Health

Work-out: een fabuleuze voorgevel

41

Droom jij net als wij dagelijks over de zomer? Hete stranddagen, waarop je eigenlijk niets anders wilt dragen dan je mooiste bikini en een zonnebril.. Wij kunnen niet wachten! Om straks zo fabuleus mogelijk in bikini te verschijnen doen we nu al oefeningen om ons lichaam in perfecte bikini-shape te krijgen. Ons achterwerk, onze buik, benen en armen moesten er al aan geloven, maar nu gaan we ook onze borst trainen.

Waarom zouden we onze borst trainen? We hebben daar toch gewoon twee borsten zitten, waarom zouden we dat gaan trainen? Nou ten eerste omdat het ervoor zorgt dat je borsten mooi vooruit gaan staan en steviger worden. Een sterkere borst zorgt ook voor ontlasting van je andere spieren.

We zochten een aantal work-outs voor je uit:


Deze work-out is van Cassie van Blogilates, zij maakt work-outvideo's op pop muziek. Met deze work-out train je niet alleen je borst, maar ook je armen en schouders. Het fijne van deze work-out is dat het maar tien minuten kost en je er geen attributen voor nodig hebt.


Deze work-out is ook goed om je borst te trainen, hier heb je wel gewichtjes voor nodig. Naast je borst, train je met deze work-out ook je rug.

Vind jij Gwyneth Paltrow's lichaam ook zo mooi? Gwyneth's trainer Tracy Anderson geeft in Cosmopolitan tips om je voorgevel te trainen. Deze oefeningen zijn allemaal met je eigen lichaamsgewicht, hier heb je dus ook geen extra attributen voor nodig. 

1. Ga in push-up positie zitten, met je knieën op de grond, je armen uit elkaar. Zak door je armen heen met je neus naar de grond, kom vervolgens omhoog en steek één arm in de lucht, houd deze houding drie seconden aan en ga dan weer terug naar de eerste positie. Doe dit vijf keer met je rechterarm en doe vervolgens precies hetzelfde met je linkerarm.

2. Zet je voeten uit elkaar, iets wijder dan je schouders zijn, houd je handen in een W-positie. Breng vervolgens je armen naar binnen, zodat de onderarmen elkaar raken. Houd deze houding drie seconden vast en ga vervolgens weer terug naar de eerste positie. Herhaal dit 30x.

3. Zet je voeten uit elkaar, net als bij de vorige oefening iets wijder dan je schouders zijn. Laat je rechterarm op je rechterbeen rusten. Buig je linkerarm en trek deze iets naar achteren, je hand moet ongeveer ter hoogte van je schouder zitten. Steek vervolgens je linkerarm naar voren en buig iets door je knieën. Trek je arm vervolgens terug naar de eerste positie. Herhaal dit 30x. Doe vervolgens precies hetzelfde 30x met je rechterarm.

4. Ga in plankpositie staan, met je armen onder je schouders en je voeten iets uit elkaar. Trek vervolgens je schouderbladen naar binnen. Houd dit drie seconden vast en ga vervolgens weer terug naar de normale plankhouding. Probeer dit 10x te doen.

Bronnen: Cosmopolitan / Blogilates 

LOVE dit artikel
63 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

41 reacties

 • 5 jaar geleden Rixt

  Iemand die dan ook leuke workout muziek weet?! zo saai zonder

 • 6 jaar geleden Simone Roos

  Heb die oefeningen gedaan gisteren, heb nu echt spierpijn haha!

 • 6 jaar geleden hoideboi

  Ik denk dat er het best een vaste rubriek kan komen over sporten. Één keer in de twee weken bijvoorbeeld. Maar dan alsjeblieft niet alleen over hardlopen en work-outs!

  Zo zijn de mensen die graag sportartikelen willen lezen, tevreden en zo zijn de mensen die vinden dat er te veel sportartikelen zijn, tevreden.

  Het lijkt nu namelijk alsof sporten iets is wat jullie heel veel bezig houdt (dat is waarschijnlijk ook zo) maar dat is het gene dat mensen beïnvloedt. Als er eens in de twee weken ofzo op een vaste dag één artikel wordt geschreven, laat dat zien dat je niet altijd met sporten bezig hoeft te zijn. En jullie dat niet altijd zijn.

