Travel

Tips voor de eerste vakantie zonder ouders!

20

Eindelijk is het dan zo ver. Je bent oud en wijs genoeg om alleen met je vriendinnen op vakantie te gaan, zonder ouders! Omdat het de eerste keer is dat je alleen op vakantie gaat, is het wel belangrijk dat je je realiseert dat er nu een grote verantwoordelijkheid op je schouders rust. Maar Girlscene heeft een paar handige tips voor jou op een rijtje gezet zodat je goed voorbereid bent en je rustig kunt genieten van deze, nu al, onvergetelijke vakantie!

Begin thuis met een goede voorbereiding op je vakantie
Voordat je op vakantie gaat is het belangrijk dat je jezelf alvast voorbereidt op de vakantie. Ook al ga je met een georganiseerde reis, dan is het alsnog wel handig als je zelf ook het één en ander van het gebied af weet waar je de vakantie gaat doorbrengen. Zoek dus thuis zoveel mogelijk informatie over de plaats waar je naartoe gaat. Zo weet je ook meteen wat er in de buurt te doen is! Ga je naar een land waarvan je de taal niet kent? Met Engels kom je meestal wel een heel eind, maar Fransen en Duitsers vertikken het soms om Engels te praten. Zorg in dat geval dat je een zakwoordenboek bij de hand hebt, zodat je jezelf toch uit de voeten kunt helpen.

Vakantie
Bron: Tumblr

Zorg ook dat je alvast een reisverzekering hebt afgesloten voor de periode dat je op vakantie gaat. Je moet er niet vanuit gaan dat er iets gaat gebeuren, maar in het geval dat ben je in ieder geval goed verzekerd! Verder is het handig als je ouders/verzorgers ook het adres hebben van het hotel waar je tijdens de vakantie verblijft en je kunt voor de zekerheid een kopie van je vluchtgegevens achterlaten zodat zij de vluchttijden kunnen checken thuis.  

Ik ga op vakantie en ik neem mee...
Om te zorgen dat je niks vergeet tijdens je vakantie hebben wij alvast een lijstje met de belangrijkste items om mee te nemen gemaakt:

♥ Tandenborstel
♥ Tandpasta
♥ Make-up
♥ Make-up remover
♥ Wattenschijfjes voor de make-up remover
♥ Haarborstel
♥ Haarelastiekjes
♥ Droogshampoo
♥ Shampoo (in handig reisformaat)
♥ Sop voor onder de douche (ook in handig reisformaat)
♥ Zonnebrand
♥ Genoeg schoon ondergoed
♥ Sokken (je weet maar nooit of het koud wordt)
♥ Bikini (minimaal twee zodat je kunt afwisselen)
♥ Genoeg zomerkleding
♥ Eventueel een lange broek en een trui (voor als het afkoelt 's avonds)
♥ Een paar basic sieraden om je outfit compleet te maken
♥ Slippers
♥ Gympies (voor als je iets sportiefs gaat ondernemen)
♥ Hakken (voor het uitgaan)
♥ Zonnebril
♥ Portemonnee met bankpas, genoeg contant geld maar zeker niet te veel, id kaart of paspoort en verzekeringspasje.
♥ Mobiel
♥ Oplader voor mobiel
♥ Camera
♥ Oplader voor de camera
♥ Oortjes om muziek te luisteren
♥ Basismedicijnen zoals paracetamol en norrit
♥ Je vliegtickets natuurlijk!

In de meeste hotels zijn er altijd badhanddoeken, die elke dag weer netjes worden vervangen. Maar niet in alle hotels zijn er strandhanddoeken te leen. Het is dus handig om zelf een strandhanddoek mee te nemen, maar mocht je geen ruimte hebben in je koffer kun je natuurlijk altijd op vakantie een handdoek kopen.

Het is handig om dit lijstje erbij te pakken, maar je kunt het beste eerst zelf een lijstje maken en dan kijken of je misschien nog iets vergeten bent. De één zal bijvoorbeeld ook nog haar lenzenvloeistof moeten meenemen. Zo is ieders inpaklijstje weer anders. 

vakantie
Bron: Facebook

Pak slim je koffer in
Het is handig om al vroeg te beginnen met het inpakken van je koffer. Als je een avond van tevoren pas begint met inpakken is de kans groot dat je dingen vergeet. Als je een week van tevoren je koffer tevoorschijn haalt, heb je de hele week om alvast een beetje uit te zoeken welke kleding je wel en niet mee wilt nemen. Ook kun je de kleding het beste opgerold in je koffer inpakken i.p.v. netjes opgevouwen. Zo krijg je de minste kreukels in je kleding en het bespaart een hoop ruimte in je koffer! Houd bij het inpakken van je koffer er ook rekening mee dat je koffer niet te zwaar mag zijn. Check online bij jouw vliegmaatschappij even hoe zwaar de koffer precies mag zijn.

Vakantie
Bron: Tumblr

Tips voor tijdens de vakantie:
♥ Als je alleen op pad gaat, zorg dan dat je het adres van jouw hotel bij de hand hebt. Zo kun je de weg naar het hotel vragen als je verdwaald bent.
♥ Ga niet zomaar met vreemden mee, duhuh. Dit hoor je in Nederland natuurlijk al niet te doen en in het buitenland moet je dus ook gewoon blijven oppassen.
♥ Neem niet teveel waardevolle spullen mee als je even je hotel verlaat. Zo voorkom je dat je beroofd kan worden van je waardevolle spullen. Laat de spullen in je kamer in een kluisje of doe het in je koffer als je een koffer hebt met een codeslot.
♥ Als je in een warm land bent moet je echt veel water blijven drinken. Zo voorkom je dat je uitdroogt. Drink ook geen alcohol in de zon.
♥ En geniet vooral van je vakantie!

vakantie
Bron: Tumblr

Heb jij nog tips voor een vakantie zonder ouders?

