Lifestyle

Help! Ik doe aan wangbijten

Sommige mensen zijn verslaafd aan nagelbijten, andere mensen kunnen niet stoppen wangbijten. Deze verslaving kan erg pijnlijk zijn, aangezien het vaak wondjes veroorzaakt. Tijd om ervan af te komen! Hier lees je tips wat je moet doen om van wangbijten af te komen.

Vaak is wangbijten een onbewuste actie die erin is geslopen. Je doet het op school tijdens een saaie les, als je zenuwachtig bent voor een presentatie of in je slaap. Het wangbijten is een vervelende tic die pijnlijke wondjes in je wang kunt veroorzaken. Daarom is het belangrijk om ervan af te komen. 

De eerste stap is om je bewust te worden van het wangbijten. Zeg tegen je familie, vriendinnen en vrienden dat je wil stoppen met wangbijten en of ze het willen zeggen als je het doet. Als je er bewust van bent, kun je de drang onderdrukken en zal je er na even doorzetten vanaf zijn. 


Bron

Als je zelf merkt dat je op je wang wil gaan bijten, probeer dan om te lachen in plaats van te bijten. Misschien voelt dat even raar op het begin, maar het schijnt echt te helpen. Vaak maakt het niet uit wat je met je mond of wang doet, als je er maar iets mee doet. Na verloop van tijd heb je de tic wangbijten vervangen door glimlachen, waardoor jij je ook nog eens goed gaat voelen! 

Het wangbijten kan ook een onderliggend probleem hebben. Misschien doe je het in bepaalde situaties. Het kan voortkomen uit angst of stress. Als dit het geval is, kan therapie helpen. Hier praat jij over je problemen en leer jij manieren hoe je met de gevoelens om moet gaan. Zodra je jouw stress en angst onder controle hebt, zal het wangbijten ook stoppen.

Sommige mensen bijten alleen in hun wang tijdens het slapen. Een oplossing daarvoor kan een bitje zijn. Door een bitje kun je niet meer op je wang bijten en je scherpe tanden kunnen je wang niet meer kapot maken. De meest gebruikte tip: probeer eens suikervrije kauwgom! Je hebt dan iets om op te kauwen, waardoor je niet op je wang gaat bijten. Zorg dat je altijd een pakje kauwgom op zak hebt! Na verloop van tijd zal het wangbijten verdwijnen. 

Doe jij wel eens aan wangbijten? Heb jij nog tips?

Bron: huffingtonpost, healthpoise

Bedankt voor de tip, Ilse!

Pin inspirerende quotes in Pinbook

Must reads 👀