Health

30 Day Squat Challenge – Are you in?

397

Met het weer van de afgelopen weken vergeet je bijna dat op 21 maart (morgen dus) de lente begint. Maar goed, als de temperaturen onder het vriespunt liggen, hebben we in ieder geval genoeg tijd om aan onze beach body te werken! Met de 30 Day Squat Challenge zijn jouw billen en benen klaar om gezien te worden zodra de zon doorbreekt. Ga jij de uitdaging aan?


Bron

30 Day Squat Challenge
De 30 Day Squat Challenge is in het buitenland populair. Tijd om deze uitdaging naar Nederland te halen! Verschillende blogs en mensen op YouTube raven over deze uitdaging. Het is simpel, je doet het thuis (of in de sportschool) en iedereen kan meedoen. Je gaat tijdens de challenge de strijd aan met de ongewenste putjes en deukjes in je lichaam – bedankt, cellulitis! – en werkt ondertussen aan een sterker lichaam. En dit doe je door slechts een oefening uit te voeren: de squat.

Wat heb je nodig? Een paar minuten van jouw tijd en eventueel gewichten als je een gevorderde squat-queen bent. Een maand lang doe je op 23 dagen squat oefeningen. Je volgt het schema om te zien hoeveel reps je elke dag moet doen. Een rep betekent een squat. Op dag één begin je met 50 reps, dus 50 squats, en op dag 30 doe je er 250. Schrik niet, het aantal wordt rustig opgebouwd zodat zelfs de meest a-sportieve persoon het volhoudt.

Ode aan de squats
Als je een squat doet, train je billen en benen in één beweging. Krachtsporters gebruiken squats vooral om hun benen te trainen. Wees niet bang dat je eruit komt te zien als een bodybuilder, daar zijn vrouwen simpelweg niet voor gebouwd. Het is ook een goede oefening om te werken aan een strakke, gladde derrière. En wie wil dat niet? Als je last hebt van bovenbenen die elkaar raken, is deze challenge een win-win situatie. Squats helpen deels tegen dit ‘probleem’.


Bron

Schema
De 30 Day Squat Challenge is een prima oefening om op zichzelf te doen of naast jouw gewone work-outs. Het is makkelijk vol te houden, omdat je na elke derde dag een rustdag krijgt. Op de eerste dag begin je met 50 squats, op de tweede dag doe je er 55 en op de derde dag 60. Dag 4 is een rustdag. Gelukkig zijn er rustdagen, want deze uitdaging zorgt gegarandeerd voor spierpijn. Na de rustdag tel je er tien squats bij op. Op dag drie waren dat er 60, dag 4 is een rustdag en op dag 5 tel je er dus tien bij op en voer je 70 squats uit. De volgende twee dagen tel je er telkens vijf bij. Op dag 6 staat de teller op 75 squats en op dag 7 doe je 80 reps. Dag 8 is een rustdag. Dit is het patroon dat je gedurende de hele challenge aanhoudt.

Bij aanvang van de tweede week tel je er na de rustdag 20 extra squats bij op om de hoeveelheid reps te verhogen. We gaan ten slotte voor 250 squats in 30 dagen. ;) Of er tien, twintig of zelfs 30 squats bijkomen verschilt per rustdag.
Op dag 29 (240 reps) komt het eind in zicht en terwijl je jezelf euforisch naar de overwinning squat, doe je op de laatste dag 250 squats. Een mooi moment om tegen vrienden op te scheppen dat je 250 squats in no time doet én dat je butt er beter uitziet dan ooit.


Bron

Gaat de challenge jou gemakkelijk af? Voeg dan gewichten toe in het regime. Neem in elke hand een gewicht of hou een zware bal vast terwijl je de squats doet. Laat de gewichten langs je lichaam hangen als je rechtstaat en breng ze met gebogen armen naar je toe zodra je hurkt.

Rust
Een beginner doet op de eerste dag waarschijnlijk niet 50 squats in één adem. Als je merkt dat je moeite hebt met de squats, mag je na elke tien of vijftien reps 30 tot 60 seconden rusthouden. Het is goed om rust te nemen. Dan zorg je ervoor dat je de oefening goed blijft uitvoeren zodat je niet de kantjes eraf loopt.  

