Homemade Lions

Food door Redactie

Kun jij ook nooit genoeg krijgen van chocolade snacks? Voor de echte chocolade addicts onder ons heeft onze foodblogger Laura van Laura's Bakery nu een heerlijk recept voor homemade Lions. Maak nu zelf verse Lions thuis. Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!  

Lions

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je iets lekkers koopt en denkt: 'Dat kan ik ook!'. Dit heb ik zelf heel vaak. Koekjes, cake, taart en zoals nu: candy bars. Schotel mij maar iets voor en in mijn hoofd heb ik al een eigen versie bedacht. Zo had ik dat een poosje terug dus ook met Lions. Ik ging aan de slag en zie hier het resultaat: Homemade Lions. Een erg lekker resultaat al zeg ik het zelf.

Lions

Dit heb je nodig voor 16 stukjes

♥ 450 gram melkchocolade
♥ 2 pakken Frou Frou koekjes (Verkade)
♥ 25 gram rice krispies
♥ Karamel spread (halve pot)

Gebruik een met bakpapier beklede bakvorm van (ongeveer) 20x20 centimeter.

Lions

Doe 250 gram van de chocolade in een pannetje en  zet dit pannetje in een ander pannetje met water op het vuur, zodat de chocolade smelt. Schep de helft hiervan in de bakvorm en smeer dit goed uit over de bodem. Leg op dit laagje chocolade de Frou Frou koekjes, voor de randjes zul je de koekjes iets moeten bijsnijden. Schep de andere helft van de chocolade op de koekjes en verspreid dit, leg hier een tweede laag koekjes op.

Schep nu de karamelspread in de bakvorm en verspreid dit tot een egale laag. Zet de bakvorm in de vriezer en smelt de overige chocolade (200 gram) weer op dezelfde manier. Spatel hier de rice krispies doorheen.

Haal de bakvorm uit de vriezer als de laag karamel er stevig uitziet. Dan kun je de chocola met rice krispies toevoegen, met een spatel smeer je dit uit over de karamel. Zet de bakvorm in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

Lions

Als de chocolade hard is kun je de bakvorm uit de koelkast halen. Til aan het bakpapier de Lion uit de bakvorm en zet deze op een snijplank. Met een scherp en warm mes snij je de Lion in 16 stukjes. Het mes kun je eenvoudig warm maken door een maatbeker met heet water te vullen. Laat het mes hier even in staan en veeg het droog met een doekje voordat je de Lion snijdt. Tussendoor maak je het mes steeds even schoon in het hete water.

Lions

Gaan jullie ook deze homemade Lions maken?

Door: Laura