Lifestyle

Hoe overleef ik een meerdaags festival?

63
Nog even en dan gaat het festivalseizoen weer van start! Trek de laarzen maar uit de kast en houd de tickets paraat, het zal niet lang meer duren. De laatste goede festivals zijn al weer een paar maanden geleden, dus bij deze de beste tips and tricks voor een geweldige zomer... op de camping!
 

Bron: Tumblr

Kun jij ook niet wachten om te dansen in de zon met een lekker drankje in de handen? Wij ook niet. Mensenmassa's, muziek en vooral veel plezier!
De eerste festivals zijn meestal vanaf mei. Natuurlijk zijn er al eerder wat feestjes en het seizoen loopt niet op een specifieke datum op haar einde. Maar laten we voor het gemak uitgaan van mei. 

Ga jij meerdere dagen naar een festival? Blijf je slapen? Zorg dan dat je goed bent voorbereid. Wij hebben een paar tips die iedere dame in nood zullen helpen:) 

Ticket
Zonder ticket geen festival, dus zorg dat deze op orde is. Voor bepaalde festivals gaat de verkoop ontzettend hard. Wees daarom op tijd. Lowlands is vaak al binnen enkele uren uitverkocht. Je zou daarom met meerdere mensen kaartjes kunnen bemachtigen. Ga samen op tijd (een half uur tot een uur) van tevoren al voor de computer zitten en klik op het juiste moment op de bestelbutton. Het kan zo zijn dat je niet direct in de wachtrij komt. Vergeet dan niet op tijd te refreshen. Zo kom je weer 'nieuw' op de pagina en kan je vaak makkelijker een bestelling plaatsen.

Het is sowieso verstandig om op tijd een kaartje te halen, ook al gaat de verkoop niet bizar snel. Je maakt dan een grote kans om bij de zogenaamde Early Birds uit te komen. Dan betaal je een leukere prijs, dan wanneer je een regulier ticket afrekent. Mocht je bang zijn dat je misschien niet gaat? Veel festivals raken uitverkocht en via Facebook raak je makkelijk je kaartjes kwijt. 


Bron: Tumblr

Houd het wel vriendelijk dames. De bedoeling van een festival is dat iedereen voor een leuke prijs een geweldige dag meemaakt. Mocht je niet gaan? Dan kun je het kaartje verkopen, maar vraag geen woekerprijzen. Jij zou het zelf ook niet leuk vinden als je drie keer de normale prijs moet afrekenen. 

Tassen
Zorg dat je goede en stevige tassen meeneemt naar een festivalcamping. De kans is groot dat je nog een stuk moet lopen voordat je het goede plekje hebt bemachtigd. Daarom is het verstandig om voor grote, praktische tassen te kiezen. Een rugzak is goed voor de zware spullen. Je rug kan meer dragen dan je armen en het gewicht wordt beter verdeeld. Heb je schoudertassen? Neem die dan ook mee, maar check even of de band niet al te smal is. Dat gaat namelijk (zeker in de hitte) enorm snijden en voor je het weet, zit je onder de striemen en blauwe plekken. Vergeet ook niet om een aantal plastic zakken mee te nemen. Eentje om 's ochtends naar de douche te wandelen, maar ook een paar voor afval en was. 

Punt van herkenning
Ken je die foto's van festivalcampings? Waarschijnlijk ontdek je tientallen dezelfde tentjes die toch wel erg dicht op elkaar staan. En dat groene koepeltentje? Die heb jij ook! Zorg daarom voor een herkenningspunt. Zoek naar iets wat je makkelijk kunt vinden op het moment dat je later terugkomt. Dat kan een bepaalde lantaarnpaal zijn of dat grote bord van de buren. Vind je het toch moeilijk en vertrouw je jouw inschattingsvermogen na een paar drankjes niet? Neem dan een eigen vlag mee! Dat ziet er gezellig uit en binnen no time heb jij een eigen territorium dat je uit duizenden vindt!


Bron: Thefancy

Oordoppen
De oren zijn ontzettend belangrijk en het is dan ook jouw taak om ze te beschermen tegen mogelijke beschadigingen. De muziek op een festival, zeker op een camping, kan tot in de vroege uurtjes doorgaan. Neem daarom een paar oordoppen mee. Deze zorgen ervoor dat het meeste geluid aan je voorbij gaat en dat je nog wat nachtrust meekrijgt. Zo ben jij de volgende dag al weer vroeg klaar om het feest te rocken. Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk niet het gehele geluid kunt uitsluiten. Maar de muziek wordt wel wat minder en alle beetjes helpen als je wilt slapen. 


Bron: Janet

Vuilniszakken
Op veel festivalcampings worden vuilniszakken uitgedeeld. Dat is om het milieu te besparen, want een festival gaat vaak gepaard met ontzettend veel vuiligheid en rommel. Ga echter van niets uit en zorg zelf ook voor wat vuilniszakken. Zo kun je in ieder geval de ruimte rondom de tent wat schoon houden. Je krijgt de hele camping natuurlijk niet schoon, maar het is erg fijn om de tent uit te stappen en niet met de voeten in een klodder mayonaise te staan. 

