Girlscene's Quirine vertrok naar Duitsland voor s.Oliver!

Fashion door Quirine

Afgelopen zondag vertrok Quirine voor het kledingmerk s.Oliver naar Würzburg, een plaats in Duitsland. Per vliegtuig vertrok ze naar Frankfurt om daar opgepikt te worden met de auto om haar reis naar Würzburg te vervolgen. Wat ze daar precies ging doen? Geen idee, het programma werd namelijk tot de dag zelf geheim gehouden.. Lees snel verder wat ze daar heeft meegemaakt!

Toen werd gevraagd of ik voor s.Oliver naar Duitsland wilde gaan, was ik meteen enthousiast. Niet alleen zou dit mijn eerste persreis worden, het was ook nog eens voor een kledingmerk and I love fashion! Toegegeven, van s.Oliver had ik niet zo'n hip beeld als bijvoorbeeld Zara of River Island. Ik was daarom erg benieuwd of mijn beeld van s.Oliver door deze persreis zou veranderen. Het programma was ook nog eens geheim wat het allemaal nog interessanter maakte...

Zondagavond vertrok ik met het vliegtuig naar Frankfurt. Na een korte vlucht werd ik daar opgehaald, samen met twee meiden uit België, om de reis per auto voort te zetten. Er waren bloggers en redacteuren uit verschillende landen door s.Oliver uitgenodigd. Zo kwamen er mensen uit België, Duitsland, Kroatië, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland en één uit Nederland: dat was ik! Ik voelde me erg vereerd dat ik als enige uit Nederland kwam. 's Avonds laat kwam ik in het mooie hotel aan en ik viel gelijk als een blok in slaap. Best vermoeiend dat reizen! 

s.oliverWelkomstcadeautje van s.Oliver in het hotel

De volgende dag kon ik rustig wakker worden: we werden pas om 10:30uur  opgehaald. Na een heerlijk ontbijt vertrokken we met de hele groep naar het hoofdkantoor van s.Oliver. Wauw!! Wat was dat groot! Het leek op een klein dorpje: overal gebouwen waar mensen aan het werk waren voor dit kledingmerk.

s.olivers.Oliver hoofdkantoor

Ik had nooit verwacht dat er zó'n groot team achter dit kledingmerk zou staan. Later werd mij verteld dat er over de hele wereld zo'n 7000 mensen ervoor werken en dat s.Oliver in 42 landen verkrijgbaar is. In Duitsland is dit merk erg populair: je vindt in iedere stad een winkel en vooral veel jongeren lopen in dit merk. Groot verschil dus met Nederland! Het kledingmerk heeft drie lijnen: Casual, QS by s.Oliver en Selection by s.Oliver. QS is de hippe lijn die gericht is op jongeren. Deze dag stond dan ook in het teken van QS en daar kregen we veel informatie over. 

s.oliverNaamplaatje voor mij gemaakt

We begonnen met een rondleiding door het hoofdkantoor. Als eerste gingen we naar de afdeling design voor de QS-lijn. Daar praatten we met mensen van de afdeling marketing, social media en design. In de kamer waar we uitleg kregen, hingen overal moodboards van de laatste trends die zij willen gebruiken voor de nieuwe collecties. Super leuk om te zien en erg inspirerend!

s.oliverClose-up moodboard

s.OliverUitleg bij de moodboards

Voor aankomende herfst zijn ze onder andere geïnspireerd geraakt door dieren: ik zag veel afbeeldingen van vossen, uilen en herten. Leuk om te zien hoe dat allemaal in z'n werk gaat!

s.oliverDe schetsen voor de prints

s.oliverNog meer uitleg :-)

s.oliverEen deel van de nieuwe zomercollectie

s.oliverDe stoffen uitgebreid bekijken

Ieder kledingstuk wordt uitgebreid besproken, getest en gemaakt. Ik had daar nooit bij stilgestaan dat daar zóveel werk achter zit! Verder kreeg ik ook te zien hoe ze schetsen maken op de computer en wat er allemaal ingevoerd moet worden zodat de fabriek snapt hoe ze het kledingstuk moeten maken. 

s.oliverSchetsen van een spijkerbroek

s.oliverStof, stof en nog eens stof!

Nadat we ongeveer twee uur een rondleiding kregen, was het tijd voor de lunch. We zaten niet zomaar in een kantine: de lunchplek is een grote, mooie ruimte waar iedereen van het bedrijf samenkomt om te eten. Erg gezellig! 