  Oké, ik verwoord het misschien een beetje raar nu, maar dat is hoe het werkt.

  Doordat er dan niet alleen over work-outs en hardlopen geschreven wordt, is het voor meerdere mensen aantrekkelijk, omdat (vooral bij de work-outs) het meestal om het resultaat gaat. Als er dingen worden geschreven over allerlei sporten, zoals zeilen, zwemmen, rugby, voetbal, tennis e.d. is dat veel interessanter. Al helemaal omdat niet iedereen voor work-outs en hardlopen gebouwd is en het ook niet voor iedereen gezond is.

  De nadruk ligt dan ook niet op het 'in shape' blijven, maar om het sporten zelf. Geen probleem natuurlijk dat er dan af een toe een work-out artikel komt, maar liever niet elke keer. En er staat natuurlijk al een grote voorraad op de site.

  Oké, ontzettend lange reactie dit, maar vinden meerdere mensen dit een goed idee?

 • 6 jaar geleden Ilja

  Zoals al eerder door iemand genoemd werd zijn artikelen over sport geen probleem, maar zulke work-outs als deze moeten ze echt voorzichtig mee zijn.

  Natuurlijk moet je bewegen, maar er zijn genoeg onderzoeken die aantonen dat sporten hartstikke slecht voor je is. Dus in het kader van gezond leven promoten: 30 minuten bewegen (wandelen of fietsen) is zat en ook nog goed voor je

 • 6 jaar geleden Sneeuwwitje

  Superhandige workouts! Ga ik zeker doen.

  Maar nog even dit:

  Ik vind dat Girlscene de laatste tijd wel heel erg veel sport- en workoutartikelen heeft. Niet dat dit heel erg is, ik doe ze zelf ook wel, maar toch denk ik dat het de jongere meiden die hier komen beïnvloed. En dan kan iedereen wel roepen dat ze het dan maar niet moeten lezen, maar zo makkelijk gaat dat niet. Meiden tussen de 12 en de 15 jaar zijn sneller onzeker over hun lichaam, en als ze dan overal op dit soort sites dingen over sporten en afvallen tegenkomen, gaan ze daar automatisch beter op letten. Oké, sommige mensen zeggen dan dat ze dan maar naar een andere site moeten gaan, maar dit is toevallig wel GIRLscene en geen WOMENscene. Al dat sportgedoe mag dus wel wat minder, het gezond eten en pubergedoe mag van mij juist wel wat meer naar voren komen. Artikelen over dingen die meisjes van tussen de 12 en 19 jaar doen, dat lijkt me een betere invloed hebben. En als jullie toch al die sportdingen willen plaatsen, kunnen daar geen aparte forums of wat dan ook voor gemaakt worden? En dit geld niet alleen voor Girlscene, veel meiden posten tegenwoordig workout-dingen. Dit zou handiger zijn op een forum ofzo. Sorry, dit is mijn mening. Het spijt me echt als ik hier mensen mee irriteer.

  Iets minder dingen over de schoonheidsidealen mag van mij wel, lijkt me een betere invloed op de GIRLS hebben.

  DIT IS TROUWENS GEEN REACTIE DIE SPECIFIEK GERICHT IS OP DIT ARTIKEL, MEER OP DE MENSEN DIE ZO ZEUREN OVER DE MENSEN DIE WEER HIEROVER ZEUREN.

  Sorry voor deze belachelijk lange reactie.

  Xxx

 • 6 jaar geleden kjkhgfgh..

  wauwww ik ga ze zometeen allemaal uitproberen

 • 6 jaar geleden Amaretto ♥

  Waarom zeuren jullie zo? Sorry hoor, maar ik zie hier nergens het woord 'afvallen' staan, of ben ik blind? Je kiest er zelf voor om het te lezen en te doen.

  Het is gewoon gezond en het is niet om af te vallen.

  Come on!