Meerdere handdoeken
Ook al duurt een festival maar twee dagen. Er is een grote kans dat je zeker meer dan twee handdoeken nodig hebt. Je bent afhankelijk van een kleine tent dus er is geen ruimte om een handdoek te laten drogen. Het zou zo kunnen zijn dat de zon schijnt en dat je de doek over de tent kunt hangen. Maar het kan ook zo zijn dat de handdoek op de grond beland en zoals gezegd, die is absoluut niet schoon. Bovendien is er ook kans op regen en dan wordt de handdoek niet droog. Zorg dus voor meer droge spullen.


Bron: Janet

Douchen
Het fenomeen douchen is op een meerdaags festival een hele onderneming. Je bent samen met duizenden anderen afhankelijk van een beperkt aantal douchehokjes. Wij raden je aan om van het ergste uit te gaan, daarna kan het alleen nog meevallen. Kies sowieso voor een gunstig tijdstip. Ga van acht tot elf uur niet douchen want dan is de drukte enorm. Je staat lang in de rij, het water kan op zijn en er is voor het personeel geen tijd om alles schoon te houden. Kies ook voor badslippers! Er wordt veel zand meegenomen in de cabines en je kunt ook nog eens een voetschimmel oplopen.

Kies voor makkelijke kleding die makkelijk aan en uit kan. Neem je outfit niet mee; maar doe dat weer in de tent. Net als de make-up en zo. In de douchehokken is het vaak gewoon te druk en alles is nat. Neem natuurlijk wel douchespullen en schoon ondergoed mee. Die kun je vaak droog leggen op een bank voor het douchehokje. Er wordt meestal niet gestolen; maar laat waardevolle dingen niet slingeren. Oh ja, ken je die mini's in drogisterijen? Die kleine flesjes zeep en shampoo? Deze zijn perfect voor festivals, want ze besparen ruimte. Kies ook voor een goed scheermes, want door de kleine ruimte en het weinige comfort, is de kans groot dat je jezelf makkelijk snijdt. 


Bron: Facebook

Water
Zorg dat je zelf (ONGEOPENDE) flessen water meeneemt. Zodoende heb je altijd wat te drinken in de ochtend of wanneer je jezelf niet zo lekker voelt. We benadrukken dat alle flessen op het moment dat je de camping of het terrein betreedt gesloten moeten zijn. Mochten ze al open zijn, worden ze vaak door de bewakers tijdens de grote check weggegooid. Dit in verband met drugs. Wil je bier of alcohol meenemen? Meestal mag dat, maar zorg dat je voor een plastic verpakking kiest. Glazen flesjes bier of wijn worden weggegooid. 

Eten
Een festivalterrein of camping is altijd voorzien van kraampjes en eetplekken. Deze zijn echter wel prijzig en niet altijd open. Zorg dus dat je altijd zelf wat te eten bij je hebt. Houd er rekening mee dat je eten niet kunt opwarmen en niet kunt koelen. Zorg er dus voor dat je voor eten kiest dat niet snel vergaat of een moeilijke bereidingswijze vereist. Denk bij eten aan wat fruit (geen aardbeien, maar bijvoorbeeld appels), crackers, noodles of chips.

Portemonnee
Het is slim om een kleine portemonnee mee te nemen waarin je goed muntjes kunt opbergen. Kies voor een rits in plaats van magneet en laat overbodige pasjes vooral thuis! Er is een flinke kans aanwezig dat je die kwijtraakt. We raden sowieso aan om kostbare dingen (ook sieraden) thuis te laten. Deze dingen gaan makkelijk kapot tijdens het dansen of het opbouwen van een tent. Bovendien moet je niet vergeten dat je de tent overdag meestal onbewaakt achterlaat. Het is voor dieven een uitgelezen mogelijkheid om naar mooie dingen op zoek te gaan! Heb je die giftcard, schoolkaart en paspoort echt nodig? Nee? Laat die dan veilig thuis. Je kunt huissleutels ook thuis laten of bij iemand anders waar je die daarna kunt ophalen. Zo kun je na het festival altijd goed thuiskomen. 

