Girlscene's Danique sprak Kelly Osbourne

Fashion door Danique

Kelly Osbourne, daarbij denken we al snel aan het iets te volle, Britse scheldkanon uit de serie The Osbournes. Maar dat is allang Kelly Osbourne niet meer. De dochter van Ozzy Osbourne is flink wat kilo's afgevallen, heeft haar passie voor mode gebruikt voor een nieuwe kledingstijl én timmert hard aan de weg als tv-personality bij E! Entertainment.

Kelly was afgelopen vrijdag in Amsterdam, dus Girlscene's Danique en Esmée van Fashionscene spraken haar over mode, Brad Pitt en haar opvallende paarse haar...


Wat is jouw meest speciale Fashion Police moment?
"Dat was tijdens de SAG Awards, mijn meest favoriete moment! Op de één of andere manier gaat er altijd wel iets fout tijdens de opnames: dan gaat opeens de monitor uit of ik word verblind door een fel licht. Maar het meest erge moment was toch wel toen ik tijdens de uitzending een emmer water over de achterkant van mijn jurk kreeg! Ik moest natuurlijk doen alsof er niets aan de hand was… Totdat we klaar waren met filmen, toen heb ik toch wel even gescholden tegen de producer. Zij probeerde mij te kalmeren: “Kelly calm down and turn around”, maar hier had ik op dat moment echt geen zin in! Totdat ik mij toch omdraaide en oog in oog met Brad Pitt stond! Hij vroeg wat ik van zijn outfit vond en ik stamelde daarop: “Yeah, you look good”. Helaas stonden de camera’s uit, dus dit moment is niet op band vastgelegd!"

Wat vind je zo leuk aan mode?
"Mijn moeder had altijd al fashion boeken op de koffietafel liggen en doordat ik als klein meisje met mijn vader mee de wereld over reisde kwam ik in aanraking met geweldige andere modetrends. Door mode kun je zijn wie je wilt zijn. Ik vind Madonna daar echt een goed voorbeeld van. Of ze nu aan kinderen voorleest of staat te rocken op een podium; zij weet zich met haar kleding aan te passen. En ja, we zijn vrouwen, wie is er nou niet blij met een nieuw item?"

Wat is je meest bijzondere aankoop?
"Ik kocht op een markt in Monaco een mini Hermès Birkin bag. De verkoper dacht dat hij nep was, dus ik heb er drie euro voor betaald. Toen ik hem thuis eenmaal meenam naar de Hermès store kwam ik er achter dat dit een limited edition was en dat hij ruim 50.000 dollar waard is! Ook heb ik een Yves Saint Laurent-jasje van een oude dame overgekocht voor 250 dollar en dat bleek een museumstuk te zijn!"

"Sinds Chanel grijs haar hip maakte vinden mensen mijn haar ineens wel mooi"


Wat is je grootste modemisser?
"Dat is sowieso mijn zwarte trui met goudkleurige rendieren en sneeuwmannen. Echt vreselijk! De honderdste aflevering van de Fashion Police hebben we hieraan gewijd, dit is een speciale uitzending geworden waarin de meest verschrikkelijke outfits van het team centraal stonden. Ik was in shock van sommige outfits, vooral degene waarin ik die trui droeg en mijn grijze haar leek wel een vogelnestje. De co-host Guiliana was nog net even erger… We kwamen beelden van haar tegen waarop ze groen-oranje (eigenlijk een ondefinieerbare kleur) huidskleur had door een verkeerde spraytan en ze droeg een clip-on pony. Echt hilarisch!"

Wat is jouw favoriete trend op dit moment?
"De mannelijke invloeden, zoals de pakken. Maar op dit moment ben ik nog steeds verliefd op mijn haar. Eerst kreeg ik wel dertig tweets op een dag met beledigingen over mijn haar. Maar toen Chanel grijs haar hip maakte.. Ineens kwam ik tijdens New York Fashion Week allemaal meisjes met paars haar tegen. Super leuk! Ik vraag altijd of ik met ze op de foto mag."


Hoe vind je dat de Nederlanders gekleed gaan?
"I love the European style! De Europese mode in het algemeen heeft een moderne kijk op de mode van nu. Daarnaast zijn jullie ook heel vooruitstrevend, hip en vernieuwend. Het is gewoon heerlijk om te zien hoe jullie je eigen stijl creëren en uiteindelijk niemand er hetzelfde uitziet!"

Welke magazines, blogs & websites lees/volg je?
"Ik volg genoeg underground sites en laat mij hierdoor inspireren, vooral door de relatief jonge sites die net om de hoek komen kijken. Van de meeste weet ik niet eens de naam, aangezien ik ze als favorieten heb opgeslagen. Van de bekende sites volg ik vooral Jezebel.com, WhoWhatWear.com en GoFuckYourself.com. Die laatste is echt geweldig en ik kan mij echt met de makers identificeren, omdat mijn mening bijna altijd overeenkomt. Daarnaast is het gewoon geweldig dat alles met the f-word wordt gecombineerd: “Kelly Fucks Bourne”. Tot slot volg ik ook Style.com, hier doe ik veel research voor m’n werk."

Fashion Police is iedere zaterdagavond op E! Entertainment om 22.00u te zien.

Wat vinden jullie van Kelly?