De leukste hotspots van Utrecht!

Lifestyle door Petra

Het is altijd leuk om een dagje uit te gaan naar een andere stad! Gezellig winkelen, terrasjes pakken, uitgaan met vriendinnen. Maar wat zijn nu dé hotspots in een andere stad? We lichten elke keer de leukste hotspots uit van verschillende steden. Met deze keer de leukste hotspots van Utrecht!

Bar restaurant Walden Domplein 16

Walden
Bron: iens

Walden
Bron: iens

Walden is het favoriete borrel- en koffieplekje van Hilde. Ze hebben namelijk ontzettend lekkere en speciale koffie. Voor een borrel zit je hier ook goed. Walden heeft namelijk een gevarieerde wijnkaart en veel verschillende borrelhapjes. Naast de koffie en de borrels, kun je hier ook terecht voor lunch en diner. Je kunt hier onder andere lekkere tapas eten. In het restaurant/bar staan verschillende soorten bankjes, stoelen en tafeltjes, welke allemaal een eigen hoekje vormen. Een perfecte plek om te loungen dus! Walden heeft een vrij luxe uitstraling, maar is toch relatief goedkoop. Een lunch kost je maar 7 euro en als je samen met iemand anders gaat lunchen betaal je slechts 12 euro.

Zussen Korte Jansstraat 23

Zussen
Bron: dor.st

Zussen
Bron: bezoek-Utrecht

Een ander favoriet plekje van Hilde is Zussen. De inrichting is een combinatie van modern en strak met barok en om het af te maken hangen er takken en geweien aan de muur. Je kan bij Zussen voor alles terecht: koffie (neem dan de caramella chocolade carameltaart bij de koffie, deze is erg lekker!), lunch, diner… maar het liefst kom ik hier voor de heerlijke cocktails die ze hier serveren! Alle traditionele cocktails staan op de kaart en Zussen heeft ook eigen cocktails op de kaart staan. De fruit met kruiden gecombineerde cocktails kan ik ook zeker aanraden. Helaas zijn cocktails altijd wel een beetje prijzig, maar doordeweeks hebben ze verschillende kortingsacties.

Broers Janskerkhof 9

Broers
Bron: broers

Broers
Bron: broers

Het zaakje naast Zussen; Broers is Hilde’s favoriet voor de lunch of high tea. Broers is opgedeeld in wat kleinere ruimtes waardoor je niet het gevoel hebt dat je in een gigantische zaak zit, al is dit in feite wel het geval. Elk zaaltje is ook weer anders ingedeeld, waardoor als je steeds op een andere plek gaat zitten, je denkt dat je in een ander zaakje terecht bent gekomen. De lunchkaart is erg uitgebreid en de prijzen zijn relatief laag, altijd fijn voor een student!

Bakkerswinkel Wittenvrouwenstraat 2

Bakkerswinkel
Bron: ridderschapkwartier

Bakkerswinkel
Bron: beautylab

Bakkerswinkel
Bron: bezoek-Utrecht

Een ander tentje dat ook hoog op Hilde’s lijstje staat is: de Bakkerswinkel (tevens ook de hotspot van Liset). Perfect voor koffie en ook heel geschikt voor de lunch. Helaas zit het tentje erg dichtbij de universiteit en de UB, waardoor ik in een week toch wel flink meer kwijt ben aan ontbijtjes/lunch en koffie dan gepland! De bakkerswinkel heeft naast de winkel zelf een klein cafeetje met een authentieke uitstraling, het doet een beetje denken aan het oude boerderijleven. In de bakkerswinkel zijn alle broodjes vers en zelfgemaakt. De producten zijn biologisch en komen uit de streek, we like! Alles van de Bakkerswinkel is vers en dat proef je ook.