Extra batterij of extra mobiel
Een tent is niet voorzien van een stopcontact. Je bent dus afhankelijk van speciale oplaadpunten voor de telefoon. Neem sowieso ZELF een oplader mee. Er zijn dan wel oplaadpunten, maar zij beschikken niet altijd over (dan wel over genoeg) opladers. Meestal kun je de telefoon een bepaalde tijd opladen, niet totdat het instrument geheel is opgeladen. Wacht daarom niet tot het einde want, misschien sta je dan na het opladen alsnog met 40 procent. Wij raden je eigenlijk aan om voor die paar dagen afscheid van je eigen telefoon te nemen en een oude Nokia of iets dergelijks mee te nemen. Deze gaan serieus stukken langer mee! Soms wel twee tot drie dagen. Bovendien gaan ze minder makkelijk kapot (een 3310 kun je onvoorstelbaar vaak laten stuiteren) en ze zijn relatief een stuk goedkoper! Vandaar dat deze telefoon minder snel wordt gestolen. Zorg dat je iedereen op tijd op de hoogte stelt van het feit dat je misschien geen gebruik kunt maken van Whatsapp. Jij hebt misschien het internet uitgeschakeld (of hebt het niet), maar door alle installaties is er vaak ook een minder goede internetverbinding. Sla altijd wat belangrijke nummers op, zodat je bij nood makkelijk contact met iemand kunt opnemen. 

Pijnstillers
Zorg altijd dat je een paar aspirientjes of paracetamols bij je hebt. Het kan namelijk zijn dat je ziek wordt door onder andere alcohol, te weinig slaap, verkeerd eten of door andere oorzaken. Neem NOOIT medicijnen van anderen aan, tenzij je ze écht goed kent. Je weet nooit wat erin zit en het zou zomaar eens gevaarlijk kunnen zijn. Heb je alcohol of andere verdovende middelen op? Laat medicijnen dan liever achterwege, want combinaties kunnen rampzalig uitpakken. 


Bron: Janet

Pyjama
Misschien slaap jij thuis het liefste naakt of in een ieniemienie onderbroek. Op een camping kun je dat beter achterwege laten. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat je midden in de nacht bezoek krijgt van een dronken persoon die de eigen tent niet meer kan vinden. Bovendien is het iedere ochtend een ware sport om voorbijgangers vanuit je tentje te bekijken. Je zou nogal wat bekijks trekken als je zelf in een klein onderbroekje voorbij komt! Misschien vind je dat zelf helemaal niet vervelend, wij willen je er enkel even op wijzen. Kies voor een makkelijke pyjama die snel aan en uit gaat. Dat is toch wat fijner verkleden als je in het donker gaat slapen. Houd ook rekening met het weer. Is het warm? Kies dan voor een kortere pyjama, anders drijf je de volgende dag de tent uit. Is het koud? Kies dan voor een warme pyjama en een goede slaapzak. De grond koelt namelijk 's nachts af en daarna wordt het vaak erg koud. Vaak slaap je door, maar je wordt ontzettend koud wakker. Bah. 

Toiletspullen
Neem niet al te veel toiletspullen mee. Je hebt waarschijnlijk toch niet genoeg ruimte, middelen of tijd om je fatsoenlijk op te maken. Kies dus voor de spullen die je echt nodig hebt. Een stijltang hoort daar niet bij. Vergeet artikelen als een tandenborstel, borstel, SPIEGEL, tandpasta, dagverzorging, zonnebrand, en make-up doekjes niet. Met name die laatste zijn erg fijn omdat je zelf geen water in de tent hebt. Zo kun je toch makkelijk de make-up voor het slapen verwijderen.

Je kunt natuurlijk wel wat make-up meenemen en hoeft echt niet alles thuis te laten. Het is echt niet Echte Meisjes In De Jungle, maar je zult later merken dat het fijn is dat je niet al te veel gewicht hebt meegenomen. Vergeet ook niet om wat pleisters mee te nemen. Het komt namelijk vaak voor dat je jezelf ergens aan openhaalt of dat je blaren hebt. Pleisters zijn dan een godsgeschenk. Nog zoiets; wc-papier en zakdoekjes. Een toiletbezoek op een festival is echt niet fijn, maar je moet er even doorheen. Kijk vooral niet naar de dixies en zet een knop om. Het komt nogal eens voor dat het wc-papier op is, dus dan zijn zakdoekjes en eigen papier extra handig!
Laat die dure zonnebril achterwege. Grote kans dat die kwijtraakt of dat het valt en iemand anders erop gaat staan. Ai! Zonde! Misschien kun je voor een festival beter voor een goedkopere variant van bijvoorbeeld H&M kiezen. 


Bron: Janet

Koffer
Laat een koffer achterwege. Je kunt er misschien veel in kwijt, maar je krijgt ze niet makkelijk mee op een festivalterrein of op een camping. De kans is namelijk groot dat je over padjes, gras en door de modder moet. Zonde van de koffer en onnodig veel gesleep. Nogmaals, kies voor een grote rugzak of een backpack. Een kussen is optioneel. Het slaapt natuurlijk wel iets lekkerder, maar een kussen neemt veel ruimte in en is vaak oncomfortabel meeslepen. Misschien kun je een grote trui als kussen gebruiken? Niet geweldig, maar voor een paar dagen is het ook geen ramp. 


