Travel

We love New York!

Iedereen moet eens (en liefst vaker!) in New York zijn geweest! Heb jij al geboekt? Omdat je natuurlijk optimaal gebruik wilt maken van je vakantie in The Big Apple, hebben wij 5 onmisbare tips voor je.

 

#1 Shoppen in New York

Shopaholics en fashionistas opgelet! Nergens kun je zo goed shoppen als in New York. Struin door de bekende warenhuizen Macy's en Bloomingdale's, scoor must-have items bij A&F en bekijk de nieuwste gadgets in één van de Apple Stores. Voor hippe boetiekjes ga je naar Lower Broadway en SoHo .

Tip: Bij Bloomingdale's heb je gratis WiFi, je kunt dus meteen je nieuwste aankopen delen met je vriendinnen!

Nog niet klaar met shoppen? Ga dan een dagje naar Woodbury Common, één van grootste en mooiste outletcenters ter wereld. Jimmy Choo, Gucci, Burberry, Chloé, Balenciaga, need I say more? In de meer dan 200 winkels vind je bekende en exclusieve merken met kortingen tot 65%.

Tip: Pack light! Houd op de heenreis genoeg ruimte over in koffer voor al je nieuwe aankopen!

#2 Concert in New York

Hoe geweldig zou het zijn om één van je favoriete celebs zoals Beyoncé, Jessie J, Lady Gaga of Justin Bieber te zien optreden in New York? Door de handige concertagenda op NewYork.nl weet je precies wanneer de shows plaatsvinden. Ook kun je direct je tickets boeken die ook naarr Nederland verstuurt kunnen worden!

#3 Real American Food

New Yorkers houden van lekker (en veel!) eten. Door al het shoppen en sightseeing heb je vast honger gekregen. Maar waar haal je nu de beste pizza slice of hamburger? Eric van NewYork.nl heeft een Top 5 gemaakt van de beste pizza en hamburgers in New York.

Morgen gaan we weer voor een gezonde salade, beloofd!

#4 New York Pass vs. New York CityPASS

Empire State Building, Statue of Liberty, Top of the Rock, Central Park, Times Square, American Museum of Natural History (wie zei dat musea saai waren?) zijn maar enkele van de absolute must-sees in New York! Als echte Nederlander wil je natuurlijk niet de volle entreeprijs betalen. Met de New York Pass of de New York CityPASS bespaar je veel geld. Moeilijk een keus maken? Bekijk hier snel welke pas het beste bij jou past.

#5 New York vanuit de lucht

New York indrukwekkend? Stel je dan eens voor hoe de stad eruitziet vanuit de lucht! Tijdens een helikoptervlucht heb je een prachtig uitzicht op Manhattan en zie je onder andere Central Park, Madison Square Garden en de bekende skyscrapers liggen. Ook vlieg je over Liberty Island, Ellis Island en Governors Island. Wij hebben gekozen voor een vlucht van 12 minuten. Wat een ervaring! Toegegeven, het is niet gratis, maar zeker het geld waard.

De Nederlandse Eric is verhuisd naar hartje Manhattan. Ontdek nog meer handige tips op zijn website NewYork.nl. Op de redactie zijn wij inmiddels ook fan van zijn Facebookpagina waarop hij iedere dag live de mooiste foto's van New York post!

Ben jij al eens in New York geweest? Wil jij wel eens gaan?