Na de lunch was het onze beurt: met de nieuwe QS zomercollectie mochten we onze eigen stijl laten zien. Deze collectie heet I'm so.... Met deze collectie wil s.Oliver iedereen aanmoedigen om je eigen style te ontwikkelen. Iedereen is uniek en speciaal, en dat mag gezien worden! 

s.oliverI'm so... 

Dit is een deel van de lente/zomer collectie 2013:

s.olivers.olivers.olivers.oliverWat vind je ervan?

Outfits samenstellen; dat hoef je bloggers en redacteuren die gek zijn op mode, niet twee keer te zeggen! Iedereen begon als een gek kleding bij elkaar te zoeken om een leuke outfit samen te stellen. Ik vond dat echt super leuk om te doen en, eerlijk is eerlijk, ik was verbaasd over het aanbod van deze collectie. De QS-lijn heeft mijn beeld van s.Oliver voorgoed veranderd. Wat een ontzettend leuk merk! 

s.oliverEen deel van de collectie 

Kleding uitzoeken

Met onze eigen gestylde outfit kregen we een bordje met I'm so... erop. We schreven daar onze eigen tekst op. Wat mijn tekst was? I'm so... ready for summer! Ik stond in een nagebootste etalage, waar foto's van mij werden gemaakt. 

s.oliverMijn eerste samengestelde outfit! Wat vind je ervan?

s.oliverEn... mijn tweede outfit!

Nadat we klaar waren met stylen, mochten we onze favoriete items houden. YAY! Daar werd ik natuurlijk erg blij van! Ik heb voor de kanten blouse, de spijkerbroek en de schoenen gekozen die je hierboven op de foto kunt zien. 

s.oliverGroepsfoto!

Nadat we hiermee klaar waren, ging iedereen zich opfrissen op de kamer om zich klaar te maken voor het diner.  Om 18:30uur werden we opgehaald (wat een luxe toch, iedere keer een taxi voor de deur!) en bij een mooi, groot gebouw afgezet. Niet wetende wat ons te wachten stond! Totdat de gids arriveerde... Via een trap achtervolgden we haar diep onder de grond tot we opeens tussen gigantische wijnvaten stonden.

s.oliverDe wijnkelder

Wat bleek, we stonden in een gigantische wijnkelder! Met een glas prosecco in mijn hand luisterde ik naar de gids. Zij vertelde verhalen over de wijn en over de geschiedenis van Würzburg. We liepen verder onder de grond en hier en daar stonden we stil voor de grote wijnvaten. De ruimte vond ik erg indrukwekkend en het had ook iets spannends, zo in het donker met alleen maar kaarsjes.

s.oliverWijnvaten werden verlicht met een kaarsje

Na de rondleiding kwamen we uit bij een restaurant. We namen plaats aan een grote tafel. Het was wel een beetje koud zo onder de grond, maar dat mocht de pret niet drukken. 

s.oliverDe prachtige tafel!

We kregen een heerlijk driegangen menu voorgeschoteld en proefden in toaal acht verschillende wijnen (burp ;-)). Je begrijpt vast wel: hoe meer wijn er werd gedronken en geschonken, hoe gezelliger het werd!

s.oliverGenieten van de goede wijn en het lekkere eten.

Om 22:30uur was ik helemaal gesloopt en ging met een groepje weer terug naar het hotel. Ik hoorde daarna dat de rest van de groep nog de kroeg in zijn gedoken tot 01:00uur! Je kunt je dus wel voorstellen dat het allemaal erg gezellig was :-). De volgende dag werd ik weer opgehaald met de taxi om naar het vliegveld in Frankfurt te gaan.

Time flies when you're having fun is hier zeker op zijn plaats, want de tijd was echt voorbij gevlogen! Ik ben op een hele positieve manier verrast door s.Oliver, mijn beeld en mening zijn volledig veranderd door deze verrijkende perstrip. Ik dacht dat de kleding van s.Oliver voornamelijk door oudere dames werd gedragen, maar zoals je hebt gezien is daar helemaal niets van waar! Een shoptripje naar een van de dichtsbijzijnde s.Oliver winkels staat sowieso in mijn agenda genoteerd, aangezien er nog genoeg items van de I'm so... collectie in mijn geheugen gegrifd staan.

Wat vind jij van s.Oliver? En is jouw (voor)oordeel bijgesteld?