10 onverwachtse calorie burners!

Health door Emma

De zomer is in aantocht en we worden zowat doodgegooid met sportartikelen. Hartstikke fijn en nuttig -want wie wil er nou niet strak op het strand liggen?- maar wist je dat je met een shopsessie ook heel wat calorieën verbrandt? En dat een potje zoenen niet alleen maar leuk is? Lees hier over onverwachtse calorie burners! 

1. Shop till you drop
Yes, nog een reden om te gaan shoppen! Winkelen is namelijk hartstikke goed voor de lijn. Het vele lopen en het tillen van de tassen zijn echte calorie burners. Een halfuurtje goed shoppen verbrandt zo'n 100 calorieën. Let wel: hoe zwaarder je tassen, hoe meer je verbrandt. Lekker veel kopen dus ;-). 


Bron

2. Tandenpoetsen
Heb jij ook weleens geen zin om je tanden te poetsen? Misschien geeft het je wat extra motivatie als je weet dat twee minuten tandenpoetsen 5,7 calorieën verbrandt. Dat klinkt redelijk weinig, maar alle beetjes helpen toch?

3. Schoonmaken
Schoonmaken is niet iedereens favoriete klusje, maar de activiteiten zijn echte calorie burners! Bovendien zullen je ouders of huisgenoten erg blij met je zijn.

30 minuten afstoffen - 80 calorieën
30 minuten stofzuigen - 120 calorieën 
30 minuten strijken - 75 calorieën 
15 minuten dweilen - 70 calorieën  

Wil je het echt grondig aanpakken? Een auto -van binnen en van buiten- schoonmaken duurt al gauw twee uur en dat is goed voor 500 calorieën!

4. Een diner organiseren
Als gastvrouw ben je altijd in de weer en dat verbrandt calorieën! Als je kookt en de tafel denkt in ongeveer 38 minuten, dan verbrand je al 100 calorieën. 


Bron

5. Relax
Je denkt misschien dat het onmogelijk is om calorieën te verbranden terwijl je aan het relaxen bent, maar niets is minder waar. Een uurtje voor de tv verbrandt zo'n 65 calorieën. Je kunt meer verbranden door geen afstandsbediening te gebruiken en op te staan om het kanaal te veranderen.  

6. Naar de wc
Jep, ook als je naar de wc moet verbrand je 
calorieën. Maak het jezelf comfortabel met een boek of tijdschrift en verbrand 1 calorie per minuut. 

7. Zoen-sessie
Dat calorieën verbranden ook leuk kan zijn, bewijst deze activiteit wel. Een halfuur zoenen verbrandt 30 calorieën. Mocht je hierdoor in 'the mood' komen; 30 minuten seks verbrandt 150 calorieën ;-). 


Bron

8. Slapen
Slapen voor luie mensen? Zeker niet! Een gemiddelde nachtrust van 8 uur verbrandt zo'n 400 calorieën.

9. Een instrument spelen
Muziek maken is een fijne uitlaatklep en je kan lekker creatief zijn. En tijdens het jammen verbrand je ook calorieën.

30 minuten gitaar spelen - 100 calorieën
38 minuten piano spelen - 100 calorieën

10. WhatsAppen, sms'en, Facebooken, Twitteren etc. 
De hele dag typen we berichtjes naar anderen via onze smartphone. Als je dat een uur doet, dan verbrand je 132 calorieën! Dus zet die duimen maar aan het werk. 


Bron

* De verbrande calorieën zijn gebaseerd op een vrouw van 65 kilo. Hoe zwaarder je bent, hoe meer calorieën je verbrandt. 

Hoe verbrand jij het liefst calorieën?

Bron: realbeauty, self, realbuzz