Bigoli Schoutenstraat 7 & 12

Bigoli
Bron: culy

In deze straat zit de winkel en de lunchzaak van Bigoli, de hotspot van Tessa. Bij de lunchzaak kun je heerlijk lunchen met verse Italiaanse broodjes! Verder hangt er een hele relaxte sfeer, ook niet geheel onbelangrijk. Extra leuk is dat je de producten ook in de winkel kunt kopen.

Lefebre Neude 2

Lefebvre
Bron: Venuez

Lefebvre
Bron: Venuez

Dit wijncafé is voor de wijnliefhebbers onder ons dé place to be in Utrecht! Dit is wederom een hotspot van Tessa :-). Je kunt hier heerlijk borrelen met een groep vriendinnen. Het personeel heeft verstand van wijnen (ook niet geheel onbelangrijk voor een wijncafé ;-)) en kan je goed adviseren (vooral handig voor de wijnleken onder ons). Het is er altijd gezellig druk en ook de borrelhapjes zijn heerlijk!

Yoghurt Barn Vinkenburgstraat 15

Yoghurt
Bron: nadelunch

Yoghurt
Bron: chummee

Volgens de laatste trends serveren ze hier frozen yoghurt. De yoghurt is biologisch, hier kun je dus verantwoord van genieten! De eigenaren zijn super enthousiast en gastvrij. Ook worden er heerlijke combinaties met yoghurt geserveerd. Maar je kunt ook je eigen bakje met toppings samen stellen.

De Markt Drieharingstraat 27

De Markt
Bron: iens

De hotspot van Mariëlle, stagiaire van Vrouwen.nl, is de Markt. Bij dit restaurant kun je heerlijk Italiaans eten met een goed wijntje erbij. Het restaurant is ook heel sfeervol ingericht.

Naast de Markt Drieharingstraat 31

Naast de Markt
Bron: iens

Een andere hotspot van Mariëlle is het restaurant: 'Naast de Markt'. 'Naast de Markt' is het kleine broertje van restaurant 'de Markt'. Ook hier kun je terecht voor heerlijke Italiaanse gerechten, maar ook voor een heerlijke salade ben je hier bij het goede adres. Naast 'de Markt' heeft een brede mediterrane karakter tot vergelijking met de Markt.

Olivier Achter Clarenbrug 6a

Olivier
Bron: eetnu

Olivier
Bron: eetnu

Olivier is een Belgisch biercafé en ook een hotspot van Mariëlle. Hier kun je terecht voor een hapje en een drankje in Belgische sfeer. Het is er altijd erg gezellig!

Havana Oudkerkhof 29

Havana
Bron: havanautrecht

Havana
Bron: havanautrecht

Havana is een gezellig eetcafé. Je kunt hier terecht voor een hapje en een drankje. In het weekend wordt de boel ’s avonds omgetoverd zodat je er ook uit kunt gaan. Extra tip: Bij Havana kun je ook heerlijke cocktails drinken!

LE:EN Heuveloord 140

Leen
Bron: iens

Leen
Bron: iens

LE:EN is de hotspot van Karin, hoofdredacteur van Ze.nl. Je kunt hier heerlijk Aziatisch eten en de sfeer van het restaurant is ook erg leuk. Het restaurant is stijlvol ingericht. Een grappig detail van dit restaurant is dat je op de wc een bandje van een Japanse taalcursus hoort.

Shoproute in Utrecht
Wil jij heerlijk een dagje shoppen in Utrecht? Neem dan hier een kijkje voor een leuke shoproute!

Wij willen heel graag leuke hotspots uit andere steden uitlichten, maar wij weten daar helaas niet veel. Volgende keer willen wij graag de hotspots in Rotterdam behandelen. Woon jij in Rotterdam en/of weet je leuke tentjes die je echt wil aanraden, stuur dan je tip zo snel mogelijk naar info@girlscene.nl. Vermeld hierbij de naam + adres + waarom het zo leuk is. Zodat jouw hotspot in het volgende artikel komt!

Wat is jouw favoriete hotspot in Utrecht en zijn we nog leuke hotspots vergeten?