Bedankt voor de tip Mirjam!  

LOVE dit artikel
27 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

20 reacties

 • 6 jaar geleden #TeamBlond

  ik ga deze vakantie naar Engeland, maar wel met een jongerengroep, maar ng wel met begeleiding :/. maar het is in ieder geval met me vriendin, een groep jongeren en zonder ouders

 • 6 jaar geleden Charlotte

  Ik ben 16 en ik ga over 4 weken alleen naar Zwitserland en 3 weken later met vrienden naar Frankrijk!! Heb er zo'n zin in!

 • 6 jaar geleden kimia

  die laatste foto komt van= Cher lloyd - oath op 3:02 minute http://www.youtube.com/watch?v=Cqz713hhz1Y

 • 6 jaar geleden BeingFearless

  Ben inmiddels al 2 keer zonder ouders op vakantie geweest en dit jaar ga ik weer zonder hen

  Het is altijd wel even spannend, maar uiteindelijk komt alles altijd wel goed haha

 • 6 jaar geleden insolita

  Want iedereen gaat ook naar de zon, zee en het strand

 • 6 jaar geleden Manon

  Aaawh wat super leuk, ga zelf met vrienden op vakantie wordt vast gezellig. Ligt het nou aan mij of maakt dat denim broekje dat meisje op de foto heel erg dik terwijl ze dat niet is?

 • 6 jaar geleden Punthoofd

  Ik heb er zoooooveel zin in, deze zomer 1,5 naar Albufeira met 2 vriendinnen ♥. De eerste keer dus ik ben echt benieuwd!

 • 6 jaar geleden yonne

  'Om te zorgen dat je niks vergeet tijdens je vakantie hebben wij alvast een lijstje met de belangrijkste items om mee te nemen gemaakt' *ahum, maandverband/tampons,scheermesjes? ahum*

  @Summer13 Uitpraten! Praat er rustig over en leg duidelijk uit dat het door de examens kwam dat jullie ruzie kregen en het dus niet aan hem lag! Als jullie Turkije allebei nog zien zitten komt het wel goed, na 1,5 jaar moet jullie relatie hiertegen kunnen toch? (: succes x

 • 6 jaar geleden BrigitteBardot

  'fransen en duitsers vertikken het soms om engels te praten...' Dit zegt meer over hoe arrogant Nederlanders zijn dan zij. Zij kúnnen vaak helemaal geen engels omdat ze dat niet overal op school krijgen en het niet op tv zien.

 • 6 jaar geleden iamol

  ik vertrek halverwege juli naar Turkije, met mijn vriend (waar ik langer dan 1,5 jaar een relatie mee heb, en we waren daarvoor al ong 5 jaar bevriend).

  Alleen door alle examenstress, hebben we dikke ruzie gehad. En het is nu zooo ongemakkelijk. Iemand tips?

 • 6 jaar geleden Kim

  Ik heb een vraagje, ik wil graag met een groepje vrienden gewoon naar een natuurcamping in de buurt... Ik ben 14 en de rest is 15 vinden jullie dit te jong of kan het wel? Zojaah heeft iemand leuke adressen voor een camping en activiteiten die we kunnen doen (: Alvast super bedankt!

 • 6 jaar geleden Hessie

  Ik wil echt weer eens op reis met vriendinnen... het is al te lang geleden en heb er zulke leuke herinneringen aan!

 • 6 jaar geleden THEREWEGO

  'Samen uit samen thuis' Al helemaal als je met z'n twee bent.

 • 6 jaar geleden Rockingthehardlife

  Ik was negen toen ik alleen ging. Maar m'n moeder pakt nu nogsteeds MIJN koffer in (._. )

 • 6 jaar geleden NailsByStephanie

  Maak goede afspraken vooraf waar iedereen zich aan houdt, ookal ken je elkaar door en door! Dat was de valkuil van mijn eerste vakantie zonder ouders. Het was verschrikkelijk! Ik was toen met mn bff op vaca. Ze had geeneens contant geld bij zich en kon niet pinnen omdat ze geen saldo had!

 • 6 jaar geleden Oxelsnor

  Tips voor een eerste vakantie zonder ouders voor de thuisblijvers?

 • 6 jaar geleden Traveler

  'Bikini (minimaal twee zodat je kunt afwisselen)' Met 1 bikini red je het ook wel hoor, haha! En inderdaad, als je met een vriendin samen gaat, maak afspraken! Het klinkt misschien stom omdat je 'elkaar zo goed kent', maar uit eigen ervaring kan dit helaas ontzettend mis lopen.

 • 6 jaar geleden life-sbeautiful

  leuk dit bericht, maar ik ga én met de bus én verblijf op een camping in een tentje. Hebben jullie daar ook nog extra tips voor, zijn er ook kluisjes op campings etc?

 • 6 jaar geleden Jan

  Als je met het vliegtuig gaat neem dan nooit het maximaal antal kilo mee in je koffer, je koopt er toch zeker souveniertjes

 • 6 jaar geleden MORIARTY

  Spreek goed dingen af als je met vriendinnen/vriendje gaat. Zo voorkom je ruzies! En bedenk van te voren wat je wil gaan doen, dan voorkom je het: 'ik verveel me en ik weet niks te doen' terwijl er op internet waarschijnlijk heel veel te vinden is.

 1. 1