Alter Ego: NEEEEEEEE-on

Fashion door Redactie

Oké, onze ogen zullen er inmiddels vast wel aan gewend zijn. NEON. Het is voorlopig nog even niet weg te denken uit het straatbeeld. It’s everywhere... In kleding en schoenen, en voor wie nog niet helemaal “om” is kan het ook gewoon als bijvoorbeeld een contrasterende detaillering.

Waren jullie afgelopen winter ook zo verslaafd aan al die mooie blauw en grijs tinten en dan ook het liefste gecombineerd met zwart? De gedachten aan felle kleuren voor het voorjaar was mij nog iets te veel gevraagd. Hoe kan mijn bleke gezicht de shock van kleur aan? Ik voel me nu al een soort glow-in-de-dark, laat staan met een neon trui. Toch zie je deze onnatuurlijke kleuren steeds meer, en ook ík ben inmiddels overstag en typ dit stukje terwijl ik een neon-groene trui aan heb.

Weet je niet precies hoe je deze In-your-face kleuren moet combineren? Of denk je dat ze te “funky” zijn voor overdag? Echt niet! Hierbij wat tips.

Combineer neon met neutrale kleuren
Hierdoor word je minder snel afgeleid en houd je de focus op één stuk. Brutaal maar dan op een goeie manier. Draag bijvoorbeeld een neon T-shirt op een witte broek. Of een mooie witte cigarette-pants (want WIT is trouwens DE kleur deze zomer, geloof me) met geweldige neon pumps eronder. Nice!

Neon en prints
Je kunt er ook voor kiezen om je neon wat af te zwakken door het te combineren met prints of andere drukke stukken. Combineer bijvoorbeeld je neon skater- rokje met een fleurig geprint topje voor een toffe drukke look.

Neon colourblocking
Combineer het ene neon item met het andere. Lekker druk, fel en toch nog helemaal een geheel!

Als het dragen van neon tóch te gewaagd voor je is, doe dan mee aan deze trend door bijvoorbeeld alleen neon accessoires of schoenen te dragen. Een lime groene clutch of fel gele armbanden of een paar lichtgevende gele of roze hakken leuken de boel al snel op.

Zorg dat je opvalt met al die neons!

Hou jij van neonkleuren?

Door: Alter Ego