 • 6 jaar geleden Kimbrrr

  Handigg

 • 6 jaar geleden MyLifestyleThoughts

  Naar zo'n workout was ik nog naar opzoek Ben de laatste tijd veel met sporten bezig en probeer een beetje een eigen workout te maken, en dit helpt me weer een stuk vooruit! Dankjewel

 • 6 jaar geleden MAC

  Omg meiden jank toch niet zo allemaal. Voel je toch allemaal niet zo aangesproken. Dit zijn gewoon tips! Voor de echte sport meiden. Er staat toch nergens Hey jij bent dik, van je luie reet af en hup aan de slag? En waar staat er dat je niks meer mag eten? Ik DROOM van een slank strak sport lichaam. En ik lees deze artikelen terwijl ik een brownie eet. Omnomnom!!! Ik ga starten wanneer ik er klaar voor ben, en op t tempo wat ik wil, en ik stop er mee wanneer ik wil.

  En hoe mensen de workouts ervaren is ook verschillend. Ene vind het verschrikkelijk, de ander vind het heerlijk. Dus doe gewoon wat je zelf wilt. Als dit jou niet ligt, doe het dan niet, maar kom dan ook hier niet zeiken.

 • 6 jaar geleden Bella

  Lees t niet als je t niet wil.

 • 6 jaar geleden Tessa

  Ik hoop dat er nu wel een keer geluisterd wordt. Dit soort artikelen worden vaak niet gewaardeerd.

 • 6 jaar geleden hoideboi

  Het is wel zo dat je er zelf voor kiest dergelijke artikelen te lezen, maar het komt tóch op de homepage te staan. Ja, ik klik er wel eens op vanwege nieuwsgierigheid en wat ik dan lees maakt me niet echt vrolijk of geeft het me zelfvertrouwen.

  "Nu zijn wij van mening dat iedereen tijd kan maken om een paar keer per week een half uurtje te bewegen, maar we weten ook dat er meiden zijn die om andere redenen niet aan sport kunnen doen. (artikel: afvallen zonder te sporten)

  Ik vind niet dat je voor anderen mag spreken of zij tijd kunnen maken of niet.

  Ik vind ook niet dat er geen enkel artikel meer over dit onderwerp mag komen, maar het zijn er veel. Zó veel dat mensen er een vervelend gevoel over krijgen. Ik weet dat het nu 'de tijd' is, maar dan nog.

  Ik vind ook dat de artikelen wat losser geschreven mogen worden. Er wordt op een manier geschreven alsof het móét, alsof, zoals eerder gezegd, je je schuldig moet voelen als je een weekje niet echt sport of een dag niet zo gezond eet.

  Ik ben blijkbaar niet de enige die dit vindt; er is bij elk artikel ophef. Jammer dat Girlscene dan niet inziet dat deze artikelen verminderd moeten worden.

 • 6 jaar geleden Hessie

  Over doelgroepen gesproken... Ik ben 23 en zit nog elke dag op Girlscene En lekker boeiend van die artikelen, je kiest toch zelf of je het leest en uit gaat voeren of niet?

 • 6 jaar geleden Awesomeness

  Jeeez, mensen. Hou nou toch eens op met het afkraken van de zogenaamde 'afval en workout' artikelen. Als je het niets vind, waarom lees je dit dan überhaupt? Er zijn genoeg mensen die wél wat aan zulke artikelen hebben. Doei.

 • 6 jaar geleden Kirstin

  Ben het eens met KeepSmilingBrothers! Gewoon goed bruikbaar artikel, heb helemaal zin om aan m'n spiertjes te gaan werken! (: Als je hier geen zin in hebt bekijk je het toch gewoon niet? Working out is iets anders dan afvallen hoor, soms wordt je er zelfs zwaarder van met dat wil niet zggen dat het niet gezond is. Vind het juist goed dat hier aandacht aan wordt besteed, dit is tenminste op een goede manier werken aan je figuur!

