Online love ontmaskerd: Catfish

Films & Series door Emma

Tegenwoordig doen we alles online: praten met onze vriendinnen, shoppen en sommige mensen vinden zelfs de liefde door het internet! Misschien heb jij het wel eens meegemaakt. Je raakt via een forum aan de praat met iemand en jullie hebben een klik. Maar jullie hebben elkaar nog nooit gezien. In het programma Catfish helpt MTV anderen naar de ware identiteit van hun online liefde.

Catfish is geïnspireerd op de documentaire van de toen 19-jarige Nev Schulman die dacht dat hij zijn liefde via Facebook had gevonden. Maandenlang dacht hij contact te hebben met de mooie, slimme en muzikale Megan. Ze spraken elkaar elke dag, via Facebook of door de telefoon. Helaas kwam hij er na een zoektocht achter dat hij niet de liefde van zijn leven had gevonden, maar de 40-jarige huisvrouw Angela. 


Bron

Nev legde de zoektocht vast op camera in de vorm van een documentaire. Dit bracht Nev op een ander idee: als ik een online liefde heb die in werkelijkheid anders was, dan zijn er vast andere mensen die dit ook hebben! Zo is het idee van een tv-programma ontstaan. 

Een 'Catfish' is iemand die de ander voor de gek houdt. In het programma trekt Nev samen met een cameraman door Amerika om anderen te helpen die in dezelfde situatie zitten. Tja, je zal nu wel denken: je kunt toch wel verzinnen dat je online liefde zich anders voor kan doen? Maar als je zoveel uren met iemand chat of zelfs belt, heb je echt het gevoel dat je elkaar goed kent. 


Bron

Het programma speelt goed in op wat er nu speelt. Er zijn ontzettend veel mensen die liefde of vriendschap door websites of forums vinden. Het is interessant om de verhalen te horen en de ontknoping is natuurlijk super spannend: is de liefde fake of de real deal?

Catfish is elke zondag om 19:10uur op MTV te zien.


Bron

Heb jij wel eens liefde via het internet gevonden? Of heb jij er een beste vriend(in) aan overgehouden? Of moet jij niks hebben van online relaties?

Bron: telegraaf, mtv

Bedankt voor de tip, Elise!