Bron: Janet

Naar welke festivals ga jij dit jaar? En heb jij nog festivaltips die je graag wil delen?

LOVE dit artikel
22 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

63 reacties

 • 3 jaar geleden Rianne

  Dit jaar weer naar Tomorrowland! Tip: Koop je tent, luchtbed etc. op de camping zelf. De meeste festivalcampings hebben tegenwoordig wel een campingwinkel waar je al je spullen kunt kopen. Op Tomorrowland stond er vorig jaar een campingwinkel van Tentenzo. Ik heb op hun website gekeken en ze staan er dit jaar weer en je kan zelfs je spullen van tevoren bestellen.

  Het is inderdaad erg handig om een in warme slaapzak te slapen. Want het kan in de nacht flink afkoelen!

 • 4 jaar geleden susan

  bijna paaaaaaspop can't wait!!

 • 4 jaar geleden xxxmargo

  over 4 dagen PAAAAAAAAAASPOP

 • 4 jaar geleden Evajudith

  Solar

 • 4 jaar geleden Ilke Kok

  ik ga dit jaar naar defqon, tomorrowland en dominator

 • 4 jaar geleden Ilke Kok

  @dreamlovepray die laatste foto kan net zo goed van defqon zijn xD haha geloof me maar

 • 5 jaar geleden Josefien-girlpower

  ja zorg dat je een extra broek en onderbroek bij hebt want de WC's kunnen bezet zijn en je wil niet dat je voor schandaal loopt met die vieze broek

 • 5 jaar geleden Wendy van den Boom

  Hebben jullie deze tent gezien? Echt vet hahaha http://www.megagadgets.nl/volkswagen-kampeertent.html

 • 5 jaar geleden Juelz

  Eerste keer Lowlands!!

 • 5 jaar geleden Fairytears.

  pinkpop :3

 • 5 jaar geleden saxolicious

  Rockwerchter! zin annn

 • 5 jaar geleden SupremeBitch

  INTENTS FESTIVAAL

 • 5 jaar geleden fluorescent

  Aaah, dit artikel is zeer handig. Eerste keer dat ik ga kamperen bij Rock Werchter. Zó veel zin in!!

 • 5 jaar geleden Miamore

  LOWLANDS woehoee

 • 5 jaar geleden Saar

  Tomorrowland! Nu al zin in

 • 5 jaar geleden Fleur

  TIP! Als het water op een gegeven moment je neus uit komt, neem dan LIMONADESIROOP (citroen, aardbei) mee! Heb je weer even iets anders dan bier en water, en je kan er het hele weekend mee doen.

 • 5 jaar geleden Tessa

  SZIGET 2013

 • 5 jaar geleden Hannah

  Neem babydoekjes mee!

 • 5 jaar geleden Anne-Li

  Ik wil zoooo graag naar Tomorrowland willen !

  Helaas nog wat langer wachten , maar als ik 16 ben ...

 • 5 jaar geleden Freja

  Tomorrowland!!

 • 5 jaar geleden Ophelia

  Omg, ik wil ook zo graag naar een festival :/

  Heeft iemand tips voor een 15 jarige?

  note me please

 • 5 jaar geleden dreamlovepray

  Die laatste foto is van opwekking lijkt wel Was awesome!

 • 5 jaar geleden Andrea

  Dit jaar ga ik alle festivals af! Alleen op zo'n camping zitten daar begin ik niet aan brr niets voor mij!

 • 5 jaar geleden Boppin Betty

  Vergeet ook vooral vlak voor vertrek je te checken of je je kaartjes bij hebt. Want mijn ex-vriendje was toen zijn kaartje vergeten, we waren in België, toen heeft ie voor 300 euro een nieuw kaartje gekocht aan de kassa... Toen we thuiskwamen hing z'n ongebruikte kaartje mooi op zijn prikbord.

 • 5 jaar geleden Zoë

  Ik ga naar Rock Werchter! echt bedankt voor de tips, want het is de eerste keer dat ik kampeer op een festival

 • 5 jaar geleden hijacked

  sziget en rock werchter! heel veel zin in. bij sziget koop ik ook een city pas. daarmee kan je gratis door de stad reizen. En daar zit ook een gratis bezoek aan een badhuis bij! erg lekker na een paar dagen onder zo'n koud vies festival doucheje

 • 5 jaar geleden BeautifulRed

  De tip van de pagina refreshen klopt niet want dan kom je opnieuw in de wachtrij, gewoon flink op tijd op de computer gaan zodat je vooraan in de wachtrij staat ..

  Ik ga dit jaar alleen naar pinkpop, rest losse concerten.

 • 5 jaar geleden Misguided

  Na 2 keer lowlands dit jaar naar paaspop en rockwerchter. zin in!

 • 5 jaar geleden nicky

  Gewoon fijn niet denken en lekker gek doen zo overleef je en festival

 • 5 jaar geleden Bohemianchic

  Lowlandsss!

