Lifestyle

Maak kennis met de band R5

R5 is een band uit Amerika en bestaat, zoals de naam je al doet vermoeden, uit vijf bandleden. De band bestaat uit drie broers, één zus en de beste vriend van de groepsleden. Riker Lynch is één van de broers uit de band en heeft de Kids' Choice Awards 2013 gewonnen met de prijs voor favoriete acteur. Hij speelt namelijk ook in Glee. Ben jij benieuwd naar R5 en hun muziek? Lees dan snel verder!

De broers en zussen uit de band timmeren al een lange tijd aan de weg naar een carrière in de spotlights. Zo zijn ze in 2007 naar LA verhuisd om zich daar op hun carrière te storten in de vorm van acteren, dansen en spelen in commercials. Riker Lynch is als acteur te zien in Glee en zijn broer Ross Lynch speelt in de hitserie 'Austin & Ally' die te zien is op Disney Channel.  

R5
Bron: r5rocks.com

Later zijn de broers en zus: Ross, Rocky, Riker en Rydell Lynch samen gaan zingen, maar er ontbrak nog een drummer. Hun beste vriend Ellington is zo uiteindelijk bij de band gekomen en samen vormen zij R5. Naast het zangtalent van de broers spelen ze ook gitaar  en Rydell speelt Keyboard. Ook schrijven ze hun eigen liedjes.

Ze hebben in februari een EP uitgebracht met de naam 'Loud'. Op deze EP staan vier nummers: 'Loud', 'I Want You Bad', 'Fallin' For Your' en 'Here Comes Forever'. Voor deze EP hebben ze samengewerkt met producer/songwriter Emanuel Kiriakou (hij heeft ook samengewerkt met Salena Gomez) en Evan Bogart, hij heeft de grote hit 'Halo' voor Beyoncé geschreven. Het nummer 'Here Comes Forever' is geschreven door Riker en Rocky. Luister hieronder de nummers van de EP 'Loud'.  

Loud – R5

Watch on YouTube

I Want You Bad

Watch on YouTube

Fallin' For You

Watch on YouTube

Here Comes Forever

Watch on YouTube

Neem een kijkje op hun YouTube account voor nog meer muziek! 

Ze beschrijven hun muziek als vrolijke feel good muziek. Dit is ook het gevoel dat ze hopen over te brengen met hun geluid. Ze wilden geen diepe duistere muziek maken, maar juist iets luchtigs.

Op 11 april beginnen ze aan hun tour door Amerika, wie weet komen ze ook ooit ook wel naar Nederland. Blijf hun site checken voor het laatste nieuws rondom de band. Of volg de bandleden op Facebook of Twitter. Elk bandlid heeft ook een eigen Twitter account: Ross, Rocky, Riker, Rydell, Ellington. Ben je al een echte fan geworden? Ze hebben ook een Tumblr pagina!

R5
Bron: Facebook R5

Wat vind jij van de band R5?  

Bedankt voor de tip Lola!

Must reads 👀