How to squat
Het beste resultaat boek je als je de squats goed kunt uitvoeren. Het hoe en wat van de squat is het makkelijkst om op beeld uit te leggen. Bekijk daarom de onderstaande video’s:Veel voorkomende fouten:

Dus: zet de voeten iets verder dan de heupen en zorg dat je comfortabel staat. Buig je rug iets naar voren en doe alsof je gaat zitten. Blijf zakken tot je het punt net boven de knie bereikt. Als je omhoog gaat stop je voordat je de knieën overstrekt. That’s it! Deze oefening is simpel maar effectief als je het schema aanhoudt.

Ga jij de uitdaging aan?
Ga jij de 30 Day Squat Challenge met Girlscene aan? Laat het weten in de comments. Je kunt voor jezelf de omvang van jouw heupen en bovenbenen opmeten om te kijken of je na dertig dagen strakker bent geworden. Maak eventueel foto’s voor en na foto’s om het resultaat te zien. Enne, die foto’s zijn natuurlijk voor privégebruik ;-)

Bedankt Renée voor het schrijven van dit sportieve artikel! 

LOVE dit artikel
281 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

397 reacties

 • 3 jaar geleden blueeyesholdlies

  Sorry voor de typfouten) ik typte snel uit frustratie lol. Verhoog je gewicht dus! Word squats doen met 10kilo aan gewichten op je schouders te simpel? Verhoog het gewicht dan langzaam! Om grotere strakkere billen te krijgen moet je het gewicht continu verhogen wanneer je voelt dat je zwaarder kunt trainen. En wat veel meiden ook vergeten (inclusief ik ooit), is dat squats alleen, jou nooit die mooie ronde strakke volle billen gaan geven die je wilt. Waarom? Je moet je inbeelden dat je billen uit meerdere spieren bestaan. Met squats train je alleen een bepaalde spier. Maar voor het totaalpakkey zul je veeeel meer andere oefeningen in je trainingen moeten toepassen (hipbridges/lunges/firehydrants/legextensions/legcurls etc etc..)

 • 3 jaar geleden blueeyesholdlies

  Oke meiden even voor de duidelijkheid.. Zo'n 30 day squat challenge is echt de grootste onzin die er is haha.. Tuurlijk is het niet helemaal effectloos want je bouwt met zoveel squats wel conditie op binnen die maand. Maar om echt strakkere rondere/grotere billen te trainen zul je echt anders te werk moeten gaan! Het is niet zo dat als je honderd squats op een dag doet dat je billen dan op den duur griter worden. Ten eerste is dit veel te veel. Ten tweede is een squatchallenge onzin omdat je altijd minstens een dag rust moet nemen wil je dat een spiergroep goed hersteld (en dus ook groeit)! Dus elke dag squats doen kan nooit goed zijn. Bovendien is het veel belangrijker om je gewicht te verhogen in olaats van het aantal herhalingen.. Doe bijvoobeeld setjes van (5x of (3x12) of (4x10).. En zodra je het te simpel vind, verhog je het gewicht een beet

 • 3 jaar geleden Naomi.M

  Ik ga niet de 30 days challenge aan maar ben nu al 2 jaar bezig! En IT WORKS GIRLSSZ , ik was eerst zo plat als een strijkplank en nu heb ik mijn doel al bereikt.

  Geen enkele dag gaat zonder squats!

  En neee van squats val je niet af! Hoe dieper je gaat hoe beter. En doe het goed desnoods leer je het van youtube filmpjes.

  Ik weet alles van ( het sporten om je billen mooi en groot te maken) voor tips mail me gerust naar Naomi.MR@live.nl ik geef jou een uitgepreiden prive-schema.

 • 3 jaar geleden AlmondEyes

  Lol dit was mijn goal voor 2015, ik plan em voor 2016! I'm in too 💪🏾

 • 3 jaar geleden glitterbug

  zesde dag! (((:

 • 3 jaar geleden glitterbug

  I'm in!

 • 4 jaar geleden kipisdeleven

  1 vraagje: Val je door squats af?

 • 4 jaar geleden Maaike^^

  Moet je een Warming-up doen voor de squats?

 • 4 jaar geleden Eva Kasius

  Gister begonnen nu wel veel spierpijn maar over 30 dagen is het 't waarschijnlijk waard!

 • 4 jaar geleden anoniem <3

  vandaag begonnen hoop dat het werkt misschien eindelijk een beetje figuur..

