Met deze tips blijven je krullen langer zitten!

Beauty door Redactie

Je bent een paar uur bezig geweest om dé perfecte krullen te maken. Helemaal blij ben je met het eindresultaat en met een voldaan gevoel stap je de deur uit. Als je op het feestje aankomt, ren je als eerste naar de spiegel om te kijken hoe je krullen erbij staan. Je kijkt in de spiegel en tot je grote verdriet zie je alleen nog een klein beetje slag in je haren... Grrr! Komt dit jou bekend voor? Lees dan snel verder voor tips over hoe jij je krullen langer mooi houdt!

Gebruik na het douchen geen serum in je haar. Hierdoor worden je haren namelijk gladder, waardoor je krullen sneller uitzakken. Krullen blijven het beste zitten op 'stug' haar. 

Kneed mousse in je haren en laat het drogen aan de lucht. Op deze manier worden je haren steviger en blijven de krullen langer zitten.

Heb je geen mousse bij de hand? Droogshampoo werkt ook prima om dat stugge gevoel te creeëren!

Je kunt na het douchen je haren in een knot doen. Hierdoor je krijg ook krullen/slag in je haren. Spray er eventueel daarna wat glansspray of haarlak in en een volume- of zoutspray voor beachy krullen.

Haarlak is sowieso erg handig om je krullen mooi te houden! Spray de onderkant van het haar zodra de krullen zijn afgekoeld. Gebruik niet te veel, dan zakken krullen sneller uit. 
Als je de krul gemaakt hebt, zet deze dan vast met een schuifspeldje. Spray daarna wat haarlak erin en wacht tot het is afgekoeld. Dit doe je met al je lokken. Hoe langer je de schuifspeldjes laat zitten, hoe langer de krul blijft.

Wil je subtiele krullen? Slaap dan met een vlecht in.

♥ Slaap met papilloten in je haar. Dan word je gegarandeerd met een mooie bos krullen wakker. Hoe langer de papilloten in het haar zitten, hoe langer de krul blijft. 

♥ Bind je haar vast als je gaat fietsen. Dan waaien de krullen er niet uit.

♥ Krul het haar op een hoge stand, zodat het minder snel uitzakt. 

♥ Pak dunne plukjes per keer. 

Beeld: iStock