  & Indian Summer

 • 5 jaar geleden Eugenie

  Intens festival !!!!

 • 5 jaar geleden Secrets

  Rock Werchter (: & Gladiolen (onbekend festival in de buurt). En misschien ook nog Graspop

 • 5 jaar geleden Oxelsnor

  Beetje jammer deze tips , mensen moeten dit juist zelf uitvinden dat is zo veel leuker !

  Ik heb wel geleerd sinds pukkelpop 2011 dat ik ALTIJD een paar rubber laarzen bij me heb n__n

 • 5 jaar geleden Lisa

  Ik ga naar Sziget! Jeeeej

 • 5 jaar geleden Celine

  ik ga na Pinkpop en Glastonbury!

  pinkpop ga ik niet camperen want ik woon er toch maar 10 minutjes vanaf dus kan ik net zo goed thuis gaan douchen.

  maar Glastonbury moet ik echt gaan camperen.. ik zie er nu al tegen op!

 • 5 jaar geleden justshar0nn

  Ben zelf 2x naar Lowlands en 3 x naar rock am ring in duitsland geweest. Advies van grote tas is inderdaad erg makkelijk, zorg ook voor een goed luchtbed en een fijn kussen, Een festival heb je vrij weinig nacht rust, maar de tijd dat je slaapt is het prettig om optimaal te liggen. Daarnaast zijn dingen als ibuprofen/paracetamol, dextro ( tegen misselijkheid ) pleisters etc ook fijn. Daarnaast zou ik gemakkelijke kleding meenemen en zeker geen nieuwe kleding, zelf neem ik altijd een warm vest mee, al is de voorspelling warm, in de avond koelt het vaak flink af en is het lekker iets warms te hebben. Een schaar is ook ideaal, voor het openen van dingen en het eventueel afknippen van broekspijpen mocht het toch warmer worden dan voorspelt. Bij legerwinkels maar ook bijvoorbeeld de action worden camping gastellen verkocht, hier kun je zelf makkelijk eten in opwarmen om toch goed gevoed te zijn. En neem zelf iets mee waar geen alcohol in zit, in de ochtend prettig en zeker na het veel drinken van alcohol.

  Ook alleen de sleutels en passen meenemen die je echt niet thuis kunt laten en nodig zult hebben. Vertrouw je het niet om dingen in je tent te laten liggen wat je niet bij je kunt houden zijn er ook altijd kluisjes aanwezig. Daarnaast, nee,m een oude telefoon mee! De batterij houd het langer vol, en internet heb je nauwelijks. Een vast punt afspreken met je groep is ook handig voor het geval je elkaar kwijt raakt en telefonisch niet kunt bereiken.

  Ook zijn babydoekjes, of zeep zonder water benodigd handig, douchen is te adviseren vroeg te doen ivm eventuele drukte, of overdag als iedereen op het terrein zelf is. Daarnaast neem blik of plastic mee want glas is niet toegestaan. Eten mag je niet meenemen het terrein op, zorg dat je goed ontbijt voordat je het terrein op gaat aangezien de prijs daar vrij hoog is.

  naar mijn idee een aantal handige producten:

  - Pijnstillers zoals ibuprofen of paracetaml

  - Dextro, hier zit druivensuiker in en is goed tegen misselijkheid

  - Pleisters

  - Schaar

  - Grote tas eventueel met wieltjes.

  - Goed luchtbed en kussen

  - Mini douche producten, dit scheelt veel ruimte

  - Handen schoon zonder water zeep

  - Meer paar sokken dan nodig, niemand wil koude en natte voeten

  - Stevige maar kleine handtas om belangrijke spullen mee te nemen.

  - Oude telefoon, gaat langer mee en internet heb je waarschijnlijk toch niet

 • 5 jaar geleden Elainalyn

  Ik ben twee jaar geleden naar Sziget geweest, heb mijn haren toen gewoon onder de kraan gewassen en heb me verder gewoon schoon gehouden met babydoekjes. Een festival is er ook om gewoon een beetje vies te kunnen zijn. Daarnaast waren die douches bij Sziget ram klote.

  Lowlands etc. douche nooit, hooguit alleen even mn haren/pony onder de kraan en ik ben klaar.

  Je kan je prima schoonhouden met van die doekjes.

  En voor downstairs, maakte ik gewoon een wegwerp washandje zeiknat en verdween ik vervolgens mijn tentje even in.