 • 4 jaar geleden Ruth Derycke

  Amai ook een boost voor je conditie hoor! de eerste 50 gedaan! Ik ga al elke week 3 keer fitnessen (beetje rustig met gewichtjes en wat stretching), maar de squats was ik vergeten/ . Leuk! In een korte tijd veel resultaat. Pfff nog aan het uitblazen van dag 1 ... straks nog een cavaatje drinken op het nieuwe jaar? Jipie

 • 4 jaar geleden Kevser Atmaca

  Ik heb spierpijn aan mijn knie en bovenbeen, ik heb het moeilijk als ik de trap ga! Ik zit aan dag2& ik kan echt niet dieper gaan maar ik doe mijn best ik kan serieus niet diep.. Ik heb dus zwakte aan sommige spieren maar welke spieren weet ik niet.. Wat moet ik doen om dieper te kunnen gaan? En ik heb geen pijn aan mijn kont maar wel aan bovenbeen en knie?

 • 4 jaar geleden livelifeDancelife

  ben nu bij dag 13 en sinds vandaag heb ik het zwaar gehad. Daarvoor viel het wel mee( niet om op te scheppen bedoeld maar ik heb altijd al spieren gehad en kan ze makkelijk aanmaken) ik denk ook dat ik daarom met gewichten ga werken. voor mij werkt het niet voor mijn kont maar mijn bovenbenen zeker wel. Die zijn veel harder dan eerst. Maar voor mijn kont doet het niets ( of ik doe misschien iets fout... iemand tips?)

 • 4 jaar geleden sarcasticdawson

  Let's do this! ik ga gewoon vandaag beginnen of het nou het eind van de maand is of niet, ik moet stevig aan mezelf gaan werken haha, doorzettingsvermogen.

 • 5 jaar geleden Living

  Vandaag eerste 50 gedaan nou nog volhouden !

 • 5 jaar geleden ANonymous

  ik ben nu al bij de 17e dag en m'n bil is echt groot geworden. Dus deze challenge helpt echt heel erg!!

 • 5 jaar geleden Lara

  Gister is begonnen.best zwaar,maar ik ga door

 • 5 jaar geleden Hummel

  Ik heb juist geen spierpijn (hieronder), maar het is wel vermoeiend zeg maar. Maar mijn billen waren al best wel gespierd, en mijn benen ook wel, dus misschien komt het daardoor.

 • 5 jaar geleden logical

  Vandaag 2e dag gehad. Ik vind het eigenlijk nog best zwaar. Daarna is het vooral moeilijk om de trap op en af te lopen hahaha, mijn benen lijken net elastiek na de squats. Maar omdat ik zoveel spierpijn heb ga ik ervan uit dat het werkt.

 • 5 jaar geleden Hummel

  Ik ben er vandaag ook aan begonnen! En ik heb er zelf ook een schema bij gemaakt voor mijn buik

 • 5 jaar geleden Lejla

  en wat moet je nou doen als je er klaar mee bent, hoeveel squats moet je dan per dag doen om het effect te behouden ?

 • 5 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  Succes Lara!

 • 5 jaar geleden Lara

  jeeeej 2e dag zit erop. hopelijk houd ik het vol haha

 • 5 jaar geleden erinnx

  ik zie hier veel vragen die niet beantwoord zijn!

  @xlinniex:

  Ja, dat mag wel, maar het is het beste om ze in één keer te doen. Anders moet je misschien elke dag van de challenge de squats in de dag verdelen! En dat is tijdverspilling..

  @Smile:

  Ze worden niet 'dik', eerder gespierder. Maar niet mannelijk-gespierd.

  WANNEER RESULTAAT?

  Dat hangt er van af hoe snel je spieren zich ontwikkelen. Ook is het afhankelijk van je hormonen (hoe meer testosteron je aanmaakt, hoe sneller je spiermassa aanmaakt, maar dat terzijde) en hoeveel vet je moet verliezen. Als je een hele laag vet van je billen weg moet trainen, kan het langer duren voor je spieren naar boven komen, maar binnen 2 á 5 weken zul je sowieso de eerste resultaten voelen of zien.

  IS PAUZE ERG?

  Nee, je mag wel pauze nemen, maar hoevaker je pauze neemt, hoe moeilijker het wordt om door te gaan/weer te beginnen!

