp van een visitekaartje kun je dit voorkomen! Houd, voordat je mascara aanbrengt, een visitekaartje tussen het ooglid en het begin van je wimper zodat het een barrière vormt. Je kunt nu met een gerust hart mascara aanbrengen zonder dat je je zorgen hoeft te maken of het op je oogleden komt. Knipper voorzichtig om je wimpers te laten drogen.

Mascara
Bron: Tumblr

♥ Enveloppe
Wil je een strakke lijn creëren met blush? Dan is een enveloppe de perfecte beauty tool! Houd de enveloppe net onder je jukbeenderen en veeg meteen blush kwast langs de enveloppe. Zorg dat er meer blush zit aan de rand van je gezicht en dat het steeds meer vervaagt. Je kunt een gewaagde kleur kiezen zoals fel roze, of ga voor een lichte, subtiele kleur roze. Creëer zo de look die je wilt!

blush
Bron: beautylish.com

♥ Wattenstaafje
Je haalt braaf elke avond je oogmake-up eraf, maar als je wakker wordt ontdek je tot je verbazing dat je nog mascara vlekken aan de onderkant van je oog hebt zitten. Heel vervelend en herkenbaar, maar met een wattenstaafje en een beetje water is dit zo opgelost! Maak één kant van het wattenstaafje een beetje vochtig met water en ga langs de vlek onder je oog. Ga vervolgens met de andere (droge) kant van het wattenstaafje erlangs om het droog te maken en het laatste restje mascara op te nemen.  

Wat is jouw favoriete beauty tool?

Bronnen: beautylish.com