De eerste trailer van The Hunger Games: Catching Fire

Films & Series door annemerel

The Hunger Games was vorig jaar één van de meest verrassende bioscoophits. Nadat de film in maart in de bioscoop kwam, zijn we met zijn alle massaal de boeken van Suzanne Collins gaan lezen. We waren (en zijn!) groot fan. Over een half jaar draait eindelijk het langverwachte vervolg van The Hunger Games - Catching Fire - in de bioscoop. Afgelopen weekend ging de trailer 'in première' tijdens de MTV Movie Awards in LA.

Catching Fire begint als Katniss & Peeta als overwinnaars van de hongerspelen langs alle districten reizen om hun overwinning te vieren. Katniss en Peeta zijn niet de favoriete winnaars van President Snow, de president van The Capitol. Volgens Snow heeft Katniss het gezag van zijn regering ondermijnt door te dreigen van de giftige besjes te eten toen bleek dat Katniss en Peeta toch niet allebei konden winnen. 

Hierdoor hebben de bevolking van de districten en de andere overwinnaars van de hongerspelen het idee gekregen dat ze onverwinnelijk zijn. Er dreigt een revolutie uit te breken en Katniss is hiervan volgens President Snow de oorzaak. Om de revolutie de kop in te drukken moet Katniss het veld ruimen, maar hoe en wanneer, dat is nog niet helemaal duidelijk...

Naast Katniss (Oscarwinnares Jennifer Lawrence) en Peeta Mallark (Josh Hutcherson) zal natuurlijk ook Gale (Liam Hemsworth) in de film te zien zijn. Nieuw toegevoegd aan de cast is Sam Claflin (onder andere bekend van Snow White & The Huntsman) hij zal de rol van eerdere overwinnaar Finnick Odair spelen.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten op 22 november, als de film eindelijk in de bioscoop draait. We zouden bijna zeggen, sla die zomer over, spoel de herfst een stukje door en geef ons die film NU al. Maar dat is natuurlijk een beetje onredelijk ;-).

Bekijk hier onder de trailer van The Hunger Games: Catching Fire

Kun jij ook niet wachten op 22 november, als de film eindelijk in première gaat?

Bron beeld: Lionsgate