 • 5 jaar geleden Eline

  Wij nemen altijd zo'n grote plastic opvouwbare soort van jerrycan mee! Als er op je camping geen douchejes zijn vul je die gewoon bij de wasbakken met water en kan je dat ding als douche gebruiken

 • 5 jaar geleden ACS

  Vorig jaar bij Sziget elke dag met ijskoud water gedouched (er was geen warm water) en elke dag rond 30min in de rij om te douchen. Zoals @hallucinations ook vermeld is er veel stof en is het heel erg warm je tent wordt een oven dus is elke dag douchen wel lekker

 • 5 jaar geleden Hallucinations

  Douchen op festivals is voor mietjes, ik ga dit jaar voor de 5e keer alweer naar Lowlands en ik heb er nog nooit gedoucht :') Ik ga dit jaar ook voor het eerst naar Melt. Er had trouwens misschien nog wel een stukje over drugs op kunnen staan aangezien dat vrij veel gedaan wordt op festivals zeker als je naar Dour of Sziget gaat. Ik raad mensen op Sziget trouwens wel aan om te douchen, want daar wordt je wel echt heel snel heel erg vies door al het stof. Wat nog beter is om lekker naar een badhuis te gaan zoals het Gellart!

 • 5 jaar geleden tequilashot

  geloof mij, de helft van de mensen die meerdere dagen een festival bezoeken hebben daar andere middelen voor dan die hierboven staan beschreven.

 • 5 jaar geleden Andy

  Ik wil heel graag naar pinkpop, maar dat is het weekend van de examenuitslag en daarna zijn de herexamens... Niet dat ik er van uit ga dat ik die moet doen, maar het lijkt me toch wel zwaar fucked up als je dan daar bent terwijl je eigenlijk die maandag dan weer een examen moet maken XD

 • 5 jaar geleden A.J.

  Ik ga zo stuk, ik ga elk jaar naar pinkpop en pukkelpop, and trust me, wat jullie zeggen is niet helemaal correct, ik ga zo hard stuk. Btw eten wordt niet afgepakt en drinken ook niet, BUT je mag geen blikjes of glas mee. Ga goedkoop leven en neem is een brander, pannetje, en weggooibare bestek en borden en kook elke dag, elk moment, trust me, eten die je in alluminium kunt kopen, bederft niet, omdat ze gemaakt zijn voordat soort dagen. Als je jou kaartje gaat kopen, koop dan tegelijk, zoals bijv. pukkelpop moet je meteen je camping aangeven, en geloof mij camping a is binnen 20minuten al uitverkocht. Dus maak van te voren plannen met wie je gaat. Douchen is een must, trust me, zou jij serieus seks willen hebben met iemand die gedoucht is. De rijen duren echt niet zolang, het langs wat ik in een rij heb gestaan is nog geen 10minuten, en het is onbeperkt douchen, dus je kan er uren onder blijven zonder dat iemand gaat zeuren. En kleding maakt echt niet, als je nou half naakt rond loopt of helemaal bekleed het is en blijft bloedheet daar. Voor de mensen die nog nooit naar een festival zijn geweest, op alle festivals heb je oplaad punten voor je telefoon, je levert het in, komt een paar uur later terug, en tada je hebt een volle telefoon, en echt als je van het festival geniet, vergeet jij je telefoon ook compleet, want ik heb gebruik echt maar 4x in de 4-5 dagen slapen daar. Btw als je kaartje koopt, NIET REFRESHEN, want dan ga je steeds onderaan in de rij, ga je een kaartje kopen, koop het bij de freerecord shop, of bel, of ga online, maar bijna alle freerecordshops verkopen festival kaarten, ZONDER RIJEN... Ik zou geen rugtas meenemen op zo´n terrein, het zit alleen dwars als je in een groot mensen massa los staat te gaan, neem gewoon een kleine schoudertas mee, waar alleen je telefoons, opladers, portmonee, camera´s, en sleutels inpassen. Neem ook echt al deze dingen mee naar je festival terrein, want als jou tent berooft wordt, dan heb je tenminste de meest belangrijkste met je mee, en als je gaat, neem alleen je bankpas, idkaart en je donor en verzekering kaart mee, al die overbodige kaarten laat je thuis. En neem niet je hele sleutelbos mee. Bespreek met elkaar af waar je elkaar treft, Bijv. altijd aan de linkerkant van de tent. Dan weetje waar je elkaar kunt vinden. Als je toch alleen ergens heen gaat, zorg ervoor dat iedereen weet waar je heen gaat en neem je telefoon mee. Neem trouwens zo´n hele oude nokia telefoon mee, die hebben echt batterij voor de hele festival. Oordoppen helpen trouwens niet, want als er geen party is op festival terrein of de camping terrein, is er wel bij de meeste tenten een party, dus geluid is er altijd. Vriendin van mij slapen met hun ipod aan, ik vind dat echt storend, ik val wel inslaap door vermoeidheid.De tip¨van douchen is wel een goede trouwens, alleen het maakt niet uit of je iets vergeet, geloof mij je hoeft te schreeuwen naar de buurman/buurvrouw naast je, en ze lenen graag hun shampoo of zeep uit. Ik zou zelf geen make up doen op een festival, het heeft geen nut want je zweet het er toch af. Nog iets, de interverbinding is voor sommige telefoons echt kut op een festival, de ene jaar kan je niet eens een tweet sturen en een andere jaar wel weer. Dus begin maar te ontwennen van je telefoon.Als je trouwens hooikoorts heb, zou ik de pillen meenemen en combineren met een neusspray en paracetamol, want echt zo overleef ik het elk jaar, en als het echt te erg wordt, heeft ehbo handige tips en andere medicijnen om je beter te laten voelen. Btw, iedereen slaap in hun ondergoed daar, dus maak je geen zorgen over hoe jij slaapt, want echt, niemand is daar volledig gekleed, meiden lopen de hele dag in hun bikini's of ondergoed, en jongens ook. Je moet gewoon een beetje schijt hebben aan alles, want ja het boeit niemand wat. En neem niet zoveel spullen mee, je ziet net zoals op die foto dat mensen 3a6 tassen bij zich hebben, maar ik doe alles in een sporttas op wielen die veel vakjes heeft waart van alles en nog wat inkan. Je hebt sporttassen met wielen eronder die gemaakt zijn voor outdoors, met echt van die dikke wielen. Die zijn ook erg handig, ik gebruik nooit een rugtas van een paar liter, zo geen zin in, maarja als je dat echt wilt, is het een goede. En wat wij altijd doen is, als je met een groep gaat, de groep in 2en splitsen, de ene groep gaat de tenten eerst zetten, zodat je een goede plek kan bemachten zonder dat extra gewicht. en de rest wacht bij de spullen tot de anderen klaar zijn en dan samen de spullen erheen brengen. Vergeet je eigen wc papier niet mee te nemen, spullen om af te wassen, de pill natuurlijk en als je een ziekte hebt en je moet er medicijnen voor slikken die mee moeten gedurende de dag, moet je een kaart hebben waarop dat staat aangegeven anders kan je daarmee ook problemen krijgen. Als je trouwens diabeet bent en je gebruikt insuline, kan je het beste van te voren aangeven bij de festival hoe het zit en mag je het soms afgeven bij de EHBO als je je tent verlaat. En stop al je kleren in plastic zakken, na het meemaken van de pukkelpopstorm, heb ik toch echt geleerd om al mn spullen in te plastic zakken te pakken, om alsnog droge kleren te hebben. Vergeet extra piercings niet mee te nemen.