  PIJN IN MIJN KUITEN: Dat is niet erg, bij sqauts train je meerdere spieren en soms kan het even duren voor je je kont-spieren begint te voelen! Zie ook:

  http://2.bp.blogspot.com/-TljSwCB555I/UXfpOD4jS5I/AAAAAAAABAU/AlMrG0RUikM/s1600/tumblr_mkymyjsoyr1s3hyx3o1_1280.jpg

 • 5 jaar geleden xlinniex

  Dames even een vraagje! Moet je alle squats in 1 keer achter elkaar doen of mag je het ook verdelen over de dag? Dat je er bijvoorbeeld s'ochtends 20 doet, s'middags 20 en s'avonds 20.

  xoxo

 • 5 jaar geleden Smile

  krijg je hier geen dikkere bovenbenen van?

 • 5 jaar geleden Passenger

  Ik zit nu op 150 squats. Vanaf dag 15 begin je toch wel te merken dat je billen strakker worden en ronder. En dat je bovenbenen ook steviger en harder worden, daarbij niet perse groter (nu toch nog niet).

  Ik heb wel niet enkel deze oefening gebruikt, ook nog oefeningen van Blogilates.

  Keep going!

 • 5 jaar geleden Lottz

  Ik zit nu op dag 3, en ik heb echt diehard spierpijn!

 • 5 jaar geleden Decent

  gisteren begonnen :3

 • 5 jaar geleden lana

  Ik ben vandaag begonnen

  De 1ste 50 gingen vlot

 • 5 jaar geleden Chelsea

  Ik ben vandaag begonnen, hopelijk hou ik het deze keer ook vol!

 • 5 jaar geleden Scar

  Ik begin ook vandaag!

 • 5 jaar geleden Miss Harries

  Ik ga vandaag beginnen Hopen dat ik het volhoud :P

 • 5 jaar geleden flvshlvght

  Ik begin vandaag

 • 5 jaar geleden Lianneexxxxx

  Ik begin er vandaag mee!

 • 5 jaar geleden SayCupCake

  jupp doe dit al 2 maanden! Je krijgt wel juist dikkere benen door de spieren? Notsofijn.

 • 5 jaar geleden happy-days

  hoi! ik gebruik dit schema!

  ik fiets ook nog iedere dag 10 minuten naar school (en weer terug)

  en 1/2 uur naar huiswerkbegeleiding (en weer terug)!

  fhoeee..... ik ben pas eigenlijk vandaag begonnen.

  haha

 • 5 jaar geleden Niniii_

  En na deze ga ik die met lunges en bridges doen

 • 5 jaar geleden Niniii_

  Ik begin morgen !!!!!

 • 5 jaar geleden itsourtimetogo

  Is het erg als je bij 105 squats na 1/4 een paar seconden pauzr had ?

 • 5 jaar geleden anoniem

  Ik ben vandaag begonnen! Ik hoop de het resultaat heeft! Heeft het meer resultaat als je bv 3x per dag 50 squats doet of heeft dat geen zin?

 • 5 jaar geleden Sabixx023

  ik ben bij dag 24 en het werkt echt !!

 • 5 jaar geleden NEZ

  die squat challenge zal me denk ik nooit lukken haha

 • 5 jaar geleden MW

  @ midnightskull ik ging niet ver genoeg door mijn knieën. Nu een algemene vraag: Maar nu heb ik net 105 squats gedaan, en die gaan echt niet achter elkaar.. In 5 sets ofzo. Moet ik weer opnieuw beginnen bij 50 squats? (Dag 1) want ik moet voor de zomer natuurlijk strakke benen en billen. Haha

 • 5 jaar geleden midnightskull

  @MW geenidee , ik heb wel behoorlijk spierpijn gehad maar dat komt denk ik doordat ik een lange periode niet heb gesport. Misschien komt het omdat je niet goed door je knieen gaat of je rug niet recht houdt .. heb geen idee

 • 5 jaar geleden lovelifex

  Al meiden met zichtbaar resultaat? Ik ben intussen bij dag 10 !

 • 5 jaar geleden MW

  @midnightskull ik ben bij dag 9 inmiddels, maar zie of voel geen resultaat. Ik heb er ook geen spierpijn van trouwens? Misschien doe ik iets verkeerd, maar voor mijn gevoel niet..

 • 5 jaar geleden midnightskull

  @MW ik ben nu bij dag 15 en ik zie niet echt resultaat , wel voel ik het , niet dat ik me beter voel maar als ik aan mn benen voel zijn ze echt al steviger.

