Health

Een insane strak lijf voor de zomer

De zomer staat bijna voor de deur en dit betekent dat alle winterkilo’s er weer af moeten. Maar hoe krijgen we dit zo snel voor elkaar? Het populaire Insanity is dé work-out om jouw lichaam in korte tijd helemaal beachproof te maken!

Insanity – de naam zegt het al- is een insane pittige work-out voor het krijgen van onder andere strakke bips en slanke benen. Het programma bestaat uit een mix van pylometrische oefeningen, cardio en ab- en core training. Insanity wordt dan ook omschreven als het zwaarste programma dat op DVD verkrijgbaar is. Het vergt heel wat discipline en uithoudingsvermogen om deze work-out helemaal af te ronden: je moet erg gemotiveerd zijn!

Oorsprong
Insanity werd geïntroduceerd in Amerika. De bekende personal trainer Shaun T. is de trotse ontwikkelaar van dit slopende fitnessprogramma. Hieronder vind je een video waarin Shaun T. je kennis laat maken met Insanity.

De Insanity work-out is gebaseerd op het idee van de Max Interval Training. Het verschil met andere intervaltrainingen is dat lange periodes van intensieve oefeningen afgewisseld worden met korte rustperiodes. Deze rustperiodes duren dertig seconden en zijn net lang genoeg om op adem te komen; even rustig pauzeren zit er dus niet bij. Op deze manier is het mogelijk om in één uurtje zwoegen zo’n 1000 calorieën te verbranden.

Het krankzinnige schema
De work-out bestaat uit maar liefst 10 DVD’s vol met zware oefeningen. Het is de bedoeling dat je gedurende 60 dagen iedere dag 40 minuten lang traint. 


Bron

 

Maand 1
In de eerste maand doe je vijf verschillende trainingen: Pylo voor slanke benen en strakke bips, Resistance Moves voor een strakker bovenlichaam, Insane Abs voor een sterke core en Pure Cardio voor de bestrijding van ongewenste vetlaagjes. Naast deze oefeningen doe je één keer per week aan Recovery.

Maand 2
De tweede maand is al een stuk heavier. De intervallen zijn langer geworden, terwijl de rustperiodes even lang zijn gebleven. Je gaat verder met vier nieuwe workouts: Max Interval Circuit, Max Interval Pylo, Max Cardio Conditioning en Max Recovery.


Bron

Voor degenen die bijna nooit sporten en niet zo’n goede conditie hebben, kan Insanity heel zwaar zijn. Maar bedenk je dan dat het allemaal voor een goed doel is: een beachproof body. Na 60 dagen zul je merken dat je conditie enorm verbeterd is, je veel spieren opgebouwd hebt en de winterkilo’s verdwenen zijn. Gouden tip: maak op dag 1 en op dag 60 een foto.

Go insane
Ben jij genoeg gemotiveerd om snel die laatste kilo’s weg te werken? Ga dan de uitdaging aan en probeer Insanity! Na zestig dagen intensief trainen, heb jij weer een strakke body en kun je schaamteloos over het strand paraderen.

Wat vind jij van de Insanity work-out?

Bron: insanityworkoutnederland, tellsell, thatsfit

Bedankt voor het artikel, Priscilla!

LOVE dit artikel
35 meiden hebben deze blog geloved