De highlights van de Oscars

News door Janet

Een avond in het jaar zijn alle ogen van de wereld gericht op de dames en heren van de filmwereld. Die avond wordt gesierd door glitter and glamour, mode, speeches en natuurlijk films: de Acadamy Awards. De Oscars werden gisteravond uitgereikt in, natuurlijk, het Dolby Theatre in Hollywood. Ben jij benieuwd naar de winnaars, de outfits en nog veel meer? Lees dan snel verder!

Dit jaar werden de Oscars voor de 85ste keer uitgereikt. Een soort van jubileum dus. Weet jij waar dat beeldje van het mannetje voor staat? Deze naakte ridder staat met zijn zwaard op een filmrol met vijf spaken. Deze vijf spaken staan voor de vijf soorten mensen die kans maken op de prijs: acteurs, regisseurs, producers, schrijvers en technici. Een Oscar is 35,1 centimeter en weegt, best zwaar nog, 3,8 kilo. En waarom heten die beeldjes dan Oscars, als de prijzen eigenlijk Acadamy Awards zijn? Dat komt doordat bibliothecaresse en directielid van de Awards Margot Herrick ooit eens opmerkte dat het riddertje nogal op haar oom Oscar leek. Dat werd snel overgenomen en de rest is geschiedenis. 

Anne Hathaway won gisteren een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol in de film Les Miserables. Het is nu ook ongeveer een jaar geleden dat ze haar haren kort knipte voor de film. Dat is dus niet voor niets geweest. Ze droeg een jurk van Prada en met name haar buste was gisteravond hét onderwerp op Twitter. De jurk scheen op de rode loper namelijk ietwet door...

 
 
 
Ook actrice Amanda Seyfried was aanwezig op de Acadamy Awards. Ze speelde dit jaar samen met Anne Hathaway in de musical Les Miserables en vertolkte daarin de rol van haar dochter. Ze stond op de rode loper in een lichte jurk, maar verzorgde later op de avond een optreden in een rode jurk. Ze zong een nummer dat ze ook in Les Miserables zong. 
 
Wat vinden julie van deze japon? 
 
 
 
Een van de grote winnaars was Ben Affleck met zijn film Argo. Deze film gaat over een geheime CIA-operatie in Iran. Affleck won drie Oscars: beste film, best bewerkte scenario en beste editing. 
 
 
Channing Tatum mocht samen met Jennifer Aniston een beeldje uitreiken. Aniston draagt een prachtige rode galajurk van Valentino.
 
 
Aniston verscheen op de rode loper met haar man Justin Theroux.
 
 
De vrouw van Channing, Jenna Dewan-Tatum, was ook aanwezig en je kon al goed haar zwangere buikje zien!
 
 
Wat vinden jullie van deze jurk van Glee's Kristin Chenoweth?
 

Jennifer Lawrence straalde gisteren in haar witte japon van Dior Haute Couture. Ze ging niet met lege handen naar huis, want ze won ook nog eens een Acadamy Award voor beste vrouwelijke filmrol in de film Silver Linings Playbook. 

Helaas ging deze prijs ook met een flinke blunder gepaard. Zoals je ziet is de jurk erg lang en Lawrence struikelde over de stof, toen ze de trap opliep om haar prijs op te halen. Een charmante val? Nee, ze ging languit op haar buik... Ze wist zich wel heel sportief te redden in de speech!

Let wel: het geluid valt op het einde weg, maar de boodschap komt over!

 
Dan nog wat mooie jurken: 
 
 
Zangeres Kelly Rowland gaat voor een gewaagde japon met een hoge split. Ze draagt sandalen met een flinke hak en haar haren zijn opgestoken. Wat vinden jullie van de oorbellen? 
 
 
Plain Jane en journaliste Louise Roe koos voor deze jurk van Monique Lhullier. Haar goudkleurige accessoires passen goed bij de outfit en ook de kleur van de japon past goed bij haar huid. Dol op! 
 
 
De Britse zangeres Adele ging, zoals we gewend zijn, in een donkere jurk en koos voor volumineus los haar. Ze ontving een Oscar voor het nummer Skyfall, de soundtrack van de gelijknamige film van James Bond. Wij vonden een prachtig gif'je over haar reactie op de prijs:
 

Wat vinden jullie van deze prachtige japon van Amy Adams? Misschien is het beter dat ze geen Oscar won, want we durven niet met zekerheid te zeggen of deze eyecatcher de trap wel had overleefd!

Actrice Catherina Zeta-Jones verscheen samen met hubbie Michael Douglas op de rode loper. De 43-jarige actrice is precies (tot op de dag) 25 jaar jonger dan Douglas, maar wat zien ze er samen mooi uit!

Charlize Theron verscheen in een witte strapless japon van Dior Houte Couture. Dat mag ook wel, want ze is nu al een aantal jaar het gezicht van het parfum J'adore van Dior. Valt het jullie niet op dat er steeds meer actrices met kort haar lijken te komen? Anne, Miley, Charlize... Spotten we een nieuwe trend? 

Reese Witherspoon laat haar vormen in deze blauwe strapless galajurk van Valentino. De strik boven haar linkerborst, is enorm schattig en vrouwelijk. Ook de zwarte rug vinden wij prachtig. Bijzonder: ze draagt vrijwel geen sieraden. Maar, wat vind jij? 

Heidi Klum was niet aanwezig op de uitreiking zelf, maar wel bij het feest van Elton John. Tijdens dit feest kijken de genodigden (ongeveer alle mogelijke celebrities die niet op de uitreiking zelf waren) naar de Oscars. Heidi draagt een lange gouden japon met een enorme uitsnede bij de buste. Haar haren vallen los naar achteren en ze kiest voor spannende, stoere sieraden. Wat vinden jullie van deze jurk? 

Halle Berry verscheen wel bij de Oscars vanwege haar bijdrage aan de film The Call. Ze koos ook voor een flink decolleté, maar bedekte die toch nog door middel van horizontale bandjes. De rest van haar eigenlijk zwarte jurk is versierd met verticale strepen met gouden stenen.

De Nederlander Erik-Jan de Boer won gisteravond ook een Oscar voor Beste visuele effecten in de film Life of Pi. Iets om trots op te zijn!

De prijzen: 

Beste film: Argo
Beste regie: Ang Lee - Life of Pi
Beste acteur: Daniel Day-Lewis - Lincoln
Beste actrice: Jennifer Lawrence - Silver Linings Playbook 
Beste mannelijke bijrol: Christoph Waltz - Django Unchained 
Beste vrouwelijke bijrol: Anne Hathaway - Les Miserables
Beste originele scenario: Django Unchained (Quentin Tarantino) 
Beste bewerkte scenario: Argo 
Beste buitenlandse film: Amour 
Beste lange animatie: Brave
Beste filmmuziek: Life of Pi 
Beste song: Skyfall (Adele)
Beste camerawerk: Life of Pi 
Beste visuele effecten: Life of Pi (Erik-Jan de Boer)
Beste kostuums: Anna Karenina
Beste editing: Argo
Beste production design: Lincoln
Beste sound mixing: Les Misérables 
Beste sound editing: Zero Dark Thirty en Skyfall 
Beste make-up en kostuums: Les Miserables 
Beste korte film: Curfew 
Beste korte animatie: Paperman 
Beste korte documentaire: Inocente 
Beste lange documentaire: Searching for Sugarman

Wat vonden jullie van de Oscars en van de jurken? 

Door: Janet

Bron beeld: Reporters