 • 5 jaar geleden MW

  @ vintageSoul hahaha, vandaar. Ik ga nog even door, want de goede voornemens voor 2014 waren om in de zomer fatsoenlijk in een bikini te kunnen verschijnen.. 😊

 • 5 jaar geleden VintageSoul

  @ MW

  7 dagen is eigenlijk niks. Als je begint met sporten zie je vaak pas verandering na 4 - 6 weken. Dat is ook vaak de reden dat ik na 2 weken opgeef :')

 • 5 jaar geleden MW

  Ik ben nu bij dag 7, en zie nog steeds geen resultaat. Ik heb het gevoel dat ik alles voor niks doe? Is er iemand die al resultaat heeft ?

 • 5 jaar geleden Xgirlllyxx

  ben 3 dagen geleden begonnen ga dit zeker volhouden want ik wil echt wat aan mn lichaam doen! ben niet dik maar heb wel wat vet op mn benen die ik weg wil hebben

 • 5 jaar geleden Kirstin

  Ik ga gelijk beginnen!!! ;D

 • 5 jaar geleden Be you <3

  ik ben vandaag begonnen! Zin in de zomer!!!

 • 5 jaar geleden ohmysisssy

  Ik ben vandaag begonnen!

 • 5 jaar geleden Flame

  Ik en mijn buddie beginnen hier volgende week hier ook mee!!!

 • 5 jaar geleden Lotte

  Ik ben ook begonnen vandaag! Let's go!

 • 5 jaar geleden Mijzelf

  vanaf vandaag! GO GO GO

 • 5 jaar geleden MantenDesign

  Ik denk altijd, ja lets do this. En dan lig ik de volgende dag toch gewoon lekker in mn bedje. Maar deze keer ga ik het echt proberen. 😜

 • 5 jaar geleden Rixt

  haha ik voel me zo akward als ik dat alleen in m'n kamer sta te doen! :$

 • 5 jaar geleden Loup Garou

  Ik ben vandaag begonnen

 • 5 jaar geleden Mijzelf

  I'm in! vanaf vandaag! Ook de andere ga ik proberen

 • 5 jaar geleden Lovefortheblog

  als je eerst stretcht vermindert dat de kans op spierpijn , het helpt bij mij wel x

 • 5 jaar geleden XITSREALYMEX

  heeft iemand dit al helemaal gedaan want ik ben bang dat ik het echt helemaal voor niks ga doen

 • 5 jaar geleden Ellemarietje

  @michelleblub ik ook

 • 5 jaar geleden RockChick

  Ik ga vandaag beginnen!!

 • 5 jaar geleden michelleblub

  ik ga vandaag gewoon beginnen!

 • 5 jaar geleden maxime

  ik denk dat het mooi is als je resultaat ziet, maar als je dat niet ziet: wees trots op jezelf dat je dit hebt volgehouden en top !

 • 5 jaar geleden nikkivz

  nou 1jan lekker beginnen en zien wat er gaat gebeuren

 • 5 jaar geleden Nienx

  Bij dag 10 maar nog nooit heel erg moe geweest of spierpijn gehad? :$ heeft iemand trouwens echt al resultaat gezien ?

 • 5 jaar geleden erinnx

  Je moet juist doorgaan met spierpijn. Ik squat ook weer, maar niet mee met de challenge. Maandag deed ik er 60, dinsdag 25, woensdag en donderdag 100 gedaan.

  Nergens meer last van, had alleen dinsdag pijn. ;p Vrijdag een rustdagje gehad en vandaag ga ik er denk ik 70 doen.

  Liefss

 • 5 jaar geleden Julia

  Echt top dit schema! Ik ben al een tijdje bezig met om de dag 50 squats, 50 donkey kicks per been, 50 squats en dan weer een dag rust. Fijn, maar ik denk dat mijn lichaam het inmiddels gewend is en ik merk weinig verschil tot nu toe. Dit schema ziet er wat uitdagender uit en waarschijnlijk ook een perfecte opbouw tot een wél duidelijk verschil. Ik ga dit schema vanaf vandaag starten met 55 squats, 55 donkey kicks per been, 55 squats. En dan morgen 60 squats, 60 donkey kicks per been en weer 60 squats etc etc. Mijn J.Lo ass is in de maak!

