Hoe weet je of je klaar bent voor een -nieuwe- relatie?

Lifestyle door Quirine

Voor deze vraag bestaan er geen standaardregels, want voor iedereen is er namelijk weer een andere moment waarop zij aan een -nieuwe- relatie wil beginnen. Toch kan Girlscene je een aantal tips en adviezen geven waardoor je erachter kunt komen of jij openstaat voor een nieuwe liefde. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Pas als je als single (weer) helemaal in balans bent en je je eigen gezelschap goed kunt waarderen, zul je kunnen begrijpen of het wel of niet de moeite is om je single-status langzaam maar zeker in te ruilen voor een relatie. Maar hoe zorg je er nou voor dat je helemaal happy bent met jezelf? Volg deze adviezen op!

Neem de tijd. Als je van de ene naar de andere relatie overstapt, dan heb je nooit genoeg tijd om na te denken over de reden waarom de relatie is stukgelopen. Door wat tijd voor jezelf te nemen, voorkom je dat een nieuwe relatie om bepaalde fouten weer stukloopt.

relatie
Bron: Pinterest

Verwerk een beëindigde relatie. Is je relatie tot een einde gekomen? Dan is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je deze relatie die niet gewerkt heeft, ook écht achter je hebt gelaten en dat je het allemaal verwerkt hebt. Het is belangrijk om te beseffen dat je het einde van vorige relatie hebt geaccepteerd en weet waarom deze relatie geen toekomst had.

Waardeer het om alleen te zijn. Als je alleen bent, zoek dan niet de hele tijd het gezelschap van anderen op en probeer je tijd niet vol te plannen met allerlei afspreken en verplichtingen. Erg leuk natuurlijk om constant mensen om je heen te hebben, zeker als je relatie net is beëindigd, maar probeer ook om me-time in te plannen en daarvan te genieten :-).

to do list
Bron: Tumblr

Wees lief voor jezelf. Het geeft je veel voldoening als je jezelf mooi maakt en mooi kleedt, zonder dat je dat voor iemand anders doet.  Dit doe je puur en alleen voor jezelf! Hierdoor leer je om lief te zijn voor jezelf en niet om afhankelijk te zijn van lieve woorden en gebaren van een ander.

Is je relatie net beëindigd? Door deze checklist weet je of je jouw ex nog idealiseert:
Je vraagt je af waar hij nu mee bezig is, maar ook 's ochtends, 's middags en 's avonds.. Eigenlijk ieder moment van de dag.
Je verlangt naar hem en je hebt nog gedetailleerde fantasieën.
Je mailt hem, belt hem en zijn foto zit nog in je portemonnee of staat op jouw nachtkastje.
Je hebt nog seks met hem.
Je koopt het soort kleren die hij leuk vond, doet aan hobby's waar jullie ooit samen aan begonnen zijn en je bent op zijn favoriete plekken in de hoop om hem tegen te komen.
Al is het maar voor een pijnstiller, hij mag dag en nacht bij je aanbellen.

liefde
Bron: Tumblr

Het kan ook zijn dat je nog verbitterd bent om je ex. Dit zijn de tekenen:
Elke roddel die je over hem hoort, vertel je door én het is natuurlijk waar.
Je bedenkt de meest vreselijke wraakscenario's terwijl je op de bus staat te wachten.
Je blijft aan gemeenschappelijke vrienden vragen hoe het met hem gaat en je wordt doodziek van elk positief bericht.
Als je een klein auto-ongelukje ziet gebeuren, fantaseer je dat hij het is.
Je zegt je baan op, je gaat naar een nieuwe sportschool. Alles, als je zijn aanblik maar niet hoeft te verdragen.

Gaat er bij jou geen belletje rinkelen bij beide rijtjes? Dan heb je een goede kans dat je openstaat voor een nieuwe relatie. Komen sommige punten jou bekend voor, dan moet je nog wat werk verrichten voordat je een frisse start kunt maken. Neem dan nog wat meer tijd om je vorige relatie te verwerken.

Zoals aan het begin van dit artikel al gezegd is, zijn er geen regels wanneer het tijd is voor een -nieuwe- relatie. Als je verliefd wordt, ook al is dit snel na je vorige relatie, kun je daar niks aan doen en moet je daar lekker van genieten ;-).

Bron: Trendystyle en Mens-en-gezondheid

Hoe wist jij dat je toe was aan een -nieuwe- relatie? Vertel het hier!