Hoe richt je een kleine studentenkamer in?

Lifestyle door Quirine

Jippie! Je gaat uit huis! Het is niet alleen heel spannend om op jezelf te gaan wonen, je mag ook jouw kamer helemaal inrichten zoals jij het wilt. Alleen.. de kamer waarin jij gaat wonen is erg klein. Hoe richt je dit praktisch in? Want naast dat je daar slaapt en studeert, komen er natuurlijk ook vriend(inn)en over de vloer. Girlscene geeft tips!

Het handigste is om te beginnen om je kamer, op schaal, op papier te tekenen. Teken op een ander papier de meubels (ook op schaal) die je graag in je kamer wilt hebben. Knip ze uit en leg ze op de plattegrond van je kamer. Zo weet je niet alleen wat er allemaal in je kamer past, maar zo kun je ook makkelijk de meubels verschuiven.

Vergeet ook de hoogte niet. Een hoogslaper kan de uitkomst zijn voor een kleine studentenkamer. Onder het bed heb je dan nog ruimte voor je bureau, bankje of een kledingkast. Vind je een eenpersoonsbed te klein? Er zijn ook hoogslapers in het formaat van een twijfelaar of een tweepersoonsbed.

kamerBron: Tumblr

Een kleine ruimte kun je niet helemaal vol zetten met spullen. Kijk daarom kritisch naar je spullen of je ook écht alles dat nu in je kamer staat nodig hebt. Neem in eerste instantie alleen de spullen mee die je dagelijks of wekelijks gebruikt.

Andere handige tips:
Zet een slaapbank neer.
Schaf een uitklaptafel aan.
Gebruik rustige tinten voor op de muren.
Wil je wel een donkere tint in je kamer? Vergeet dan ook niet je plafond. mee te nemen (deze kan ook in een paar tinten lichter).

kamer
Bron: Tumblr

Door een grote spiegel op te hangen, lijkt je kamer een stuk groter.
Kies voor dichte kasten, hierdoor oogt het niet rommelig.
Hang haken aan de deur. Hieraan kunnen je jas, badjas en waszakken hangen.
Kies voor een opbergkist in plaats van een salontafel.
Zet opbergdozen onder je bed neer.
Ga langs Ikea. Daar kun je zien op welke praktische manieren zij een kleine kamer inrichten. En je kunt daar meteen meubels scoren.

Heb jij een kleine studentenkamer? En heb je nog tips?