 • 5 jaar geleden lovelifex

  I'm all in! Vandaag dag 13 alweer, pfoee :')

 • 5 jaar geleden pandaxloverr

  begin morgen

 • 5 jaar geleden Maxime

  ik ben nu op dag 14 heb het gewoon goed volgehouden, 1 dag spierpijn gehad maar niet heel erg, verder voel ik dus echt helemaal niets. Ik ga wel echt laag en ook gewoon achter elkaar. Kan het zijn dat je niets voelt na 14 dagen? moet dat nog komen of doe ik iets verkeerd?

 • 5 jaar geleden chantal

  Ben ook maar eens begonnen, dag 1 zit erop

 • 5 jaar geleden Berna

  Ik denk eigenlijk niet dat het veel resultaat gaat geven, maar ik ga het gewoon proberen.

 • 5 jaar geleden Seaqueenx

  Echt goed bedacht! @Girlscene

 • 5 jaar geleden Nicky Hartog

  Begonnen! Dag 1 zit erop

 • 5 jaar geleden Rachelle

  Dag 1 zit erop, de eerste 50 squats gingen goed. Hopen dat ik het deze keer ook echt ga volhouden, zodat ik in december in een mooie galajurk sta met een mooi figuur

 • 5 jaar geleden ♥echteliefde

  leuk! ik doe mee!

 • 5 jaar geleden sarah

  oke en we beginnen er vanavond mee

 • 5 jaar geleden Teenjuwel

  Ik doe mee! Begin maandag. Past perfect bij een nieuwe start op kamers!

 • 5 jaar geleden ilovekidrauhl_

  Ik doe mee, ik begin waarschijnlijk morgen of maandag ^-^!

 • 5 jaar geleden Negru Voda

  Dit ga ik ook doen. Alleen wat na die 30 dagen? Gewoon ermee doorgaan>

 • 5 jaar geleden Stella

  Ik doe mee!

 • 5 jaar geleden normaliteit

  dag 1 :P 30 dagen moet me wel lukken

 • 5 jaar geleden lotte1997

  Dag 13, het is het echt waard!

 • 6 jaar geleden Soepstengel

  Ik denk dat ik dit wil gaan doen!

 • 6 jaar geleden Jissa

  Oké, ik ga t doen, maar wel met goede warming-up en cooling-down als ik de comments zo lees...

 • 6 jaar geleden xkusjecin

  Oke ik heb het dus helemaal verkeerd gedaan :p. Ik deed eerst 50 squats op een dag en toen nam ik 1min. Pauze en toen deed ik er nog een keer 50.. Ik heb nu echt kaulo veel spierpijn .

 • 6 jaar geleden Sabine Prins

  Heb dit gedaan en ik zelf zag er wat van. Ik deed telkens 50 squats, even rust, weer 50 squats, rust etc. omdat ik het wat zwaar vond, maar ik heb t toch gehaald haha.

 • 6 jaar geleden coooockiex

  ik doe t gelijk!!

 • 6 jaar geleden xyvonnx

  Ikdoe mee! x

 • 6 jaar geleden Hangbuikzwijntje!

  Dag 3 achter de rug, heb dag 1 en 2 wel is moeten stoppen want ik kon het niet in keer, en ik heb op dag 2 enorme spierpijn gehad, ik kan amper wandelen dus ik raad iedereen aan om zeker te stretchen na de workout!

 • 6 jaar geleden xxb

  I'm in Ik ben vandaag bij dag 2 en ik heb echt al heel veel spierpijn!

 • 6 jaar geleden _lauraaaax

  pff net klaar met day 15! vind het nu wel zwaar hoor, gelukkig ben ik al op de helft.

 • 6 jaar geleden Tessa Marcinkowski

  blogilates heeft een squat-uitdaging! Zoek op youtube: Blogilates call me maybe

  Heel handig om het een paar keer achter elkaar te doen

 • 6 jaar geleden Datbenikk_

  Ik ben vandaag bij dag 3! ik merk nog niet zoveel maarja, ik hoop dat het komt! Ik ben wel super gemotiveerd dus, ik hoop dat het helpt, ehmm heb alleen een vraag? is het ook goed als ik dan tussendoor hardloop? Echt aan te raden deze workout

 • 6 jaar geleden Lara

  Goede workout tips!

  Wil je mijn facebookpagina liken? https://www.facebook.com/DecadeOfStyle