 • 6 jaar geleden takeadeepbreath

  ik krijg het gevoel dat de redactie van girlscene niet naar haar lezeressen luistert, als jullie eens het commentaar onder dit soort artikelen zouden lezen, zouden jullie er toch wel wat aan doen? of jullie hebben zo gezegd gewoon schijt aan iedereen hier. sorry dat ik het zo zeg.. maar inderdaad, ikzelf vind deze artikelen prima: ben zelf ook bezig met gezond eten en veel sporten voor inderdaad een bikini proof lijf.

  maar een hele belangrijke voor de redactie: jullie worden natuurlijk ouder en hebben behoefte aan dit soort artikelen, maar jullie moeten kijken naar de DOELGROEP VAN GIRLSCENE!!! hier zitten hartstikke veel jonge meiden, die echt niet zoveel geconfronteerd zouden moeten worden met al dit soort artikelen.

  op ze.nl bijvoorbeeld vind ik dit soort artikelen meer dan normaal, maar niet op een site als girlscene die voor veel jongere meiden is. ik ben bijna 20 en eigenlijk al te oud voor girlscene, vind ik.

  en trouwens, zelfs op ze.nl staan niet zó veel artikelen over afvallen en dergelijke. daarbij wordt er op ze.nl vaak luchtiger geschreven in dat soort artikelen.

 • 6 jaar geleden KeepSmilingBrothers

  Zeik Zeik, dit hoeft je niet te doen hea? het is voor de mensen die het leuk vinden om gwn wat gespierder te zijn. Dus ik zeg, leuk artikel! er is ook tijd en aandacht in gestoken.

 • 6 jaar geleden hoideboi

  Ik krijg serieus het gevoel dat elk meisje het figuur van een Victoria's Secret Angel moet hebben of zo, dat je dan pas écht mooi bent. Curves, cellulitis, geen zichtbare spieren, of ergens ook maar een beetje 'extra' vet is not done... Elk koekje moet je afslaan, en als je toch een brownie eet moet je je schuldig voelen.

  Dit zeg ik niet omdat ik dénk dat meisjes zo verkeerd beïnvloed worden, maar dit zeg ik omdat ik zelf beïnvloed word. Ik geloof het al bijna allemaal.

 • 6 jaar geleden jesuisSimone

  Er zal wel veel vraag zijn naar artikelen over sport en afvallen. Zeker nu het net voor de zomervakantie is en daar speelt girlscene op in.

 • 6 jaar geleden ohmymurs

  Tuurlijk zijn er mensen die graag tips willen voor sporten etc (het zijn goede tips) maar er komen hier ook tamelijk jonge meiden op de site die nog moeten groeien en ontwikkelen die helemaal niet zo intensief met hun lichaam bezig moeten zijn. Ik maak me een beetje zorgen dat al die jonge meisjes hun jeugd wat verpesten doordat ze worden getriggerd met dit soort dingen, het klinkt wat overdreven maar vooral bij die leeftijden kunnen snel eetproblemen ontstaan wat verergert word door heel veel "je moet in shape zijn" dingen

 • 6 jaar geleden Janine

  Al lees je dit artikel niet, het komt toch telkens op de voorpagina te staan. Kan ook als irriterend worden ervaart.

 • 6 jaar geleden Natasjaaa

  Ik begin al die artikelen over sport/afvallen zat te raken.

  Alsof een mooi slank gespierd lichaam heel belangrijk is.

 • 6 jaar geleden Angelina

  best wel leuke work-outs dit, ga sowieso keer proberen

 • 6 jaar geleden Floor

  Dames, dames, dames. Laten we nou toch eens ophouden met dat gezeur over de sportartikelen. Wil je het niet lezen? Nou, dan lees je het toch lekker niet? Van zeuren wordt toch niemand beter van?

 • 6 jaar geleden Jessie

  Maak even een aparte panel voor work-outs ofzo, iedere keer die afval/work-out tips.. Ik word er een beetje moedeloos van.

 • 6 jaar geleden fashionista

  ik ben het zat dat er iedere keer weer iets komt waardoor je afvalt of betere spieren krijgt! zo krijgen meiden als wij een beeld van hoe ze zich moeten gedragen. het is echt niet nodig dat je workouts doet op deze leeftijd. oke, dat je moeder eens zegt van: ik wil wat kilo's kwijt, dat snap ik, maar als je nog groeit of net klaar bent met groeien (of een paar jaar) is het niet gezond dat je workouts doet en alleen maar gezond eet.

 • 6 jaar geleden Lisan

  @lisa nee hoor, dat valt heel erg mee. De borstspieren trekken je borsten als het ware omhoog, waardoor ze groter lijken en een mooiere vorm krijgen (vooral juist bij een kleinere cupmaat). Je kunt ook helemaal niet plaatselijk vet verbranden, dat gebeurt verdeeld over je lichaam. (Ik heb het hier vandaan: http://www.slank-en-sterk.nl/training.php?go=krachttraining#bv )

 • 6 jaar geleden LOVELYDAY

  Oh, en 'sporen' moet natuurlijk 'sporten' zijn.