 • 5 jaar geleden E.

  Tomorrowland here we come!

  Nog een tip voor douchen... om 6 uur 's ochtends opstaan en dan gaan douchen! Er staat dan helemaal geen rij en je bent lekker snel klaar. Daarna gewoon nog een paar uurtjes verder slapen. Misschien niet super hygienisch, maar altijd beter dan 1,5 uur in de rij staan of helemaal niet douchen.

 • 5 jaar geleden hellooo

  Nasty dat sommige meiden niet douchen op zo'n festival.

  Als je naar een festival gaat is geld wel 't laatste waar je rekening mee moet houden kom op zeg 2.50 voor een douche al duur pfff

 • 5 jaar geleden Bijnamenprinses

  Voor de meisjes die naar Sziget gaan:

  - Ga voor een festivalbagpack, hier past in ieder geval alles in. Het is heel warm in Boedapest, dus neem niet te dikke zware kleren mee. Één goede trui is genoeg (neem die wel mee, 's nachts is het koud).

  - BABYDOEKJES. Daar kun je alles mee. Denk ook aan antibacteriële gel (Dixi's zijn niet okee) en allesreinigerdoekjes, altijd handig.

  - Douche 's middags of in een zwembad/badhuis dat je bezoekt

  - Vlakbij is een grote supermarkt, hier koop je broodjes die ongeveer 0,1 eurocent kosten.

  - Zorg dat je bevriend raakt met je buren, dan kun je samen een beetje toezicht houden en voorkomen dat je spullen gejat/gemolesteerd worden.

  - Neem voor de zekerheid echte oordoppen (als in partyplugs of iets dergelijks) mee, muziek hoor je prima en je loopt geen tinnitus op. De muziek is echt heel hard, zelfs als je wel wat gewend bent, en zo heb je het hele festival en ook de periode daarna nog plezier van je onbeschadigde gehoor.

  - HEEL VEEL PLEZIER, het is echt heel, heel erg gaaf en zeker de moeite waard om met de szigetexpress te gaan!

 • 5 jaar geleden eyooooooooooooooo

  eten wordt afgepakt, dus je moet het binnen smokkelen

 • 5 jaar geleden michellevrstppn

  Solar in ieder geval, voor de rest moet ik nog ff sparen :p

 • 5 jaar geleden Kippie

  Douchen? Nope, echt niet. Voorverpakte natte wegwerp washandjes van de kruidvat is een beter plan, betaal je ook maar 1x 2,50 voor 50 wasbeurten, ipv 2,50 voor 1.

  Voor mij word het pinkpop voor lang festival en verder heb ik nog fortarock... Niet heel veel bijzonders.