 • 6 jaar geleden LOVELYDAY

  Ik word er vooral zo moe van dat al die artikelen over sporten uit óf hardlopen óf workouts bestaan. Alsof dat de enige manieren van sporen zijn die je een goed lichaam geven?! De meeste mensen die ik ken vinden workouts echt gewoon een kwelling en doen het om het resultaat. Hetzelfde met hardlopen, sommige mensen zijn daar gewoon echt niet voor gemaakt en zullen het nooit leuk vinden.

  Maar toch gaan al de artikelen erover, en niet over andere (in mijn ogen) leukere sporten zoals zwemmen, tennis, volleybal, badminton, dansen etc. Tuurlijk zijn er ook mensen die dit niet leuk vinden, maar wat afwisseling zou erg leuk zijn.

 • 6 jaar geleden hartjex

  Als je zo tegen workout artikelen bent, lees ze dan ook gewoon niet.. Er zijn ook mensen die het wel interessant vinden.

 • 6 jaar geleden BeautifulReddx

  Once again, een artikel wat te maken heeft met afvallen en/of sporten.. Wordt hier nogal moe van.. en dan vooral de vrouwonvriendelijke teksten die er geschreven worden..

 • 6 jaar geleden Raawr

  Waarom zoveel gezeur over workout en eet artikelen? Wat is er mis met artikelen die alleen maar goed voor je zijn? Sport je zelf niet ofzo dat je het daarom saai vindt of ben je anti-gezond lichaam zijn?

 • 6 jaar geleden chass

  @ilja Nou sorry hoor, maar ik ben het niet met jou eens.

  Natuurlijk ben je goed genoeg als hoe je bent! het is ook zeker niet de bedoeling van girlscene om ervoor te zorgen dat je aan jezelf gaat twijfelen.

  ik denk dat ze met dit soort artikelen juist de meisjes helpen die minder zeker zijn over hun uiterlijk!

  De meeste meisjes proberen toch af te vallen rond dit tijdstip van het jaar. (voor de zomer)dan kun je maar beter goede workouts doen ipv minder gaan eten toch?

  En trouwens, het is wat je zelf doet met de artikelen, je bent niet verplicht ze op te volgen. begrijp me niet verkeerd.

 • 6 jaar geleden BrigitteBardot

  al doe je dit 100x per dag, je tieten verander je niet..

 • 6 jaar geleden Strawberry Fields

  'Cassey Ho' was het dacht ik? In plaats van Cassie.

 • 6 jaar geleden Perronita

  Leuk artikel! Ik vind het erg fijn dat jullie de laatste tijd zoveel work-out artikels posten, werkt voor mij erg motiverend !

 • 6 jaar geleden AudreyMaiden

  Ik ben het eens met de personen die beneden mij gecommend hebben. Al die workout posts doen niet veel goed voor het zelfvertrouwen voor de girlscene doelgroep.

 • 6 jaar geleden Ilja

  @ Lisa: Idd... Dat lijkt mij ook.

  En wat ik mij afvraag is waarom we allerlei work-outs moeten doen om er goed uit te zien? Of zijn we niet meer goed genoeg zoals we zijn? Ja natuurlijk, we moeten wel een gezond gewicht nastreven en een gezond leven, maar als we girlscene moeten geloven, ben je pas goed genoeg als je perfect bent ofzo?

  Jammer ook dat ze niets met dit soort kritiek doen van anderen. Het lijkt er alleen maar erger door te worden

 • 6 jaar geleden Elza's Style

  @Lisa, dat zat ik ook al te denken, misschien worden ze wel ontzetten plat en gespierd? hmm..

 • 6 jaar geleden lisa

  het grootste nadeel aan work-outs vind ik juist de angst dat mijn borsten kleiner worden, ze zijn al niet enorm en als ik dan ga afvallen ben ik altijd bang dat ze nog kleiner worden ben ik de enige met dit probleem?...

 1. 1