 • 5 jaar geleden Emily

  pinkpop was vorig jaar zo gaaf, jammer genoeg voor mij dit jaar waarschijnlijk geen festival

 • 5 jaar geleden JallyNienRosa

  Tip: begin nu al met het maken van een inpaklijst, je zult zien dat je op internet steeds weer dingen tegenkomt die echt mee moeten! (Kijk op forums enzo voor tips wat wel en niet mee te nemen) En zo weet je ook gelijk wat echt niet mee hoeft. Uiteindelijk heb je dan alles wat je moet hebben en zul je niet op het festival aankomen en erachter komen dat je iets vergeten bent

 • 5 jaar geleden crazylittleaddict

  Douchen? Neuh, veel te druk en relatief heel duur, 3 dagen dan maar niet douchen en wassen met een washandje. Onhygiënisch misschien, maar iedereen stinkt toch op eengegeven moment. Wat droogschampoo mee en je ziet er weer "redelijk" uit, zo ver als dat kan op een festival tenminste. Zoals al gezegd, de WC's zijn niet het geweldig en dat is een understatement. Ze stinken echt echt heel erg af en toe en bijna altijd is het wc-papier op. In je tent dus altijd extra rollen wc-papier, op het festival-terrein idd genoeg zakdoekjes mee! En ZAKLAMP! Heel, heel belangrijk. Anders kun je 's avonds in je tent niks terugvinden.

 • 5 jaar geleden wallofgreatmemories

  wat een mega handig artikel! echt super ga ik zeker gebruiken

 • 5 jaar geleden Coco

  Ik ga dit jaar voor de tweede keer naar Sziget in Hongarije!

 • 5 jaar geleden xoAnne

  HANDIGG

  ik ga deze zomer op kamp voor 10 dagen met heel veel mensen in een tentje, dit komt op het goede moment

 • 5 jaar geleden creativekid

  Defqon1!

 • 5 jaar geleden ChickWithGuns

  Die Lowlandstrap... Huilen. Wij dachten slim te zijn door een karretje mee te nemen en daar al onze meuk op te gooien, hadden alleen niet stilgestaan dat we die trap nog over moesten. Gelukkig waren er heel veel vriendelijke voorbijgangers die ons hielpen sjouwen =)

  En als je krap bij kas zit, zoals wij afgelopen jaar: bekers rapen! Niet als een dolle gebukt over het festivalterrein sjezen, maar gewoon na ieder optreden een rondje door de tent lopen, bekers inleveren en je hebt zo een weekend prima eten. En voor 's ochtends en 's middags kun je gewoon zelf eten meenemen. Wij hadden een wegwerpbarbecue, knakworstjes, van die vacuüm hamburgers, pannenkoeken en allerlei broodjes/koekjes etc. Ik heb in drie dagen Lowlands nog geen 20 euro uitgegeven, en toch prima gegeten en aardig doorgedronken

 • 5 jaar geleden AMORFATI

  ROCK WERCHTER! Ik ga voor het allereerst, maar wel met een meer ervaren vriendin. Ik ben echter nogal een tut, ook al heb ik ervaring met kamperen, dus het wordt voor mij nog een hele ervaring.. Heel fijn zo'n uitgebreid artikel met leuke foto's die het interessant houden

 • 5 jaar geleden -shoulda

  Leuk dat er eigen foto's gebruikt worden!

 • 5 jaar geleden Boppin Betty

  Dit jaar eerst Paaspop! We blijven bij een vriend slapen, dus geen camping dit jaar! Hoop dat het een beetje mooi weer is, zoals twee jaar geleden. Dat was echt heerlijk! Maar soms ook wel heet in de tenten. Ga dit jaar ook zeker naar RosRock. Misschien ook nog naar Appelpop. Verder weet ik nog niet naar welke festivals ik ga. Lowlands skip ik altijd, aangezien de kaarten al uitverkocht zijn voordat er ook maar één band bevestigd is.

  Tip van een festival: Drink tussen de biertjes door genoeg water! Zorg ook dat je voldoende eet, eet je niet op het terrein, zorg dan dat je wat te eten bij je hebt. Er is niets zo belangrijk als een goede bodem.

  Op Graspop zijn er altijd oplaadpunten. Dit zijn palen, verspreid over het terrein en de camping, waar je je telefoon kunt opladen. De palen beschikken over een relatief grote verzameling opladers. Als je naar het buitenland gaat en je hebt prepaid, zorg dan dat je zeker voldoende beltegoed hebt. Mocht je in geval van nood iemand moeten bereiken, dan weet je in elk geval zeker dat het niet aan je beltegoed hoeft te liggen. Ook handig als je je vrienden kwijtraakt op een festival. Handig is om iets aan te doen wat opvalt. Zodat je mensen, maar mensen ook jou, snel terug kunnen vinden op zo'n groot terrein met zoveel mensen...

 1. 1